Facebook забрани реклама на Google+

Социалната мрежа на Зукърбърг хич не гледа с добро око на конкуренцията
Обновена: 17 юли 2011 10:15 | 16 юли 2011 19:27,
76
Facebook забрани реклама на Google+
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Каквото се случва в Google+, си остава в Google+. Поне така разбира нещата конкурентът ми в областта на социалните мрежи Facebook. В това се убеди по особено болезнен за него начин и британският уеб разработчик Майкъл Лий Джонсън, пише технологичният блог techcrunch.

В опита си да прехвърли всички свои приятели в Google+, Лий Джонсън пуснал обява във Facebook, подканяйки потребителите да го добавят в своите кръгове в социалната мрежа на Google.

На Facebook обаче очевидно не допаднала идеята потребители да я ползват, за да развиват конкурентен продукт и изхвърлили обявата.

Лий Джонсън се оплаква на стената си в Google+: "Наистина, Facebook гледа неодобрително на хора, които насърчават конкурентни продукти с реклами във Facebook. Това е записано дори още в общите условия за ползване. Но сериозно, къде другаде ще намерите приятели за Google+", пита реторично уеб разработчикът.

Според последното изследване на анализаторите от eMarketer от средата на юни най-голямата социална мрежа Facebook вече е водещият продавач на реклама в интернет в САЩ.

На следващите места, с по-скромни резултати, остават конкурентите в тази област Google и Yahoo. Вместо реализираните около 2 млрд. долара от реклама през 2010 г. анализаторите прогнозират, че през тази година социалната мрежа ще акумулира повече от 4 млрд. долара.

Невероятният потенциал, с който Facebook разполага в сферата на т.нар. „социална реклама”, е в основата на твърденията, че компанията постепенно ще заличи преднината на Google и дори ще успее да генерира повече приходи в сектора. В момента около 2,5 млн. уеб сайтове работят с Facebook Connect, като всеки ден броя им се увеличава с около 10 000.

Битката за тези пари обаче се ожесточи след пускането на Google+. Само за няколко дни броят на потребителите на новата социална мрежа надмина 10 млн.

Още технологии

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още по темата: Facebook
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
8
 
! Отговори
Vess преди 12 години
Who cares???...
12
3
 
15
 
! Отговори
no3HaT преди 12 години
хеврейчето рони сълзи но не може да държи хамериканците слепи и под крилото си...
11
1
 
17
 
! Отговори
аман от фанатици преди 12 години
айдееееееееее тоя лудия набожен томас пак се появи...сега ще се започнат едни копи пейст цитати от библията ...не е истина..аз изчезвам..ГНЪЪЪЪССССС...
10
5
 
30
 
! Отговори
горчо преди 12 години
този *** ***,си мусли че ще е вечен фейсбук...преди имаше и хей файв ,и май спейс и бавно залязаха...така че!!!ще се събуди една сутрин и ще има нещо ново и фейсбук ще е история...Гугъл е супер ..не харесвам браузъра,но дума няма че търсачката е без конкуренция..щом комшийката,рядко проста жена ,лежала в сливенския затвор каза един ден че Гугъл знаел всичко,,,
9
4
 
38
 
! Отговори
Само гледайте преди 12 години
Гугъл ще го изяде с парцалите.
8
5
 
30
 
! Отговори
Томас преди 12 години
не ни занимавайте с фейсбоклук
7
3
 
22
 
! Отговори
rock-n-rollah преди 12 години
Хаха, тоя смотания забранил рекламата на Google+, аман мислещи, че са фанали некой за т***ш***ците. 100% тия от Zynga направят ли си фермата съвместима с Google+ един доста голям % от потребителите ще отидат в новата мрежа на Google! И съвсем скоро комунистическия facebook ще си остане в историята. Или както казваме ние българите "откъде дошло, там отишло"
6
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Днешните млади обичат лукса, имат лоши маниери и не зачитат авторитетите. Те противоречат на родителите си, кръстосват краката си, тиранизират учителите си. Сократ /470-399 пр. Хр.)
5
3
 
23
 
! Отговори
МЕНГЕЛЕ преди 12 години
ЧИФУТСКА МУ РАБОТА
4
3
 
38
 
! Отговори
CrossFire преди 12 години
до 1Всяко поколение като го тресне критическата почва да ги приказва такива. И ако беше вярно поне веднъж на 1000 всеки пъти отдавна да сме изчезнали като биологичен вид. И преди 2000 години старците са мърморели че младите са пропаднали. Нищо никога не се променя. Само гледната точка и ЕГНто на участниците. Затова да не ти пука :)
3
2
 
26
 
! Отговори
както всяка новост.. преди 12 години
Както всяка новост те имат място под слънцето. Важното е да не се прекалява. Освен това най-важното е да има конкуренция, да не се окаже че целят интернет е фейсбук накрая :D
2
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
втори !
1
16
 
36
 
! Отговори
... преди 12 години
"социалните" мрежи са един от виновниците за упадъка на днешната младеж. Дреме ми ... за facebook или Google+ = световните клюкарници.