Facebook забрани реклама на Google+

Социалната мрежа на Зукърбърг хич не гледа с добро око на конкуренцията
Обновена: 17 юли 2011 10:15 | 16 юли 2011 19:27,
76
Facebook забрани реклама на Google+
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Каквото се случва в Google+, си остава в Google+. Поне така разбира нещата конкурентът ми в областта на социалните мрежи Facebook. В това се убеди по особено болезнен за него начин и британският уеб разработчик Майкъл Лий Джонсън, пише технологичният блог techcrunch.

В опита си да прехвърли всички свои приятели в Google+, Лий Джонсън пуснал обява във Facebook, подканяйки потребителите да го добавят в своите кръгове в социалната мрежа на Google.

На Facebook обаче очевидно не допаднала идеята потребители да я ползват, за да развиват конкурентен продукт и изхвърлили обявата.

Лий Джонсън се оплаква на стената си в Google+: "Наистина, Facebook гледа неодобрително на хора, които насърчават конкурентни продукти с реклами във Facebook. Това е записано дори още в общите условия за ползване. Но сериозно, къде другаде ще намерите приятели за Google+", пита реторично уеб разработчикът.

Според последното изследване на анализаторите от eMarketer от средата на юни най-голямата социална мрежа Facebook вече е водещият продавач на реклама в интернет в САЩ.

На следващите места, с по-скромни резултати, остават конкурентите в тази област Google и Yahoo. Вместо реализираните около 2 млрд. долара от реклама през 2010 г. анализаторите прогнозират, че през тази година социалната мрежа ще акумулира повече от 4 млрд. долара.

Невероятният потенциал, с който Facebook разполага в сферата на т.нар. „социална реклама”, е в основата на твърденията, че компанията постепенно ще заличи преднината на Google и дори ще успее да генерира повече приходи в сектора. В момента около 2,5 млн. уеб сайтове работят с Facebook Connect, като всеки ден броя им се увеличава с около 10 000.

Битката за тези пари обаче се ожесточи след пускането на Google+. Само за няколко дни броят на потребителите на новата социална мрежа надмина 10 млн.

Още технологии

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още по темата: Facebook
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
2
 
! Отговори
Webber преди 12 години
socializator.co.cc е мощен иструмент за оптимизация на Facebook, Twitter, Youtube, Google страници и уеб сайтове. Всичко в сайта се базира на разменена активност, където ще получавате точки за всяка своя активност и впоследствие ще можете да разменяте вече спечелените точки за likes, +1, follows, гледания в youtube и трафик за сайта си.
72
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вижда му се края на еврейския фейсбук, контролиран от МОСАД и ЦРУ.
71
1
 
5
 
! Отговори
в преди 12 години
дано фейсбука се срине! разработка на военните! всичко се следи! а и тоя чорап не мога да го гледам!
70
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мамицата им на тая леваци от Фейсбук. Имах два акаунта там и като триех единия с истинското има на въпроса да посоча защо се отказвам аз написах, че са отживелица и че вече нормалните хора си правят акаунти в Гугул+. След няма и 24 часа и на останалия във фейса започна да не ми дава да публикувам нищо по стените без да си потвърдя акаунта със телефония ми номер и те да ми пратели СМС с паролата. Е и нго изтрих ама все пак, не знам случайно ли стана или....На някой друг искат ли му да си посочи
69
0
 
4
 
! Отговори
tom преди 12 години
RIP Facebook
68
1
 
4
 
! Отговори
sdg преди 12 години
da go duhat i "dvamata"
67
1
 
4
 
! Отговори
до 67 преди 12 години
Колко си зле, нямаш си и на идея! предполагам си на не повече от 20 и си нямаш на идея как изглеждаше yahoo. Яхуту *** и без това са имали възможност да купят google, но понеже 1 млн долара им се е сторило абсурдно висока цена са отхвърлили офертата! Въпреки, че изкопираха google едва едва се докопват до 6% пазарен дял, а с навлизането на bing ще изчезнат съвсем. Какви сте ми наивни лаици, че и си вярвате. Гугъл има страхотни спецове, предлага страхотни условия и хората създават,а не крадът
66
5
 
3
 
! Отговори
fb преди 12 години
ФБ е удобен да получаваш информация за събития от някои групи. Също така за организиране на събития. За потдържане на комуникация с хора, които са много далеч от теб и ги имаш основно там като контакт. Въпросни контакти които имаш в реалния живот , но са далеч в момента може да ги откриеш интуитивно от някои снимки или като ги потърсиш в приятелите на приятели.
65
14
 
6
 
! Отговори
Striker преди 12 години
Ахахаха, Гугъл стават само за търсачка, за нищо друго! НИЩО, ама наистина НИЩО не са измислили сами, само крадат. Окрадоха от Яху сърч алгоритъма. от Епъл вида на Андроида(и пак са по-скапани) и т.н. и т.н.
64
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
това трябва да си много *** да ги гледаш тия реклами... аз съм си качил адблока и не виждам никви реклами... даже и в тая комерсялна дупка тука....
63
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вече ми се повдига от реклами и глотии- преливат отвсякъде! Прекалиха- сякаш всичко в живота се изчерпва със секс, пари и успешни продукти!!!
62
3
 
9
 
! Отговори
СГ преди 12 години
МНОГО РЕКЛАМА БЕ ОТ ВСЯКЪДЕ НИ ЗАЛИВАТ С ФЕЙСБУК И ГУГЪЛ ,МОЯ САЙТ ЩЕ НЕ ГО РЕКЛАМИРАТЕ ВЪВ ВСИЧКИ МЕДИИ????*** СЛУГИ НА ***....
61
5
 
3
 
! Отговори
До 59 преди 12 години
Гугъл е единствената компания в бранша която успя да се закове на върха в интернет пространството. -----------------------Гугъл краде всичко, което другите са наравили! Когато крадът правят профил на дадената компания или човек тъй като до преди 2-3 години доста хора използваха търсачката им знаят кое хубаво и кое лошо в даден продукт знаят доставчиците, ьнсят пазара, колко му е да откраднбат бизнеса! И мутите в България действат по същия начин!
60
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На тоя като му видя физиономията и ми се доповръщаизключително антипатично същество
59
2
 
31
 
! Отговори
до 60 преди 12 години
Я само ми кажи кое му е послезно на фейсбука и фермата му? Абе хора излезте от матрицата! Силно се надявам гоогле да ги изкърти от рейтинг и печалби.. НЕ за друго ами защото тия фейсбуци промиват мозъците на хората.
58
26
 
5
 
! Отговори
до 59 преди 12 години
Глупости говориш! В гоогле не можеш да се ръчкаш, във фейсбук можеш!!!Плюс това има редица полезни applications като fermata!Така, че замълчи, моля те! ФБ е най - големия :)
57
3
 
26
 
! Отговори
До 58 преди 12 години
Ти да не живееш още в 2006-та година? Фейсбук е въпрос на време да се нареди до MySpace - бившите велики. Гугъл е единствената компания в бранша която успя да се закове на върха в интернет пространството. Твърдоглавието и липса на иновативност е това, което ще съсипе Фейсбук, това съсипа и Yahoo и MySpace.
56
32
 
8
 
! Отговори
идиота преди 12 години
фейсбука е истината, народе!!!много сте задръстени, тези, които не харесвате фейса, той е бъдещето!
55
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Фейса си е чиста помия.
54
3
 
8
 
! Отговори
До 53 още преди 12 години
Интернет е претъпкан с полезна информация, която да я ползваш за създаване на полезни неща, но търгашите много бързо го превзеха и повечето неща започват да стават платени. Можеш да намериш абсолютно всичко...При нас не е толкова развито, освен ползването комуникационните възможности, понеже още не може да се пие по Интернет...