Абсурдно скъпите приложения за iPhone

Някои разработчици не си поплюват в ценообразуването
22 юли 2011 07:38,
112
Абсурдно скъпите приложения за iPhone
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Бизнесът с приложения за смартфони расте с бясно темпо. Пазарът е голям, потребителите са жадни за нововъведения. И така броят на новите програми се увеличава стремглаво.

Редица разработчици станаха милионери с продукти на цена под долар. Но някои решават да играят на едро и предлагат приложения за iPhone срещу 4-цифрена сума, пише businessinsider.com.

До преди година имаше само една програма, която струваше 999.99 долара. Сега са десетина.   

Една от тях е Intuition Control Solo WolfVision. Освен основната си функция за качествен контрол на видеоконференции, приложението позволява архивиране на снимки и разпращането им по електронна поща. Удоволствие и удобство, струващо цели хиляда без един цент долара.

Срещу същата астрономическа (на фона на останалите стотици хиляди приложения в App Store) цена потребителите могат да се сдобият с програма, която следи всичко във всички нива на американския футбол. Пълната статистика наистина е хубаво нещо, но едва ли и най-големите ентусиасти биха си позволили  999.99 долара. А що се отнася до самите отбори – там отдавна нивото на водене на статистика, дори и в гимназиалните отбори, е достигнало невероятни висини.

За едни хиляда долара всеки агроном може да съставя и да изпраща в системата доклади за качеството на всеки инспектиран селскостопански обект на място. Без нуждата от обратно пътуване до службата. За Ezi App това е предимство, което може да претендира за място сред най-скъпите приложения в онлайн магазина на Apple.

SongBook '11 предлага на клиентите си друго удобство. Само чрез тази програма да контролират всеки музикален файл, до който имат достъп. Независимо от източника – всичко с една програма. Но срещу цената от 999.99 долара. Оказва се обаче, че само дни след като се появява на пазара, приложението вече струва само 25 долара. И въпреки предупреждението на създателите, че има по-евтина версия, скъпарската все още се предлага онлайн.

За 1000 долара всеки лекар в Съединените щати може да получи програма за своя смартфон, чрез която да прави сложните сметки на разходите по лечението на всеки отделен пациент. Впоследствие досиетата със съответните кодове се пращат директно към застрахователите, които дават полагащите се обезщетения. Приложението носи красноречивото заглавие Capture the Charge (в пр. превод „Сграбчи таксата”).

Сграбчване на ВИП-прояви гарантират от компанията-разпространител на програмата iVIP Black. „Милионерското” приложение следи за ексклузивни партита на други членове на клуба, чрез него може да се пазарува онлайн с отстъпки от скъпарски магазини и да се правят резервации с предимство. Освен това се раздават и специални подаръци. И всичко това за 999.99 долара.

Mortgage Pro Enterprise пък предлага сравнение в реално време на условията по ипотечни кредити в редица водещи банки. Проблемът е, че става въпрос най-вече за финансовите институции в Китай. Но пък на такъв голям пазар и с цена от близо хиляда долара, очевидно това не е чак такава пречка.

Срещу 999.99 долара кандидат-адвокатите в Ню Йорк могат да се сдобият с приложение, съдържащо отговорите на над 1470 въпроса и повече от 100 примерни есета, свързани с редовния изпит за право на практикуване в щата. Приложението BarMax е създадено в сътрудничество с адвокати, завършили Харвард, но дори това трудно може да доведе до радушно приемане на солената цена на програмата.

MobiGage NDI пък дава възможност за инспекция на части и съпоставянето им към съотвените мерни единици и общоприети стандарти. Това електронно удобство струва точно познатите 999.99 долара. За всеки, който може да си го позволи...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още по темата: appleсмартфонприложения
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
3
 
! Отговори
Бай Патладжан преди 12 години
@ 109 НЕ си прав щото не си се докоснал до света на iPhone който ти предоставя много възможности...Ако имаше iPhone нямаше да говориш така :PТака че не говори като не знаеш!!!Използвай iPhone 1 седмица и ще разбереш защо си струва парите! НО не всички програмки си заслужават парите(което е и темата :D - а не "iPhone не струва!")...Все пак дори и ти имаш право на мнение и затова млъквам, НО КОГАТО НЕ ЗНАЕШ СИ МЪЛЧИ ОТКОЛКОТО ДА ДРЪНКАШ И ПОСЛЕ ЗА 1 МИНУТА ДА ТЕ ИЗЛОЖАТ ДРУГИТЕ КОМЕНТАРИ!!! :)
109
0
 
2
 
! Отговори
Бай Патладжан преди 12 години
До @108 Чак пък безплатни... Може да са безплатни повечето от тях ама най-качествените поне да не надхвърлят $1Според мен таке е най-справедливо щото и тези дето ги предлагат искат да спечелят някоя пара... Но има и лакомници дето си просят боя и ги дават за повече от 10 долара което вече си е прекалено! Не съм ли прав?Все пак скъпите програми трябва да се различават от безплатните програмки дето са по 1MB!!! Това си е мое мнение :) Кажете и Вашето!!! ;)
108
1
 
1
 
! Отговори
htc преди 12 години
Nai-dobrite marki spored men sa(v momenta) - 1.HTC ..2.Samsung. 3.Motorola. 4.Sony E. i chak 5.za tapiq I phone koito izobshto ne si zaslujava parite na fona na Htc naprimer,no tova si e moe mnenie
107
1
 
1
 
! Отговори
f преди 12 години
Всички приложения трябва да са безплатни и с най-високо качество.
106
0
 
1
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ 105:Процесорът А4 (използван в iPhone 4) позволява кодиране в 720p и 1080p, нo за да се поддържа по-разумна консумация е ограничен до 720p
105
0
 
1
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ 105:В smartphones няма място за DSP в традиционния смисъл на понятието. Тъй-като алгоритмите за кодиране на HD видео са добре известни, добавя се неголям блок към ARM процесора, който извършва кодирането апаратно, без да се товари системния процесор.Всеки повече или по-малко съвременен ARM процесор има подобен апаратен блок, а различните реализизации се отличават един от друг по ефективност, т.е по съотношение производителност/консумация.
104
0
 
2
 
! Отговори
HCC преди 12 години
Долното написах, за да поясня, че същите функции има и АйФона, които също работят отлично. Всичко това говори, че и трите модела ползват много добри DSP процесори, които поддържат HD до стандарта 720р без проблеми!
103
0
 
3
 
! Отговори
HCC преди 12 години
Мога да споделя, че правихме тестове за един проект на телефони NOKIA Е5, EN97 относно способността им да сървират по стандарта DLNA. В случая се активира функцията за шерване на снимки и видео. Телефоните се конфигурират да са видими в wifi мрежата и се виждат от всички устройства имащи DLNA цлиент, като телевизори с тази функция, например. Един такъв телефон спокойно приема видео стрийма от телефона и си гледате всичко на 40" плазма или LCD телевизор (дисплей). Тествано е и с филми от Замунда.
102
1
 
3
 
! Отговори
утре преди 12 години
"въпрос на вкус" казало кучето и си облизало ***. ;)
101
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
...и последно - приятелски съвет - НИКОГА БЛЕКБЕРИ! Меко казано за нищо не става без доста солените им такси за ползване на сървъра на РИМ.
100
1
 
3
 
! Отговори
HCC преди 12 години
Опа, извинявам се, Samsung измести Sony от второто място.... малко объркотился!
99
1
 
3
 
! Отговори
HCC преди 12 години
Между другото, много силна заплаха срещу ябълката е Samsung. Той измести Nokia от второто място и продължава много здраво да напредва. Качеството и на двете фирми е много по-високо от това на Nokia или SonyEricssonn. Не случайно шефа на Nokia се ядоса и 'се развика' на подчинените си на едно от заседанията (за което вече всички знаят), че фирмата им е неспособна да направи нормално работещ смартфон. Аз залагам на Samsung, заради прецизното изпълнение на целия им проект дори софтуер...
98
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
естествено че няма да го върна! Но ще се опитам да не участвам в истерията около венцехваленето на айфона. Само телефон е все пак. През 2007 си взех 2Г. Батерията му изкара около година, а това е мн.гаден проблем! После си взех ХП 614 (2007г), та тогава разбрах какво е функционалност. Тогава айфона нямаше никакъв шанс за навигация, флаш, мултитаскинг...е, сега може и да са се раздвижили де :)))
97
1
 
3
 
! Отговори
утре преди 12 години
не виждам за какво е цялата тази храна по хората които са с iphone.... сигурен съм, че ако на някой от вас му подарат iphone няма да го върне... нали?!?!?!
96
0
 
4
 
! Отговори
HCC преди 12 години
Искам да поздравя всички участници в тази тема, като насоча вниманието им към една малко известна група. Опитвам се да ви покажа, че не всички младежи са кресльовци с китари... няма да се плашите веднага, просто изслушайте 10-тината парчета които имат. Може да намерите децата, като пуснете търсачката на YouTube да търси: 'The XX'Поздрави за dnes.bg и ***!... и помнете, ВрагЪт дебне от всякъде!
95
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма по-заблудени същества на Земята от собствениците на нагризаната ябълка! Научно доказано е и, че няма смисъл да се спори с подобен индивид...
94
0
 
3
 
! Отговори
iVIP Black преди 12 години
iVIP Black si izbiva parite dori samo vednuj da otidete da si napazaruvate sus semeistvoto vuv PRADA v Monaco ili chantichka ot L.V. ... :) Rezervaciite sa dobri zashtoto chesto za nai dobrite zavedeniq i partita nqma mesta i ako otidete direktno trqbva da si trugnete bez znachenie che nqmate problem sus cenata ot 1500 evro za edna butilka vino naprimer :)pozdravi ot St.Tropez :)
93
0
 
6
 
! Отговори
HCC преди 12 години
Пример: Производителите на автоматизиращи системи за бита предлагат чрез АйФон или АйПат да управлявате цялото си жилище - всички електроуреди, система за сигурност, автоматични врати, климатизация, аудио-видео центрове, комуникации, автомобилите. Ползата от цялото нещо е, че вместо 20 дистанционни, несъвместими помежду си имате само едно устройство, което винаги ви е подръка. Естествено, тази система е за хора, които имат нужда от шподобно нещо, ако отглеждате чушки в Крапец, явно то е излишно.
92
1
 
4
 
! Отговори
ЕПЪЛЧО преди 12 години
Илюзия, илюзия! Всичко е илюзия...Хайде да видим как i-phone ще ви прекопае градината. Ако 1/10 от времето "инвестирано" в бъзикане на поредното "забележително" апликейшънче се инвестира в нещо градивно, или просто в четене на книги - тогава *** ще са в пъти по-малко. Не говоря за тези, които си изкарват парите с такива приложения или пък те им помагат в голяма степен. Но тези са малко. Останалите си губят времето!
91
1
 
3
 
! Отговори
HCC преди 12 години
до 91,Преди време се опитвах да обяснявам на невъзпитаните профани и да им наливам в главите, че не трябва да се държат грубо в мрежата. Но понеже станаха много, всеки *** с комп влиза като анонимен и маже наляво и надясно... от известно време стигнах до извода, че такива не трябва да се жалят, а да се чистят. Предлагам да се стреляме, все пак ако може да се защити или да има късмет. Иначе въобще не ме интересува дали някой е държал оръжие или не.На мен ми е интересно, защо се застпваш за тях