Xbox изстреля приходите на Microsoft

Ръстът на нетната печалба на софтурния гигант е 23%
22 юли 2011 15:30,
5
Xbox изстреля приходите на Microsoft
Снимка: Reuters

Американският технологичен гигант Microsoft обяви, че годишните му приходи са достигнали рекордните 69,94 млрд. долара, съобщи ВВС.

Продажбите на конзолата за видеоигри Xbox 360 и на програмата Office са основните двигатели на ръста.

Нетната печалба на най-големия производител на софтуер в света е скочила с 23% до 23,15 млрд. долара за финансовата година.

Данните надхвърлиха предварителните очаквания за печалба и показаха, че за четвъртото тримесечие на компанията тя е нараснала с рекордните 1,37 млрд. долара до 5,87 млрд. долара.

Приходите през четвъртото тримесечие на финансовата година са се увеличили с 8% до 17,37 млрд. долара, подкрепени основно от Office, Xbox и софтуера за сървъри. Анализаторите очакваха пригодите да са до 17,2 млрд. долара.

Макар продажбите на Microsoft да са винаги силни през последното тримесечие на финансовата година, „това тримесечие за тях бе по-силно от обичайното“, заяви главният мениджър за връзки с инвеститорите Бил Коуфоуд. „Xbox просто ги издуха“, добави той.

Още технологични новини от Investror.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: MicrosoftXbox 360
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Някой преди 12 години
3, имал ли си Плейстейшън 3? Щото в един сервиз във Великобритания се бях нагледал на разпарчетосани такива със следи от явно прегряване. Коя е по-добрата система, незнам. В прочем знам, но не е нито Хбокс, нито Плейстейшън. Две буквички са - РС. Но прилично РС струва и прилични пари, а не като конзолките, които ти докарват посредствено качество.
4
1
 
2
 
! Отговори
homer simpson преди 12 години
имах стариа и никъв проблем, разцепих го от игри, продадох го на един приятел и тои си джиткаа оште с негоо....мн по добро от плеи буклука.
3
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хехехех аз пък за разлика от тебе съм го ползвал. Много хубаво прегрява. А поддръжка има но обаче требе да им го занесеш и да си платиш 120 долара. Земи се информирай. Има стотици обяви само у нас с предложения да ти ремонтират машинката. По света са милиони. отвори Ютуб и се нагледай на стотици варианти за ремонт на свръх-непостижимия *** на Майкрософт. Толкоз им е писнало на хората, че се мъчат да си ги оправят сами по някакъв начин.
2
0
 
4
 
! Отговори
Striker преди 12 години
Хехехехе, още един хейтър. Джониии, в момента на пазара Х-бокс е на светлинни години пред Плейстейшън. Продажбите го доказват. А и със поддръжката на Майкрософт нещата стават крайно зле за останалите :)
1
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
XBOX-а го продава тоталната реклама. По-скапано нещо скоро не е имало на пазара. Постоянно се нуждае от някой я ремонт я доработка, че иначе ще играеш ама друг път. Обаче виждате как големите хвалби без покритие вършат работа. Остава потребителите да си псуват на воля и да се оплакват на арменския поп.