Apple произвели най-много смартфони

Samsung се придвижи до втора позиция, Nokia допълва топ 3
5 авг 2011 13:48,
7
Apple произвели най-много смартфони
Снимка: Reuters

Световният пазар на мобилни телефони е отбелязал ръст от 65.4% за година, пише engadget.com. Освен това за трето тримесечие поред доставките прехвърлят границата от 100 милиона бройки.

За второто тримесечие на 2010 година доставените апарати са 64.4 милиона. За същия период на тази година цифрата е 106.5 милиона.

Това впечатляващо постижение се дължи до голяма степен на 5 водещи производители. За второто тримесечие на 2011 година лидер е Apple.

Компанията на Стив Джобс е с 20.3 милиона смартфона, точно с 3 милиона повече от втория Samsung, който миналата година беше едва на 4-та позиция.

Още по темата

Съвсем близо е Nokia с 16.7 милиона (но отстъпвайки втората позиция). RIM и HTC са следващите -  съответно с 12.4 и 11.7 милиона.

Що се отнася до пазарния дял на смартфоните, цифрите са следните. Apple води с 19.1%, Samsung е с 16.2 на сто, Nokia с 15.7%. RIM и HTC са почти изравнени – 11.6 срещу 11.0 на сто.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: NokiaHTCSamsungappleRIM
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Mickey преди 12 години
До 6"...че продуктите на apple са готини, и ако си купиш и ставаш готин."Трагедията е че отдавна не са и "гонини" , но инерцията и безмозъчието си върви по инерция.Троловете на Епъл последни ще видят дисплей 4 и + инча, двуядрен процесор, , камера с повече от 5 МР, памет с карта и т.н. но ще отанат верни и ще плащат двойно за двойно по-малко функции
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Значи расте и броя на тъпите хора, склонни да си купят надценена играчка, произведена чрез робски труд и брутална експлоатация, с единствената цел да събира лична информация, от която алчна корпорация да прави пари, и всичко това с нагласата, че продуктите на apple са готини, и ако си купиш и ставаш готин... жалка и тъжна картинка...
5
3
 
4
 
! Отговори
мъчно ми е преди 12 години
Мъчно ми е за екзалтирания Наблюдател. Може би, прочел новината, все още не е смогнал от мастурбации да надраска коментар?
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
е тая новина я чаках от два дни! Това говори, че ифона става масовка :)))
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
като не ви интересува недейте да четете и коментирате
2
5
 
5
 
! Отговори
JCPenney преди 12 години
олекна ми много,като разбрах
1
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хубо...нещо друго ?