Apple постигна забрана на Samsung Galaxy в ЕС

По неясни засега причини Холандия е изключена от ограничението
Обновена: 10 авг 2011 10:18 | 10 авг 2011 10:18,
174
Apple постигна забрана на Samsung Galaxy в ЕС
Снимка: Reuters

Корейският концерн за потребителска електроника Samsung няма право да продава своя таблет Galaxy в Европейския съюз (ЕС), предаде Ройтерс.

Решението е на съд в Дюселдорф и бе оповестено от представители на Apple и Samsung. Забраната е във връзка със сигнал на американската компания за нарушаване на права за интелектуална собственост, свързани с iPad.

Забраната важи за територията на целия ЕС с изключение на Холандия и е в съответствие с паневропейското право, което позволява издаването на подобни разпореждания. Към момента остава неясно защо Холандия е изключена от забраната.

Засега съдията, който е отсъдил в полза на Apple, се е съгласил, че последният таблет на Samsung нарушава повече от един патент на американците и е копирал елементи на iPad 2.

Корейската компания вече обжалва, но докато се чака новото решение (около 4 седмици), Samsung ще трябва да прекрати продажбата на таблета и ще претърпи огромни загуби.

Силният азиатски концерн искаше да прекрати доминацията на таблета iPad на Apple именно с модела Galaxy, а новият модел Galaxy 10.1 бе представен в Европа едва наскоро.

Двата концерна от година се обвиняват взаимно в нарушаване на патенти. Преди седмица заради подобно съдебно решение Samsung трябваше да прекрати продажбата на Galaxy в Австралия.

След като Apple подаде преди четири седмици жалба в Международната търговска комисия (ITC) на САЩ за забрана на продажбата на няколко устройства на Samsung, през миналата седмица комисията започна разследване, което се простира както върху таблети, така и върху смартфони. Чрез ITC щатската компания иска да забрани вноса на повечето важни устройства на Samsung в САЩ.

Спорът между двете компании ескалира през април, когато Apple заведе дело в Сан Хосе срещу Samsung, жалвайки се, че южнокорейският концерн е копирал дизайна на нейните мобилни устройства, а корейският концерн отвърна с подобен, като междувременно те спорят пред различни инстанции в различни щати.

Още технологични новини в Investor.bg

Историята се усложнява и от факта, че Samsung е сред най-важните доставчици на Apple и произвежда чипове, които Apple влага в доста от технологичните си устройства. През миналата година американците поръчаха на Samsung части на стойност 5,7 млрд. долара и така се превърнаха в най-големия клиент на южнокорейския концерн.

Същевременно става дума и за война между производители, ползващи различни платформи за мобилна телефония - Samsung е водещ производител на смартфони и таблети, ползващи операционната система на Google Android.

През първата половина на годината Apple успя да продаде в целия свят около 14 млн. устройства iPad. Анализатори прогнозираха за конкурента му от Корея годишни продажби от 7,5 млн. броя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още по темата: appleipad 2Samsung Galaxy
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
1
 
8
 
! Отговори
Svetlin Dimitrov преди 12 години
Продуктите на 2те компании са насочени към различен кръг потребители. Ако желаете да имате пълна свобода на действие и да имате пълен контрол над мобилното си устройство, избора е един - Samsung(има разбира се и други качвествени продукти на пазара, но тук обсъждаме конкретно Apple vs Samsung. Ако желаете да имате телефон, който можете да ползвате out of the box и предлага стилен дизайн и максимално качествена изработка - Apple.Аз самия ползвам Galaxy S и ми доставя удоволствие да го базикам:)
149
1
 
2
 
! Отговори
до 151 преди 12 години
Евала на коментара ти
148
2
 
10
 
! Отговори
Svetlin Dimitrov преди 12 години
Не мога да разбера тая фенщина. Продуктите и на 2те компании са на най-високо ниво! Трудно могат да бъдат сравнявани заради различната идея, която седи зад тези устройства! Apple предоставят на потребителя един завършен имиджов продукт, и няма никакво значение дали разбираш от операционни системи, руутване, кракване и т.н. техните продукти - ПРОСТО РАБОТЯТ. Разбира се това идва за сметка на персонализацията, която предлага Самсунг.
147
3
 
13
 
! Отговори
до 145 преди 12 години
Интересно ако Самсунг само копират как така са измислели АМОЛЕД дисплея? Между другото Самсунг го произвежда и за Ейпъл, който си го слага наготово в айфона. Всичко в Ейпъл е маркетинг, няма нищо технически иновативно в продуктите им.
146
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Епъл са мръсни алчни ***.
145
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
...да влизат на пазара за кратък период от време", отбеляза Нейтън Маток адвокат от Marque Lawyers в Сидни. "Ако гигантът се окаже сгрешил, ще трябва да изплати на Samsung порядъчна сума за нанесените щети. По тази причина делото е доста рисковано", уточни още той. /Ройтерс /
144
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Решенията на Темида обаче са временни, тъй като Apple ще трябва да предостави допълнителни съществени доказателства в подкрепа на твърденията си, че дизайнът на Galaxy нарушава патентите му и копира дизайните му. Делото може да отнеме месеци, даже да се проточи години. В такъв случай, дори и Apple да загуби съдебната си битка, загубите на Samsung за периода ще бъдат значителни. "Apple има стратегия да прави патенти и да си осигурява подкрепата на закона, с което да пречи на останалите да влизат
143
3
 
13
 
! Отговори
Инкогнито преди 12 години
До 145, 144: Това вашето (твоето?) си е чиста проба фенщина. Точно тракива заслепени "фенчета" дразнят хората. Нито Galaxy Tab е "недъгав", нито продуктите на Apple са най-доброто на пазара, но това на вас няма как да ви бъде обяснено. Дори и да почна да сравнявам конкуренти продукти на Епъл и друг производите, да ви показвам компонент по компонент къде отстъпват решенията на Ябълката, вие пак ще продължите да твърдите, че са "дъ бест".Тъжна картинка.
142
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Таба е едно смешно и недъгаво копие на айпад. Ако не бяха Епъл, Самсунг нкога нямаше да се сетят да пуснат подбно устройство, защото пазарната им стратегия е единствено и само да КОПИРАТ.
141
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Естествено печалбите на нахапаните ябълки е до небесата, щото "умните" им потребители плащат със страшна сила и по много.-------Че да не съм някъв *** да купувам имитации? Мога да си позволя да купувам най-доброто и го правя.Пък и трябва да се поощрява креативността, а не пиратството.
140
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
от 3 седмици дъм със самсунг галакси таб 7. Мога да кажа, че това е перф устройство за тази цена и размер. И двете компании са добри,но самсунг галакси таб 10.1 е хиляди пъти по-добър от ipad.-------А колко седмици си бил с ipad?
139
9
 
3
 
! Отговори
Попов преди 12 години
138, ще те разчекнат селянчетата, братле.. кой разбира, за да те разбере?Аз използвам продукти (телефони и компютри) на Епъл вече 4 години и не виждам как ще ги сменя. Първо са много удобни за ползване, второ са качествено направени, ориентирани към клиента, и ще продължават да доминират на пазара за мобилни устройства. Андроидите да качват антивирусна, че си е *** мамата..! :D
138
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В момента всички големи компании са се втурнали да копират бизнес модела на Apple - изведнъж всички отвориха апстор, всички започнаха да правят таблети и мултитъч телефони. А такива като Самсунг най-нагло изкопираха айпад и айфон. Много ясно, че ще искаш да защитиш продукта си, в който си вложил години от някакви си корейци. Който иска най-доброто си взема Епъл, за всички останали има acer, msi, lg, samsung и тем подобни дървета.
137
1
 
8
 
! Отговори
ф преди 12 години
Епъл са мръсни алчни ***.
136
1
 
8
 
! Отговори
д преди 12 години
Епъл са мръсни алчни ***.
135
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Apple са най-добрата компания в света за потребителска електроника и вече над 150те милиона потребители на iOS устройства го доказват. Продуктите им са най-надеждни, с най-добър дизайн и с най-лесен потребителски интерфейс. Не, те не са измислили нито таблета, нито мп3 плейъра, нито телефона, но са направили тези продукти почти перфектни за употреба от всеки нормален човек, който не е ИТ специалист. Всъщност не продукти, а решения, защото в себе си интегрират много повече.
134
1
 
5
 
! Отговори
d преди 12 години
Епъл са мръсни ални ***.
133
1
 
6
 
! Отговори
mao_dze_dun преди 12 години
До 131: Тактично прескочи 7мицата, която е добра :D. И btw - системните администратори и сега са си на линукс. Никой нормален сис *** няма да си направи мрежата на Уйндоус я.
132
0
 
7
 
! Отговори
Май Май... преди 12 години
Ще взема да кача един Линукс и Аз,да си свиквам ;)Лошото е че където и да работиш - навсякъде се работи с Уиндоус и някакси ако си свикнал на Мак или на Линукс ще си малко назад в това отношение!
131
2
 
8
 
! Отговори
VESKO преди 12 години
от 3 седмици дъм със самсунг галакси таб 7. Мога да кажа, че това е перф устройство за тази цена и размер. И двете компании са добри,но самсунг галакси таб 10.1 е хиляди пъти по-добър от ipad.