Apple постигна забрана на Samsung Galaxy в ЕС

По неясни засега причини Холандия е изключена от ограничението
Обновена: 10 авг 2011 10:18 | 10 авг 2011 10:18,
174
Apple постигна забрана на Samsung Galaxy в ЕС
Снимка: Reuters

Корейският концерн за потребителска електроника Samsung няма право да продава своя таблет Galaxy в Европейския съюз (ЕС), предаде Ройтерс.

Решението е на съд в Дюселдорф и бе оповестено от представители на Apple и Samsung. Забраната е във връзка със сигнал на американската компания за нарушаване на права за интелектуална собственост, свързани с iPad.

Забраната важи за територията на целия ЕС с изключение на Холандия и е в съответствие с паневропейското право, което позволява издаването на подобни разпореждания. Към момента остава неясно защо Холандия е изключена от забраната.

Засега съдията, който е отсъдил в полза на Apple, се е съгласил, че последният таблет на Samsung нарушава повече от един патент на американците и е копирал елементи на iPad 2.

Корейската компания вече обжалва, но докато се чака новото решение (около 4 седмици), Samsung ще трябва да прекрати продажбата на таблета и ще претърпи огромни загуби.

Силният азиатски концерн искаше да прекрати доминацията на таблета iPad на Apple именно с модела Galaxy, а новият модел Galaxy 10.1 бе представен в Европа едва наскоро.

Двата концерна от година се обвиняват взаимно в нарушаване на патенти. Преди седмица заради подобно съдебно решение Samsung трябваше да прекрати продажбата на Galaxy в Австралия.

След като Apple подаде преди четири седмици жалба в Международната търговска комисия (ITC) на САЩ за забрана на продажбата на няколко устройства на Samsung, през миналата седмица комисията започна разследване, което се простира както върху таблети, така и върху смартфони. Чрез ITC щатската компания иска да забрани вноса на повечето важни устройства на Samsung в САЩ.

Спорът между двете компании ескалира през април, когато Apple заведе дело в Сан Хосе срещу Samsung, жалвайки се, че южнокорейският концерн е копирал дизайна на нейните мобилни устройства, а корейският концерн отвърна с подобен, като междувременно те спорят пред различни инстанции в различни щати.

Още технологични новини в Investor.bg

Историята се усложнява и от факта, че Samsung е сред най-важните доставчици на Apple и произвежда чипове, които Apple влага в доста от технологичните си устройства. През миналата година американците поръчаха на Samsung части на стойност 5,7 млрд. долара и така се превърнаха в най-големия клиент на южнокорейския концерн.

Същевременно става дума и за война между производители, ползващи различни платформи за мобилна телефония - Samsung е водещ производител на смартфони и таблети, ползващи операционната система на Google Android.

През първата половина на годината Apple успя да продаде в целия свят около 14 млн. устройства iPad. Анализатори прогнозираха за конкурента му от Корея годишни продажби от 7,5 млн. броя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
1
 
7
 
! Отговори
До Лузърите!!! преди 12 години
Колко от Вас собственици на лъскавия *** не са го Джейлбрейкнали?Не за друго ама ако не го брейкнеш или на всяка крачка ше ти зима по 4,99 или пък нищо не можеш да напрайш с него!Моля за отговори!
89
1
 
5
 
! Отговори
vesko преди 12 години
от 3 седмици дъм със самсунг галакси таб 7. Мога да кажа, че това е перф устройство за тази цена и размер. И двете компании са добри,но самсунг галакси таб 10.1 е хиляди пъти по-добър от ipad.
88
1
 
5
 
! Отговори
Инкогнито преди 12 години
До 90: Стига глупости. Ядрото не е общо и не е линукс.
87
2
 
1
 
! Отговори
crus преди 12 години
тоти не забравяй ,че и андроида и ОС имат общо ядро = линукс ...но за маркетинговите умения епъл са нумеро уно :))) гледах скоро филм за белите слушалки :)))) адски маркетинг
86
0
 
1
 
! Отговори
Alex преди 12 години
Shamane, в тия неща има толкова пари, че аз и ти да се съберем не можем да си ги представим.Много ясно че Епъл ще прави спънки на ЛГ и на всеки друг, който се опитва да им стъпи на пазара.Никой няма да си даде дойната крава току така.
85
0
 
4
 
! Отговори
до 87 преди 12 години
Напротив-на практика получаваш едно лъскаво и орязано Г*вно за 1200 лева?!?!?!?!Това е маркетинг на който се ловят само ***!!!Как ти звучи?
84
1
 
0
 
! Отговори
тоти преди 12 години
Евалата на ShaMana за фактите, но каквото и да е сега имаш всичко и доста добре организирано. Твърдя по-добре от Андроид. И твърдя преди Андроид. Определено маркетинга е най-силната част на Апъл, но и начина по който поднасят нещата в презентация, но и на практика.
83
0
 
3
 
! Отговори
до 80 преди 12 години
Мани го тоя-тоя заслепен снобски *** никога не е чувал за Аркос и техните мултимедийн и плеъриИфон Л(ю)зърите са пълни *** според мен!!!Вчера говорих с един такъв дето иска да си купи сега Сони Вайо щото е зелен металик-иначе не може да си качи скайп на Пипоня и не знае как се добавят контакти в него!!!
82
0
 
1
 
! Отговори
crus преди 12 години
Алекс тук съм съгласен с теб ...всички следят и събират инфо ...81 и ти си прав но донякъде ...няма идеални устроиства ... но за тия пари се очаква устроиства да нямат такива проблеми .... еххх къде ми е титан 2-така :))) или п3300 много красив си беше :))
81
0
 
1
 
! Отговори
lekar преди 12 години
интересно дали сега съдът ще отмени предварителното изпълнение на забраната до окончателното решение на съда - както направиха тук с Лукойл - защото щял да доведе до огромни загуби?
80
0
 
3
 
! Отговори
ShaMana преди 12 години
алекс ЛГ имат първия капацитивен дисплей, също това е нелоялна практика с цел унищожаване на конкуренцията .... защото Галакси таба е реалната конкуренция с набираща сила.
79
1
 
5
 
! Отговори
do 75 преди 12 години
Признавам че е юзър френдли-за ***,и то *** с пари!!!Не стига че струва една шапка пари,не стига,че му лупсват елементарни неща като Флаш ами отгоре на всичко трябва да си плащаш за всяка апликация!!!!Аз лично ще си купя IBM X61 Tablet- и нека е стар :)
78
0
 
7
 
! Отговори
Инкогнито преди 12 години
Приятелчета, знаете ли какво е поляризация (в случая на микровълни)? Знаете ли, че Ipad2 може да изгуби връзката с произволна wi-fi мрежа, ако просто го завъртите от landscape в portrait? Знаете ли какво е решението, което дават от apple на тоя проблем? Да намерите стена, до която да застанете, за да се отрази сигнала или просто да не ползвате ipad2 в portrait. :)Точно като гениалното решение на проблема на iphone 4 със загубата на сигнал - не го дръжте по "неправилния" начин или ползвайте case.Е, как да уважавам такава компания и да харесвам продуктите и??? (:И в случая въобще не засягам темата за това, че не са най-доброто на пазара - и Samsung Galaxy S2, и LG Optimus 3d, и LG Optimus 2x са по-добри устройства (от технологична гледна точка, не искам да засягам темата за операционните системи, защото Android и iOS са братовчеди и логично са най-доброто на пазара - няма по-добрi operacionni sistemi ot *nix производните). ;)
77
0
 
7
 
! Отговори
ShaMana преди 12 години
Първия мп3 плеър с 1000+ песни възможност е от 1999 и е имал 4.8 гб хард диск. Стига се излагате моля ви :) Първия IPhone не е смартфон. Нямаш достъп до файл браузър, няма мултитаскинг, нямаш фабричен док риидър или с две думи нямаш практически нищо което прави един телефон смарт :) имаш нормален телефон с апликации.
76
0
 
0
 
! Отговори
Alex преди 12 години
Светнат, съгласен съм. Обаче мислиш ли че НТС и другите не правят същото?имаш ли фейсбук? сигурно имаш....ами да те светна- и те правят същото- събират инфо за теб и го дават на когото трябва :)
75
1
 
2
 
! Отговори
crus преди 12 години
71 сдържай си квалификациите момче.... не се дръж като ощипан епълски фен ...и за всичко което си посочил уви погледни из нета и ще си намериш сам първите устройства предхождащи епълските
74
0
 
11
 
! Отговори
Светнат преди 12 години
Политиката на Епъл е гнуснишка. Купиш ли си едно - задължително трябва да си купиш друго, което работи само с първото и т.н. Любимите ви Айфони предават за вас информация през цялото вребе, без дори да подозирате това. Ако ги хванат в издънка казват: "Ние следим нашите клиенти, за да наблюдаваме вкусовете им и следващия пъд да им предложим по-добър продукт!". Дрън-дрън. Те продават информация за вас, будали. Иначе продуктите им са лъскави и изкуствено скъпи - спор да няма.
73
1
 
1
 
! Отговори
тоти преди 12 години
crus,провери кой е първият телефон в който се ползва капацитивен дисплей, нали говорим за иновативност. Апъл и досега не произвежда дисплеи. Не им е това бизнеса.
72
2
 
1
 
! Отговори
Alex преди 12 години
Crus, ок значи въпросният капацитет е направен от датчанин 70те години.Дали обаче това е същият дисплей 40 години по-късно?И защо никой преди Епъл не го пусна в телефоните си?И понеже стана дума за Дания, а от 3 години живея тук искам да ти кажа, че 50% от хората с мобилни телефони в Дания са с айфони. Не че това е показател за качеството на продукта, но е показател, че ако не ти пука много за парите, всеки втори би си го купил :)
71
0
 
6
 
! Отговори
иво преди 12 години
Пич, самсунг не ги бива в климатиците, което не означава, че Ейпъл са богове там! Правиш много вяли изводи. Извод се прави на база ползвани продукти и оценявани/сравнявани по определен брой критерии. ;)