Бухалки и палки се харчат като топъл хляб на Острова

Онлайн продажбите скачат с 5000 процента в последните дни
Обновена: 10 авг 2011 11:45 | 10 авг 2011 11:45,
54
Бухалки и палки се харчат като топъл хляб на Острова
Снимка: Reuters

Продължаващите безредици в Англия доведоха до рязък скок в търсенето на подръчни средства за нападение и самозащита, пише huffingtonpost.com. По данни от сайта за интернет търговия amazon.co.uk само за едно денонощие покупките на бухалки и палки са се увеличили цели 50 пъти.

Така например алуминиева бухалка с цена от 17,15 паунда скочи от 6500-тното до 125-о място в подреждането по продажби. 

Търговците не пестят цветисти описания, за да продадат стоката си. „Тази бухалка има много удобна дръжка, така че с едно замахване да разтрошите коляното, черепа или която и да друга част от тялото на всеки мародер”, гласи една от обявите.

Освен бухалките на засилен интерес се радват и различни видове полицейски палки, както и всевъзможни оръжия, които биха могли да се използват от хулиганите в боевете с полицията или от обикновените граждани в опит за защита на личното имущество.

Както в Арабската пролет, така и при безредиците във Великобритания, технологиите играят съществена роля. Хулиганите организират действията си чрез съобщения през смартфони и социални мрежи. От друга страна, полицията следи онлайн активността и вече има арестувани заради провокиращи насилие послания в интернет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
малко им е на англичаните трябва повече такива безредици да има те нарвремето като са ограбвали всички народи и за това никой не ги е наказал убивали са по целия свят и са го имали за геройство също така са помагали на турция да нивземе повече територии и са били винаги против българия сега да им се връща тъпкано не ги съжалявам даже се кефя максимално унищожиха ни държавата за да са силни те ама всичко се връща да има повече *** да им разкажат играта
32
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДА ЖИВЕЕ ИЗКРИВЕНАТА НАСИЛСТВЕНО НАТРАПЕНАТА ИЗМАМНИ4ЕСКА АМЕРИКАНСКИ ТИП ДЕМОКРАЦИЯ, ДА ЖИВЕЕ НАСИЛСТВЕНО НАТРАПЕНАТА АМЕРИКАНСКА ТОЛЕРАНТНОСТ КЪМ БЯГАЩАТА *** ОТ СВЕТА КЪМ ЕВРОПА. АЖТЕ ИМ СЕГА Л.ЙНАТА И ПРОДЪЛЖАВАИТЕ ДА ГИ ПОСРЕЩАТЕ,НАСТАНЯВАТЕ ,ХРАНТУТИТЕ И ТОЛЕЛИРАТЕ.
31
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Така е. Като си внасят ***,пакстанци и всякаква тъмнокожа ***. Щом е тъмнокож ,си остава ***. Ако не той,то поколението му.
30
2
 
3
 
! Отговори
мърльо преди 12 години
29-ти, първо ти се научи на правопис и правоговор, след това давай акъли.
29
1
 
12
 
! Отговори
ръфляк преди 12 години
М-да комунизмЪ е на път в Великата Британия. Скоро и в USA.
28
1
 
3
 
! Отговори
мен преди 12 години
до 24: преди да цитираш се научи малко на правопис. иначе идеята на цитата ти е вярна.
27
3
 
13
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Малолетни *** 12-14 годишни се разхождат по лондонските улици с качулки,нападали магазини,след което ги...разграбвали.Де го Чърчил,да си види...плодовете на прехвалената западна...демокрация.Общество в което няма кой да...раздава яки шамари на нарушителите,го...отпиши;и ние отиваме на...там.
26
1
 
20
 
! Отговори
Натовец преди 12 години
Направо нато да вдига самолетите и да защити цивилното население на острова. Правата на протестиращите трябва да бъдат защитени. какво да правят като им орязаха помощите за безработица? Съвета за сигурност към ООН да се събере и да издаде резолюция. Трибунала в Хага да приготви килии за високопоставени представители на Кралицата допуснали нарушаване на правата на бунтовниците. Нека и фрегатата Дръзки да се готви за мисия в Ламанша!
25
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Капиталистите са готови да ни продадат и въжето, на което ще ги обесим - В.И. Ленин
24
3
 
15
 
! Отговори
xzxz преди 12 години
проблема се решва лесно да пратим нашта жандармерия които след футболните мачове бият сичко на ред и за два дена ще се оправи лондон :)
23
5
 
13
 
! Отговори
Крал Мас преди 12 години
всяко общество, което позволява форма на владение на средствата за производство от малцинството за да експлотира мнозинството и да се облагодетелства и забогатява като подчинява човешкия труд на масите срещу нищожно заплащане или подържайки минимални социални помощи, колкото да не умре от глад, неизбежно завършва с граждански размирици лесно прераствщи в лумпенски революций!
22
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Българи, да не четем а да слагаме минуси на всичко, което не е на Кирилица!
21
1
 
21
 
! Отговори
eeee преди 12 години
Айде НАТО да се намесва.МОГАТ ДА СЕ НАМЕСВАТ В ДЪРЖАВИТЕ С ПЕТРОЛ а тука нали е АНГЛИЯ и не смеят *** майка им.Тия управляват света и нас.
20
3
 
14
 
! Отговори
Всички преди 12 години
Това са ***, които не протестират срещу нищо. Ако искаха да протестираха, щяха да го направят мирно, с транспаранти. Защото, както знаем, с агресия нищо не става.Айде, и леко с бухалките!
19
1
 
10
 
! Отговори
до 18 преди 12 години
тези там на острова колтове (огнестрелно оръжие) никога не са държали в ръката си , ако им позволят те сами ще се гръмнат преди да гръмнат някой друг
18
9
 
2
 
! Отговори
bg преди 12 години
do 5-tova ne sa lumpeni,tova e prehodno pravitelstvo.Ban Ki Maimun da gi priznae za legitimno pravitelstvo.
17
1
 
8
 
! Отговори
янки преди 12 години
А защо и колтове не продават!! От тях получаваш леко затопляне , и никога няма повече да ходиш да мародерствуваш!!!
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Продавам:-въздушни пушки (по-ефикасни от бухалки с оптика и целят точно до 100 метра) 300 лева парчето;- прашки 50 лева парчето;насам народее ... неостанаха ...:)
15
15
 
2
 
! Отговори
GDR преди 12 години
INTEGRAZIA NA ROMITE = NA SCHTIA HAOS V LONDON TAKA CHE V GETTOTO TAM I DA MIRUVAT TANKOVE MAZANE
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
продавам бухалки ,маски и други подръчни средства