Motorola спечели дело срещу Apple в Германия

Забраниха на Apple да продава телефони, които нарушават патенти на Motorola
Обновена: 5 ное 2011 15:27 | 5 ное 2011 15:27,
86
Motorola спечели дело срещу Apple в Германия
Снимка: Reuters

Подразделението на Motorola за производство на мобилни телефонни апарати, което е пред изкупуване от Google, спечели дело за патент срещу компанията Apple, предаде ДПА.

Съд в германския град Манхайм забрани на Apple да продава телефони в Германия, които нарушават два патента на Motorola. В съдебното решение не се посочва за кои устройства на Apple става дума, но вероятно то обхваща по-голямата част от продукцията на Apple.

До днес не са огласени мотивите за решението на манхаймския съд. Патентният спор се отнася до предаването на комуникационни сигнали и синхронизирането на данни между групи получатели, посочва ДПА, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още по темата: appleMotorolaпатент
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
4
 
5
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ Мариян:Като ти се присъни някой факт, донеси го на форума...Лека нощ!
62
4
 
13
 
! Отговори
Мариян преди 12 години
Спирам да се занимавам с *** парчета като наблюдателя!Да си се кефи на Айшита и да замълчи вече!Фактите са против него!Лека нощ на всички форумци!!!!
61
7
 
3
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ 60:Грешен филм гледаш, момче, не е за теб! :-)
60
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво Марияне,сложи го наблюдателя на мястот му.!Той е психясал фанатик!Браво!
59
8
 
2
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ Мариян:Анкетите и обзорите са направени от квалифицирани фирми и резултатите ще те разочароват, защо искаш да ги знаеш?По-добре е да се кефиш с твоя GSII, не се иска никакъв интелект за това... :-)
58
0
 
23
 
! Отговори
Ганьо преди 12 години
Дано не дойде забраната и в България, че смятам да ставам скоро военен и да тегля кредит да си купя iPhone и VW Golf. Ако това се случи това доста ще обезмисли целия ми живот за напред.
57
6
 
5
 
! Отговори
Инкогнито преди 12 години
До 56: Безсмислена анкета - като производителност 4S е по-добър от SGS2 и това е ясно на всеки.
56
2
 
8
 
! Отговори
Мариян преди 12 години
Наблюдателю ,я направи анкета кой е по добър Galaxy S2 или Iphone4S,виж резултате и се скрии с твоите простотии!!!
55
1
 
2
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ 54:Господинът от 49 е изглежда "местен" с този дълъг постинг, който е copy-paste-нал от Дневник :)
54
1
 
5
 
! Отговори
До 49 преди 12 години
И от какъв зор го изписа това цялото ? Че те Епъл от първата демонстрация на 4S казват, че е комбинация от клиентско парче софт + мрежова услуга. Аз не виждам по какъв начин това е недостатък, посоката е всичко да е свързано постоянно в мрежата, а не обратното.А Моторола са пълни ***, имаха едно време 1-2 хубави телефона.. преди 10 години..
53
6
 
4
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ 49:Концепцията и реализацията на програмата Siri е абсолютна новост в областа на мобилните комуникации и няма много общо с фиксирания набор думи, които се разпознават от ограничен брой програми в Android или WP платформите. Siri е достъпна за всички програми на iPhone, които допускат вход от виртуалната клавиатура. Освен това, Siri разпознава, обработва и издава информация, която зависи от контекста - местоположение, време, навици, събеседник и т.н. Естествено е, че Siri изисква Интернет
52
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тея германците напоследък не са много наред.. забраниха Хелс Ейнджълс, забраниха айфоните, забранени са зомби филмите (дори на двд и за домашна употреба).. изобщо май нещата там си отиват на N-ти райх полека лека..
51
11
 
3
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ Мариян:Щом си си дал парите за GSII, сам си си виновен!Щом продължаваш да твърдиш, че GSII, значи си некомпетентен.BTW, продължавай да се кефиш с GSII, за това не се иска интелект :-)
50
5
 
2
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ fly:Както е известно, абсолютна свобода няма. Така-че, за коя свобода говориш: "безплатната", т.н. "free source", който изобщо не е free или?Да не би с Android да говориш безплатно или услугите да са ти бесплатни?Иначе имам свободата да работя с най-добрата ОС с най-добрите и СИГУРНИ приложения. Та с какво ще се похвалиш?
49
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гласовият асистент Siri се оказва почти безполезен без интернетТой отговаря остроумно на всевъзможни въпроси с нежен женски тембър и може да изпълнява най-различни гласови команди, без потребителят да пипа тъчскрин-дисплея на мобилното си устройство.По всичко личи обаче, че Siri всъщност изобщо не се намира на най-новия смартфон на Apple. Или поне напълно.Оказва се, че гласовият асистент не е предварително инсталиран софтуер, а по-скоро мрежова услуга.Или формулирано още по-просто: когато интернет-връзката на iPhone 4S се разпадне, иначе суперумната Siri, образно казано, започва да се държи като "блондинка" и не може да изпълнява най-елементарни операции.СпоредputerWorld най-новият смартфон на Apple не разчита сам гласовите команди на собственика си.Устройството всъщност изпраща записа до център за обработка на данни на компанията, където много по-мощни машини анализират информацията и връщат отговор.Както изглежда, новият смартфон все още не разполага с достатъчно добри изчислителни възможности, за да се справи с подобна задача.Или пък просто за Apple е по-ефективно да използват за целта компютърната мощ на своите "сървърни ферми".Така че без интернет новият iPhone 4S не може да изпълнява чрез гласова команда дори прости офлайн-задачи като например да запише среща в календара или пък да настрои будилника.Откритието, че Siri всъщност е "облачна" услуга, е дело на технологичния блог VentureBeat, който пръв регистрира масов срив в работата на гласовия асистент в четвъртък.Представителите на Apple, както обикновено в такива случаи, са отказали какъвто и да е коментар по темата.Пълната зависимост на Siri от постоянната интернет-свързаност значи поне едно нещо: притежателите на новия телефон ще трябва да се лишат от най-голямото му достойнство на всички места, където мрежата на мобилните оператори не достига: тунели, метра, самолети или пък отдалечени слабонаселени територии.Мрежовият характер на гласовата функционалност също така обяснява защо портването на Siri върху по-стари смартфони на Apple се оказва толкова трудно.
48
0
 
4
 
! Отговори
Мариян до 41 преди 12 години
Ей *** НЕМОЖ да пишеш , а си взел акъл да даваш!И айшита и Galaxy съм ги платил кеш!А ти си ходи на село да пасеш патките!***!
47
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поредна излагация за ябълката !!!Гласовият асистент Siri се оказва напълно безполезен без интернет Той отговаря остроумно на всевъзможни въпроси с нежен женски тембър и може да изпълнява най-различни гласови команди, без потребителят да пипа тъчскрин-дисплея на мобилното си устройство.По всичко личи обаче, че Siri всъщност изобщо не се намира на най-новия смартфон на Apple. Или поне напълно.Оказва се, че гласовият асистент не е предварително инсталиран софтуер, а по-скоро мрежова услуга.
46
1
 
4
 
! Отговори
до 41 преди 12 години
Прав е Мариян,а ти си толкова *** и неграмотен , че не можеш даже и да пишеш правилно бе цъъъъъъъъърррррвуууууллллл!!!!!!
45
11
 
3
 
! Отговори
Джобс преди 12 години
Продуктите на Ейпъл са върха във всяко едно отношение. Имам закупени всички новости излезли от фирмата, към 30 бона имам вложени и смятам,че това е върховна инвестиция! Сега чакам да стане 11 ноември да закупя и последния айфон, официално на 11 се пуска от всички вериги в Бг. Мисля,че цената изобщо не е надута за това което предлага ... Само *** няма да си купят и тези за които нокия 1208 е върха на сладоледа
44
2
 
4
 
! Отговори
fly преди 12 години
Сега обаче ти прочетох и другите мнения, виждам, че си от фанатизираните фенове на Apple - тип I do it like an American. Андроид е за хората, които не обичат да са ограничавани. Iphone е стилен и работещ телефон, но е направен с една единствена идея - печалбата. И не говоря за печалбата, която влиза в джоба на производителя като ти продаде телефона, говоря за печалба - години след това, от допълнителни услуги и друго тарифиране. Всеки си прави сметката. Андроид = freedom.