Motorola спечели дело срещу Apple в Германия

Забраниха на Apple да продава телефони, които нарушават патенти на Motorola
Обновена: 5 ное 2011 15:27 | 5 ное 2011 15:27,
86
Motorola спечели дело срещу Apple в Германия
Снимка: Reuters

Подразделението на Motorola за производство на мобилни телефонни апарати, което е пред изкупуване от Google, спечели дело за патент срещу компанията Apple, предаде ДПА.

Съд в германския град Манхайм забрани на Apple да продава телефони в Германия, които нарушават два патента на Motorola. В съдебното решение не се посочва за кои устройства на Apple става дума, но вероятно то обхваща по-голямата част от продукцията на Apple.

До днес не са огласени мотивите за решението на манхаймския съд. Патентният спор се отнася до предаването на комуникационни сигнали и синхронизирането на данни между групи получатели, посочва ДПА, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още по темата: appleMotorolaпатент
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
3
 
4
 
! Отговори
Мариян до Наблюдател преди 12 години
Да видях 4S на живо и го разцъках!Заключението ми е:Galaxy S2 е по добър и от него!
42
0
 
5
 
! Отговори
fly преди 12 години
До НаблюдателЕE : Пожелавам ти искренно.. някой хубав ден да имаш възможността да държиш в ръцете си един Iphone 4s и един SGS2 (а не както го пишеш GS2 - такова съкращение никъде не се ползва). И да направиш сравнението сам за себе си, а не да убеждаваш другите в това, което ти се иска да е вярно. Говоря от позицията на човек, занимаващ се точно с тестване и сравнение на телефони. Успех.
41
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Марчо, имал си мамули, даже и немож го изписа правилно. Държал си го ти в Геманос и си гледал изумен "ко'и туй нещу уа". После си хванал примоция на Виваком и кой кат мен. Вижти *** айфоня е 1000 пъти по-*** от галакситу ми! Кой го еня какво мислиш, ***? Радвай си се на тела и поне дай някакъв разумен аргумент защо Самсунг-а е 1000 пътимпо-добър! Те спецовете в бранша са раздвоени, кой е по-добър, ама марчо знае със сигунрост и кой си е избрал айфоня е тъъъъъъъъъъъъъъъп! ***
40
6
 
4
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ Мариян:Успокой си душата и мисли логично, младежо! Щом си такъв практик и нямаш теоретичната подготовка да се убедиш в това, че iPhone 4S е много по-добър от GSII, купи си един iPhone 4S и напиши тук впечатленията си! :-)
39
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Наблюдателю,ти си психично болен!
38
1
 
3
 
! Отговори
Емо преди 12 години
Ако Андроид или Ейпъл спечели войната, губим ние. Нека се надпреварват и да умуват как да изпреварят другия. Нека се появят и още конкуренти.
37
3
 
6
 
! Отговори
Мариян преди 12 години
Ходи се ш"бай ***!Аз съм имал Ifon4,а сега съм с Galaxy,и ти повтарям за кой ли път,че Galaxy S2 е 10000 пъти по добър от айфоня!!!!!!!
36
2
 
18
 
! Отговори
Емо преди 12 години
каква е тази омраза спрямо ейпъл не мога да си обясня? Ползвайте си Андроид и се радвайте на правилния си избор! Аз съм доволен и от двете платформи и смятам, че всяка има предимства и недостатъци. Единственото сигурно нещо е че Уиндоус мобилната версия има само недостатъци спрямо двете. Който има време и умения Андроид е безспорен фаворит. Който разполага с финанси, но не е някакъв зарибен информатик ейпъл е правилният избор. Нека има конкуренция, това води до подобрения и по-ниски цени за нас.
35
5
 
5
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ 32:Пиши по същество, това трябва да го осъзнаеш, като си решил да пишеш - iPhone 4S е на светлинни години преди GSII!Щом твърдиш, че познаваш постингите ми, би трябвало вече да го знаеш :-)
34
4
 
4
 
! Отговори
Мариян преди 12 години
Ей наблюдателю,много си *** като защитаваш тия негодници от Айшита!!Духайте го и ти , и нещастните ти айфони!Когато Samsung правиха телеффони вие гризехте ябълката!Скрии се *** такъв!!!
33
1
 
10
 
! Отговори
Machiavelli преди 12 години
"Не е важно какво ще отнесеш след себе си в гроба, а как си живял и каква следа си оставил след себе си. "Така е, но много медии го изкараха Господ тоя Джобс на компютрите и чак статуи искат да издигнат и знамена да размятат.Хората които наистина са допринесли за технологията, не се качват на сцена и не са медийни звезди и не представят лъскавите си продукти. Тези хора в повечето случаи никой не ги бръсне за слива. Има много неща написани за Джобс и не всички са блестящи открития...
32
1
 
6
 
! Отговори
до 31 преди 12 години
Много си ***. Аз ти пиша, че телефона ти не е нищо особено нито като цена, нито като качество, ти ми викаш "пиши по същество". Е добре, щом за теб това не е по същество ще ти го кажа направо - МНОГО СИ ***, САШЕЕЕЕЕ !!!!
31
7
 
3
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ 30:Ти си заблуден, аз съм евангелизатор! Ограмотявам free of charge и щом ме четеш, значи има файда. :-)Ако се появяваш тук за да четеш, чети, ако посещаваш форума, за да пишеш, научи се да пишеш по същество и пиши.Ако идваш тук за да се наслаждаваш на победата на някой над Apple, не става, по-добре отиди на мач, за да се кефиш...
30
3
 
12
 
! Отговори
до 29 преди 12 години
Пич, ти си пълен фанатик бе. Където има статия за айфоня и ти си там :)) То бива бива, ама ти вече си се превърнал в пълен маниак. Не са хубави тия работи и то за някакъв си телефон, дето не е кой знае какво. Да беше поне скъп като Верту, разбирам да се дуе човек, ми той колкото Самсунг Галакси S II - тоест средна работа. Успокой се малко, смешен си :)))
29
4
 
4
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
- и както колегата по-долу е посочил правилно, решението засяга Apple Inc. в САЩ и не се отнася до местния филиал на Apple в Германия, Apple GmbH, която е ДРУГО юридическо лицеНяма нужда да ни благодарите с колегата за подробната информация, очакванията ни за подобна информация от редакцията на dnes.bg изглежда надхвърля много възможностите им :-)
28
3
 
3
 
! Отговори
Инкогнито преди 12 години
До 26: Казах ти, чe дразниш с тъпотията си. Поне да се беше постарал и да беше прочел решението на съда, вместо да философстваш. Съдът забранява на Apple Inc да продават на мобилни устройства, нарушаващи два патента на Моторола Мобилити. Това е. Capisce? Или да ти го обясня като на ***?
27
3
 
3
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
- Проблематиката на това дело е много близка с проблематиката на обвиненията на Samsung и се отнася до патенти на Motorola Mobility, които са лицензирани и залегнали в GSM и други стандарти - Неподавайки доказателства на този етап, Apple си запазва правата да ги подаде на следващия етап, право, което биха загубили при подаване сега- Дотогава се очаква Европейската Комисия да се произнесе по въпроса за лицензирането на подобни патенти
26
1
 
5
 
! Отговори
До 22 преди 12 години
Apple GmbH е под шапката на Apple Inc. Продуктът си е продукт, ако ще да се продава и от 100 фирми. Аре сега марш ти в ъгъла и не умувай. Чел бил решението... Вземи малко прочети и за патентите!
25
6
 
4
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
Каква радост за любителите на samrtphone, които не могат да си купят iPhone, защото им е скъп!Трябва да ги разочаровам, нищо особено не се е случило:- Apple постъпи тактически мъдро като в законния срок НЕ ВНЕСЕ доказателства, с които да се противопостави на обвиненията на Motorola Mobility- Причината за тази тактика на Apple се крие в очакваното решение на Европейската Комисия за разследване на Samsung, което съвпада с датата за подаване на доказателствата. Това решение беше вече взето
24
0
 
5
 
! Отговори
мангустан преди 12 години
MachiavelliАбсолютно си прав! Не може да бъде по-добре казано!