Какъв съвет даде Стив Джобс на Зукърбърг?

Младият иноватор искал да знае как да събере качествен екип
8 ное 2011 17:30,
42
Какъв съвет даде Стив Джобс на Зукърбърг?
Снимка: Reuters

В едно от редките си интервюта, в които говори за развитието на компанията, създателят на Facebook разкри, че се е допитвал до технологичния гуру Стив Джобс как да ръководи бизнеса си. Най-интересната част от телевизионното интервю за PBS е именно отношенията в последните години между двамата, посочва mashable.com. 

„Имах много въпроси, свързани с изграждането на екип от наистина добри специалисти“, разказва Зукърбърг. Той споделя, че истински се възхищава на развитието на Apple, тъй като компанията върви напред с мисия да промени света. Нещо, което младият милиардер иска да наложи и в своите продукти.

В същото време Марк Зукърбърг беше категоричен, че в разговорите му с Джобс не се е стигало до обсъждане на евентуално придобиване на Facebook от страна на Apple.

„Никога не съм искал да продавам компанията и Стив Джобс много добре разбираше това. И по тази причина дори не е подхващал темата“, уточнява Зукърбърг.

В интервюто си той определи конкурента Google+ като „малка версия на Facebook“ и заяви, че компанията му не планира да влиза в бизнеса с видеоигрите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да ама Гугъл е сериозна фирма, а не говорилня като твоето изобретение.