Ще отговаряме със сила на кибер атаките!

Пентагонът няма да се церемони при заплаха за сигурността
18 ное 2011 07:17,
45
Ще отговаряме със сила на кибер атаките!
Снимка: Reuters

САЩ гледат на използването на военна сила като на реален избор при отговор на сериозни кибер атаки срещу страната.

В доклад до Конгреса командири от Пентагона посочват, че вражески нападения в кибер пространството ще се третират както всяка друга атака срещу националната сигурност.

В тази връзка се подчертава, че според случая Вашингтон "си запазва правото да отговори с всички необходими средства – дипломатически, информационни, военни и икономически, за да защити страната, съюзниците и партньорите си".

Основен елемент за адекватна военна реакция е бързото и точно установяване на първоизточника на кибер атаката, което в много случаи е доста трудно. Затова и Пентагонът влага много средства в разработване на надеждни методи за идентифициране на извършителя.

Едва тогава може да се стигне до военен удар.

Като една от най-честите мишени към момента, Пентагонът среща трудности дори и със собствената си защита.

Ведомството разполага с 15 хиляди компютърни мрежи с над 7 милиона компютъра в стотици точки по целия свят. Опитите за проникване в системата са на всяка минута.

Освен срещу федералното правителство, кибер престъпниците удрят и по бизнеса в Съединените щати, нанасяйки щети за стотици милиарди долари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тея пак показват колко гладки са им мозъците.Със сила ще решат един-два проблема.. Не е ли по-добре да помислят как и защо са настъпили ***, че да не им се налага "силово" да го чистят следващия път, а само да го надкрачат.Тея са си точни мутри с костюми със силовите си приоми. Само *** на тая планета.. без значение държавата..
44
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да си спрат нет-а и да си работят локално. Тогава няма да се налага да се пазят от неизвестни "нападатели" и да се ежат с оръжие в ръка.
43
0
 
7
 
! Отговори
МЕНСА преди 12 години
ПЕНТАГОНА ПОЛУЧИЛ КИБЕР ЗАПЛАХА НЕЗНАЙНО ОТ КОЙ И СЛЕД ОБСТОЕН И ЕНЕРГИЧЕН АНАЛИЗ НА ПОЛОЖЕНИЕТО РЕШИЛИ ДА НАНЕСЪТ ВОЕНЕН УДАР НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КЪДЕ
42
3
 
10
 
! Отговори
... преди 12 години
пак е по добре...сигурно става дума за безпилотни самолети или подобно...вижте Русия цялата им доктрина за национална сигурност е базирана на ядрения отговор...защо не коментирате това...само плямпате САЩ това САЩ онова...поне никой в САЩ няма право да използва ядрения арсенал ако самите те не са нападнати с такова оръжие...докато в Русия не е така...скоро приеха закон че президента може да отвърне с ядрени удари при каквато и да е заплаха това включваше и кибер атаките...
41
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Група западни учени след провеждането на многократни опити, откриха че наличието на нефт и отсъствието на противоракетна отбрана в която и да е страна, неизбежно води до демократизиране:) особено ако се пуснат слухове че дадената страна прави кибер атаки срещу срещу олицетворението на демокрацията и свободата САЩ където хората се пукат по шевовете от демокрация:)))))))
40
3
 
8
 
! Отговори
зевзек преди 12 години
Именно - ако в някой едномилионен китайски град има един хакер, който е пробил сайта на пентагона, САЩ ще заличат с ядрена ракета този град. Само така ще се спрат хакерските атаки:)))))) Тъпотията ще унищожи Америка, "Пред погибел гордост върви, и пред падение надутост" - Билбията
39
0
 
11
 
! Отговори
на баба Хакерка внук преди 12 години
Иранците ли ще са следващата супер сила в кибер атаките?То какво ли не беше - само да им е неудобен някой - педофил, расист, изнасилвач, хакер, терорист.....Все такива удобни теории ала : "Те да кажат, че сестра ти е к***а, ти ходи доказвай, че нямаш сестра."Ама ние *** дето само хън, мън , с наведен нос. Малко ни е ,че така ни оправят винаги и отвсякъде.
38
0
 
8
 
! Отговори
Хъм преди 12 години
За това си има дума - параноя. Има си и дума за хората с това заболяване, ама дума за цяла нация с такова заболяване ... знам ли може и да е пентагон.
37
2
 
9
 
! Отговори
? преди 12 години
"Вашингтон "си запазва правото да отговори с всички необходими средства дипломатически, информационни, военни и икономически, за да защити страната, съюзниците и партньорите си"."кой им дава това право?или си с тях или срещу тях....за това ли беше цялата истерия около anonymous и Lulz.... явно тези "хакери" са на заплата то ЦРУ...
36
1
 
4
 
! Отговори
do 35 преди 12 години
Tova ne e cyber ataka tova e oligofrenka postypka na ***.
35
4
 
11
 
! Отговори
jeko преди 12 години
Значи ако ги напсувам по тия по e-mail, те ще ми бомбардират къщата. Майкооооооуууууууу :))))
34
5
 
13
 
! Отговори
савов преди 12 години
Абе какви кибер атаки с каква сила щели да отговарят тия нещастници бе.Те директно им оджаскаха пентагона със самолет тия щели да отговарят със сила срещу кибер атаки?!?!??! -смешници жалки!
33
2
 
7
 
! Отговори
$ преди 12 години
Интересно ще бъде, ако идентифицират някой американски хакер. Какво ще правят в случая? Сигурно бомба по тяхната територия.
32
0
 
3
 
! Отговори
Dk преди 12 години
Ама това е много старо! тази статия я имаше преди месеци пак тук!
31
0
 
5
 
! Отговори
хахаха преди 12 години
закона е за вътрешна употреба. Милиони се източват покрай воените арсенали. Колкото повече воена подготовка за хипотетични глупости толкова повече $$$$ се източват. и най хубавото е че след 5 години се прави пълна подмана на арсенала и техниката. $$$$
30
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А ако "кибер-атаките" идват от Китай, както са огромната част, или от Русия, ще отговорите ли със сила?
29
0
 
5
 
! Отговори
Без коментар преди 12 години
Отдавна е казано - ако не искаш мира - на ти секира!
28
5
 
9
 
! Отговори
varg преди 12 години
добре,че има хакери че иначе световен терорист номер едно Америка няма да има отпор.
27
4
 
5
 
! Отговори
до 26 преди 12 години
Другарю "Трите плюса", виждам, че вече си се събудил и громиш народните врагове на тихия фронт :)))
26
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То и с вас няма да се церемонят. Сега не сме 1945г. ,когато само вие имахте атомно оръжие и го хвърлихте върху жени и деца в Япония.