Google пусна анализи и за YouTube

Всеки потребител вече ще може да си бройка зрителите
1 дек 2011 12:08, Бойчо Попов
3
Google пусна анализи и за YouTube
Снимка: Reuters

Онлайн концернът Google представи нов инструмент за анализи за мрежата за видеоклипове YouTube, който ще позволява на потребителите да виждат различна информация за видеата, които качват, пише специализираното издание ZDNet.

Новият аналитичен инструмент беше интегриран в рамките на вчерашния ден в страницата YouTube Insight и ще осигурява данни за гледаемостта на дадено видео, като целта му е да помогне на хората, създаващи съдържание, да увеличат абонаментите към своите канали. Те ще могат и да следят какво точно предизвиква положителни реакции на зрителите.

Отчетите на YouTube Analytics се генерират посредством същите данни, които потребителите са свикнали да виждат в статистика, а информацията е представена по начин, който е разработен да бъде по-полезен и интерактивен, съобщава Google.

Всеки потребител може да види колко зрители са добавили видеото във „фаворитите си“, колко са натиснали копчето „харесва ми“ и съответно „не ми харесва“ и колко коментара има към всеки клип. Категорията с име „източник на трафик“ пък показва през кои сайтове и функции на YouTube зрителят е достигнал до определено съдържание.

Има много начини, по които хората намират видеоклипове – търсят ги в YouTube, кликват върху миниизображенията в „Предложени видеоклипове“ или пък върху връзки в сайтове на социални мрежи, като Twitter или Facebook, и др.

Цялата статия прочете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: YouTubeонлайн видео
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
Инкогнито преди 12 години
Google Analytics е толкова мощен инструмент, че е смешно да го сравняваш с функционалността на българското youtube-wannabe (:
2
3
 
0
 
! Отговори
ПРОДЪЛЖЕНИЕ ОТ 1 преди 12 години
Само това мисля, че го няма - Категорията с име източник на трафик пък показва през кои сайтове и функции на YouTube зрителят е достигнал до определено съдържание.
1
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
малко изостават май а ? :)това си го имаме не помня от кога в нащо youtube - A.K.A. vbox ...