iPhone 4S вече ще радва и китайците. Официално!

Не е ясно обаче кога ще може да се продава таблетът iPad
Обновена: 13 дек 2011 10:53 | 13 дек 2011 10:52, Бойчо Попов
10
iPhone 4S вече ще радва и китайците. Официално!
Снимка: Reuters

Китайският партньор на американската технологична компания Apple - China Unicom, получи нужното държавно разрешение, за да стартира продажбата на смартфона iPhone 4S, пише специализираният блог MIC Gadget.

След няколкомесечно чакане устройството може да се появи малко преди Коледа и доста преди китайската Нова година през февруари. Предоставеният от министерството на индустрията и информационните технологии лиценз е с тригодишен срок.

В Китай операторите се нуждаят от подобен държавен сертификат за всеки мобилен телефон, който предлагат. China Unicom обаче бе принудена да чака за него по-дълго. Досега тя твърдеше само, че стартът на предлагането е близо. Били направени необходимите тестове и всички предварителни настройки.

Според различни оценки неофициално в мрежата на конкурентния оператор China Mobile вече има около 10 млн. iPhone. China Mobile е считана за най-големия в света мобилен оператор, но няма лицензи за iPhone. Клиентите му са ограничени до ползването на стандарта 2G, тоест GPRS и EDGE, ако ползват вносен iPhone. Устройствата, които не са произведени специално за китайския пазар, не могат да поддържат местния 3G стандарт TC-SCDMA.

Apple трябва да преодолее допълнителни препятствия, що се отнася до iPad. Китайски съд реши в началото на месеца, че световните права на концерна върху името на таблета не важат за Китай. Apple бе подал иск срещу Proview Technology в Шънджън заради нарушаване на правата му върху марката, но искът не бе уважен. Китайските права на името са на Proview China, докато Apple е откупил правата само за Тайван, аргументира се съдът.

Още новини от света на технологиите четете в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: КитайiPhoneapple
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Maraba преди 12 години
!На снимктата китайчето да не е пострадало от големия мерак за джаджата?
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ех, най-после пръчката излиза официално и в родината си!!! :)))
8
1
 
3
 
! Отговори
до 5 преди 12 години
Изкарвам достатъчно пари, за да си купувам по един iPhone всеки месец без да ми натежи на джоба. Ама не го харесвам, бе, човек. Толкова ли е трудно такива като теб да го разберат?
7
4
 
1
 
! Отговори
istinata преди 12 години
vzes si go i sum vpe4etlen-a trudno se vpe4etliavam no krasivoto si e krasivo.ako 6te si vzimate bial si vzemete.naprao ne e kato tia samsung galaksi s2 plasmasa ami e klasa :)
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Як е, но ме отблъсква това, че всеки има! :)
5
13
 
2
 
! Отговори
до 4 преди 12 години
Така е ***.Айфона не за голтаци от твоята черга!
4
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия айфонаджиите са *** и нещастниците и комплексарите. Най-простия народ който познавам, все за айфоня си мечтае.
3
0
 
17
 
! Отговори
Бай Хой преди 12 години
Най-големия *** беше, че няколко дни преди официалната световна премиера на 4s, в Китай вече се продаваше "новия" Айфон 5!!! Малко късно китайците разбраха грешката си, защото новия модел се появи като 4s, а не като 5! Нищо, поне ще са готови кагота на пазара излезе петицата.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
то там се появи петицата, още преди да пуснат 4S. обаче PHONE 5.
1
1
 
3
 
! Отговори
Advokata преди 12 години
Iabalkata patentova kitaiskata stena i sega partiata maika si otmashtava!