Масови безредици заради iPhone 4S в Китай

Смартфонът не може да бъде открит нито в Пекин, нито в Шанхай
Обновена: 13 яну 2012 14:34 | 13 яну 2012 14:34, Бойчо Попов
48
Масови безредици заради iPhone 4S в Китай
Снимка: Reuters

Стартирането на продажбите на новия iPhone на Apple в Китай доведе до бунтове: стотици китайци обсадиха в петък два обекта на Apple в столицата Пекин, където iPhone 4S трябваше да се продава.

След като един от магазините не отвори, разочаровани клиенти атакуваха охраната и замеряха с яйца прозорците, предаде AFP. Полицията арестува най-малко двама души. Apple обяви малко по-късно, че преустановява продажбите на iPhone 4S в Китай за неопределено време.

Магазинът на Apple в района Санлитун в Пекин трябваше да отвори в 7 часа.

"Чакахме тук цяла нощ", обяснява 18-годишният Том Сун. "Това просто не е честно, бесни сме", допълни той.

29-годишният Ли Тиян е пътувал с автобус от Шандун, за да не пропусне старта на продажбите.

"Направо ще се побъркам, ако не отворят". Друг млад мъж, който в студа е чакал пред магазина, заяви, че искал истински iPhone, а не реплика.

Говорителят на Apple Каролин Ву заяви, че магазинът просто не можел да отвори, защото тълпата отпред била твърде голяма. Apple е бил задължен да гарантира сигурността на персонала и клиентите си. Междувременно всички iPhone били разпродадени, така че засега смартфонът не може да бъде купен нито в Пекин, нито в Шанхай.

Новият iPhone се превърна в хит от стартирането на продажбите на 14-и октомври. В Китай досега той можеше да се купи само на черния пазар – като внос от съседни страни или Хонг Конг, където официално се продава. В петък обаче той се продаваше не само в официалните магазини на Apple, но и в магазините за електроника.

Китай е най-бързо разрастващия се пазар на Apple. Продажбите там са на второ място след тези в САЩ. Американската компания откри шест официални магазина в Народната република, но има и много фалшиви магазини на Apple в цялата страна.

Снимки от безредиците вижте само в Investor.bg!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още по темата: iPhoneapple
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Който е написал името на статията е абсолютен бездарник, как може да се нарече в Китай масови безредици за няколко хвърлени яйца ? ***.
36
4
 
4
 
! Отговори
Bobby преди 12 години
Хъм, интересни коментари. Аз имам iPhone 3GS - този ОТПРЕДИ 4. Като пушка е :) А дори вече го дават и безплатно с договор за 2 години към мобилен оператор. Друг пък предпочита HTC, Самсунг, Нокиа... Няма лошо в което - заради това има толкова марки телефони. Да имаш смартфон не е социален статус, а удобство. Смартфоните не са само айфон, НТС и Самсунг. А това с камерата - не разбрахте ли, че по-добро от цифров ФОТОАПАРАТ няма? Няма телефон, няма мелефони.
35
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Механичният часовник е по-надежден от кварцовия - не му трябва батерия. Освен това не се влияе от електромагнитни смущения.
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Направо ще се побъркам, ако не отворят". Друг млад мъж, който в студа е чакал пред магазина, заяви, че искал истински iPhone, а не реплика.ахахахахахахахахахаха китаец искал истински айфон... )))))))) Баси, тва е мноо як виц. Все едно руснак да иска забрана водката. )))))))))))
33
2
 
4
 
! Отговори
Мишо преди 12 години
Антоне, отдавна съм се отказал да обяснявам на епъл феновете каквото и да било. В някой статии само изказвам мнение, обикновено не против продуктите на фирмата, които определено са добри, а против бизнес практиките им. Някой друг по-надолу ти е обяснил, че това е поредната грозна ПР постановка и е улучил в десятката. ;-) Наблюдател, въпреки че е фен на марката го потвърждава с думите си, което му прави чест. :-)
32
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
колко излишни пари се дават за тия играчки не е истина. ама и у нас всеки втори голтак с айфоун вече, а се оплакват как не им стигали парите...
31
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нарочно не го пускаха в китай 3 месеца макар там да го произвеждат за да се навъдят такива нервни ***. И да може след това да пишат журналистите че са се били за скапания телефон. Така се прави реклама (PR) - учете се.
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По-големи *** няма.
29
7
 
23
 
! Отговори
bla bla преди 12 години
Вари го печи го ама друг фирма не може да докара такъв фурор ... говорете каквото искате самсунги хтц-та ако ще за по 200 лева да пуснат същото не стаааа
28
1
 
23
 
! Отговори
славянин преди 12 години
Това представлява човечеството днес: стада консумиращо-дефекиращи зомбита, най-голямата мечта за световните господари! Учителя Петър Дънов е казал: ''съвременното човечество се намира в състояние на хипноза от четвърта степен'', което съответства на състояние ''зомби''!
27
2
 
4
 
! Отговори
Mao Dze преди 12 години
Другари китайци, къде останаха партийните повели, къде остана будизма и вие ли се поддадохте на капиталистическите фетиши ?
26
5
 
11
 
! Отговори
Прост човек преди 12 години
Айфона е луксозен в сравнение със Самсунг пластик и др масови марки.
25
12
 
24
 
! Отговори
Жоро преди 12 години
Цял свят е с iPhone, само ред неците в САЩ и *** в Бг са по-умни от другите. Въртят, сучат, не пропускат статия за Apple.... Било театър от страна на Apple .... леле майко. Парцала Mickey, и нещастника Жоро-бг (мухльото с регистрация в Dnes.bg хаха) ще си нацапат боксерките да ръсят бисери след бисери. Мики, курвооооо, остава ли ти време да спиш от търсене на статии за iPhone? А статиите за ваще ментета никой не ги бръсне за слива, защо ли??
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Човешката глупост няма граници!!!!Светът върви стремглаво надолу!!!!!!
23
4
 
9
 
! Отговори
todor преди 12 години
iPhone тръгва надолу - цялата концепция на Apple да ти вземат колкото могат повече пари , предлагайки нещо уникално вече не е актуална , защото другите производители предлагат абсолютно същото доста по-евтино. Андроид и Майкрософт почнаха да им ядат пазарния дял. осбен това на операторите им писна от арогантността да им определят цените. Всичко започна и свършва с гения на Стийв Джобс
22
6
 
15
 
! Отговори
Митко преди 12 години
Айфон,... айпад,... айсиктир
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Напротив даже има много функции и добра камера (hd ако не се лъжа)
20
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Смешни ми станахте с този *** телефон! Нито има някакви завидни функции, нито камера. За какво ми е тогава? Да си играя с някакви приложенийца? Iphone става само за детска играчка, която струва скъпо. Да ви пикая на скапаната марка!
19
3
 
1
 
! Отговори
до 17 преди 12 години
О извинявай ти като си технически много грамотен сигурно взимаш много голяма заплата и можеш да си позволиш всякакъв телефон? Някой много по-добър? Или не можеш да си позволиш, защото шефа ти е глупав и те подценява?
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След около 1 година ще се случи същото, само че, тогава ябълките ще бъдат истински и ще се използват за ядене!!!