Apple шашна борсата с приходи и печалба

Компанията отчете ръст на печалбата от 118%
25 яну 2012 13:29, Бойчо Попов
34
Apple шашна борсата с приходи и печалба
Снимка: Reuters

Американската технологична компания Apple отчете впечатляващ ръст на печалбата си през последното тримесечие на 2011 година. Положителният резултат се е повишил с впечатляващите 118% на годишна база, главно заради силните продажби на iPhone, пише MarketWatch.

За последните три месеца на 2011 година печалбата на Apple е 13,1 млрд. долара, или 13,87 долара на акция. Това е далеч под постигнатите за същия период на 2010 година 6 млрд. долара, или 6,43 долара на акция.

Приходите на основаната от покойния Стив Джобс компания са се изстреляли със 73 на сто до 46,3 млрд. долара.

Предварителните очаквания на анализаторите бяха Apple да постигне печалба от 10,08 долара на акция при приходи от 38,85 млрд. долара, показва анкета на Ройтерс.

През тримесечието са били продадени 37,04 млн. апарата iPhone, което е доста над прогнозите за 30 млн. продажби. При iPad реализираните продажби са на 15,43 млн. таблета при очаквания за продажби на 13,8 млн. броя. За периода са продадени и 5,2 млн. компютъра Mac.

За настоящото тримесечие Apple очаква 32,5 млрд. долара приходи и печалба на акция от 8,5 долара. Анализаторите прогнозират, че компанията ще реализира продажби за 32 млрд. долара и печала от 8,02 долара на акция.

След публикуването на отчета акциите на Apple буквално се изстреляха, като в удължените часове за търговия бе записан скок от близо 8 на сто до над 452 долара на акция. Така пазарната капитализация на компанията се повиши с близо 30 млрд. долара до над 420 млрд. долара в рамките на минути.

Още новини за комуникации четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: apple
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
3
 
! Отговори
еер преди 12 години
Докато не може да споделяш каквото и да е през bluetooth, не добавят слот за карта памет, не направят достъп до батерията, не заздравят стъклото и когато не е необходимо да си кача една песен или филм без да синхронизирам цялата информация и е възможно да проведа видео разговор с апарат различен от марката ще си взема iPhone
20
0
 
1
 
! Отговори
до 29 преди 12 години
Само да ти кажя ,че дисплея на твоя Ай-фон и някой други части се копуват и доставят от Самсунг и ,че Самсун галакси 2 е като летяща чения пред Ай-фон 4с. незнам с какво IQ трябва да си за да си вземеш нещо с по слаби възможности апък да е на безбожно по-висока цена.
19
0
 
0
 
! Отговори
Мишо преди 12 години
Наблюдателю, не одобрявам отношението на 29-ти. Това не е нормален разговор. Само искам да кажа, че не вярвам нито дума на проучвания, статии, анализи и резултати пуснати от Ябълката и така услужливо разпространявани от медиите. Всички са платени и това е ясно и на малко дете. :-) Явно ти все още вярваш и в Дадо Коледа, щом вярваш, че всички които си купуват АйТелефон и дургите Айпродукти са на по-богати, по-умни, по-надарени избщо по-по-най. :-)
18
0
 
0
 
! Отговори
Мишо преди 12 години
Кой е казал, че съм компетентен? :-) Само се гъбаркам, като пускам по някоя стръв за Епъл феновете и ви се радвам как настървено и назидателно подскачате. :-) Доста е забавно. :-)
17
0
 
0
 
! Отговори
Мишо преди 12 години
До 20:Това, че въпросите, които съм задал ти изглеждат ***, не значи че са. Ако бях акционер на ябълката, щях да искам да знам отговорите на тези въпроси. Също щях да искам да знам, кога ще раздадат дивидент. Също дали тези отчетени резултати са истински и не са поредният рекламен балон на фирмата. След като повечето пари на фирмата са в ОВШОРНИ сметки и на тях не се плащат данъци в УСА, кой контролира дали тези отчети са истински. :-) За мое щастие не съм им акционер и никога няма да бъда. :-)
16
1
 
3
 
! Отговори
Mickey преди 12 години
до 23Тъй е ! Никога не пропускат такива "новини"!:)Ама пропускат да отбележат , че това е ТОЧНО тримесечието в което бе пуснато "новото" недоносче, последно с участието на Месията и в което се "възнесе" Месията на "правоверните" с най-огромната възможна дандания(добре платена ъф корс)!А иначе в годишен план Епъл НЕ СА ПЪРВИ ПО ПРОДАЖБИ на хай-енд мобилни уреди(ако въобще 3.5" можем да броим за хай-енд)! Така ще е и другата година!
15
2
 
2
 
! Отговори
Мишо преди 12 години
Чудесни резултати за Епъл, но основният въпрос е до кога ще са такива? Масово хората ще си накупят таблети, телефони и после какво правим? Ще ги сменят всяка година? Щом са толкова хубави, защо да ги сменят? Балъците ще свършат, модата ще мине. :-)
14
1
 
3
 
! Отговори
7 преди 12 години
:))) НаблюдателЕЕ вече си анонимен след излагацията с iBooks :)))) безпогрешно се разпознаваш по писането. Но не очаквам да си признаеш, че се изложи тотално, гордите притежатели на ябълки не грешат, нали.
13
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Da, dobre che *** umria che vdigne pechalbite
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нормално е да се продават повече телефони от компютри, ненормалното е, че балъците плащаме за един телефон, колкото за един лаптоп. Признавам си, че и аз съм балъците.
11
3
 
3
 
! Отговори
bozadjia преди 12 години
7, не се учудвам на мнението ти. Мнение на типичен потребиел, който няма нищо против да бъде лъган!Да не говорим за функционалност на ОС-ите, които си дал за пример (макар, че направо е светотатство да наричаш windows операционна система)Абсурдно е въобще да си помисля какво може Линукс и какво Бозата .. Ето ти между другото и примера за платен unix - MacOS - питам се, защо няма уважаваща се IT компания на която сървърите да и работят под Mac :) Linux става за всичко - Desctop, serveр ...
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 6 - iЗомби, нищо "бизнес" не виждам в айфона, почти всеки който съм виждал с такъв телефон, съм убеден че не знаят как се изкарват пари, защото са все някакви хлапета дето "мама дава, а тате носи"
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
7, недей да приказваш глупотевини. Още едно време (де)Бил Гейтс копира някои от функционалностите на конзолата на Unix, за да напише OS за IBM, който впоследствие дори не го одобряват. Натам още 10 г. потребителите хем си плащат, хем са бета тестери на WinBoz.FreeBSD, Debian, Mandriva, Slackware отвяват WinBoz като операционна система за PC. Неслучайно цялата администрация в Германия преминава на Linux. Така че един страхотен професионален инструмент може да бъде писан под GPL.
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 7 - ти уби рибата с глупотерия :D :D :D и кое му е платено на адоби, Флйекс СъДъКъ или фласх плауера ?
7
12
 
2
 
! Отговори
user преди 12 години
телефона е един и се казва НОКИА 6510.Смартфоните са 2 и са Тouch2 и Evo 3D на ХТЦ.Андроида и Линукса са безплатни ОС за безделни програматори, дето се чудят как да утрепат некой-друг час в човъркане на тутурутките си.Всичко професионално е платено: Виндовс, МАК ОС и Адобе.
6
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Зомбита, не зомбита... Трябва да си призная, че андроидите са страхотни! Като за конфекция. Работил съм с почти всички модели смартфони и като резултат днес си поръчах новия модел айфон. Нищо лично, просто бизнес. И удобство. Лайте кучета. Кервана си върви.
5
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тъй тъй, зомбитата на гнилата тиква растат всеки ден.
4
1
 
6
 
! Отговори
gtf преди 12 години
"За последните три месеца на 2011 година печалбата на Apple е 13,1 млрд. долара, или 13,87 долара на акция. Това е далеч под постигнатите за същия период на 2010 година 6 млрд. долара, или 6,43 долара на акция"ъъъ не разбрах - 13млрд са ПОД постигнатите за същия период 6 ?
3
12
 
19
 
! Отговори
nesa преди 12 години
Не са велики, ами има будали купувачи, на които банките има дават кредитни карти.Накрая плаща целия свят, за съжаление.
2
13
 
17
 
! Отговори
още един балон преди 12 години
Още един балон ще се пукне , но кога?