Apple бие Samsung в собствената му родина

Американският концерн е продал над 1 млн. iPad-а в Корея
Обновена: 13 фев 2012 10:31 | 13 фев 2012 10:23, Бойчо Попов
62
Apple бие Samsung в собствената му родина
iPad е най-предпочитаният таблет в Корея. Снимка: Reuters

Американският технологичен концерн Apple е преминал психологическата бариера от 1 млн. продадени iPad-а в Южна Корея, където таблетът му поддържа значителна преднина пред усилията на основния конкурент Samsung в собствената му родина.

Статистиката, която се съобщава от Korea Herald , прави Apple топ продавач на таблети в страната, като продажбите на оригиналния iPad и iPad 2 се очаква да съставляват 70-80% от общия пазар. Може би Samsung трябва да поработи върху рекламата си в страната, пише специализираният блог Тhe Next Web.

Таблетите са развиващ се сектор в технологичното пространство на Корея, където смартфоните все още не са се наложили напълно сред масовите потребители. Въпреки това Apple обяви, че е продала окуражаващото количество от 700 000 iPad устройства през миналата година, откакто пусна на пазара iPad през април и инерцията се е увеличила през новата година, тъй като продажбите са надминали седемцифровия резултат.

Местни източници, цитирани от Korea Herald, предполагат, че в действителност може да има повече активни iPad в Корея. Официалните статистики отчитат само устройства, продавани в страната, но действителният им брой може да бъде "много по-висок", заради потребители, които са си закупили устройства от канали в чужбина, преди в страната да стартира официалната продажба.

Допълнителната информация показва, че версиите на IPAD само с WiFi са най-популярни, като правят две трети от всички продажби, което предполага, че поне засега, повечето корейци избягват да подписват договори с оператори за устройството.

Пропастта в продажбите ще препъне Samsung, която винаги с гордост показва колко добре се представя в родината си. Всъщност компанията е толкова чувствителна към корейския пазар, че дори планираше ясни методи за борба с пускането на iPhone 4S там.

Първоначално концернът искаше да атакува в местен съд пускането на таблета на американците заради нарушени лицензи, но след това очевидно реши да избегне отрицателната публичност от опитите си да лиши корейците от възможността да притежавате новото устройство на Apple

Таблетите са ключова част от международните правни спорове между Apple и Samsung, като най-новото бойно поле е Германия. Преди две седмици германски съд отхвърли опитите на Apple да настоява за забрана на продажбите на модифицирания таблет 10.1N Galaxy Tab, който Samsung пусна, за да се избегне забраните за продажба във федералната република.

Последните развития следват неуспешен опит на Samsung за отхвърлянето на забраната на оригиналния Galaxy Tab, който корейците искат да продават отново в Германия. Apple първа продължи съдебната битка през тази година, след като подаде нови съдебни дела срещу 10 смартфони и 5 таблети в Германия през януари.

Очаква се и двете компании да представят нови таблетки през тази година, с което ще увеличат още повече конкуренцията в този бранш през 2012 г. Носят се слухове, че Samsung ще представи 11,6-инчово устройство, което ще стане най-големият в света таблет, докато Apple много вероятно ще представи iPad 3 през следващия месец.

Още новини от света на технологиите четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Епъл са класа над Самсунг
39
2
 
5
 
! Отговори
thaddeus преди 12 години
Един конкретен човек ръси само глупости тук. Днес.бг вземете да отразявате повечко инфо от технологичния свят, че ми поомръзвате вече. Конкуренцията доста ви превъзхожда по ранообразие.
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Честит Св Трифон Валентин. мир и любов за сички.Наздраве 54-ри.Мисля че си 52 e 3 в 1 Първо не уважава св Трифон и св Валентин а пише кометари По това време нормалните хора празнуват я с вино ракия и приятели я с жена(и) Второ според профила с който сe e регистриран и поведението му излиза че си стои при внучетата и е без работа Трето съществува една болест за която е споменато че болният губи реална представа за личноста си и трудно приема реалността за това денонощно е в нета.Требе да се обърне към психолог.
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не, че има нещо общо с темата, но и аз гледам корейски сериали и мнението ми е много положително за тази държава, стига да имам възможност ще отида на екскурзия.
36
1
 
4
 
! Отговори
Анон. преди 12 години
Няма да коментирам таблетите,само ще ви кажа ,че гледам съвременен корейски сериал и се оказа че ние нито сме чували нито сме виждали и си нямаме понятие още какви модели телефони имат корейците. В една от сцените във филма например един от участниците в филма помаха с телефона си наляво надясно и в пространството се появи текста който искаше да бъде видян и прочетен. Това е в 15 или 16 серия на A sad love story
35
4
 
7
 
! Отговори
До Анонимен преди 12 години
По твоята логика и iPhone е *** щото половината части вътре са Samsung ...
34
4
 
5
 
! Отговори
До 45 преди 12 години
Aко не беше наивността на купувачите и промиването на мозъците им, фирмите от сорта на Apple щяха да фалират.Глупостта на хората ги пази от фалит.
33
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В квартала е пълно с подобни,ще се разбият да ви обясняват как голф 3- ката с много екстри ,животинска кожа ,електронното табло и ел таван е готина кола също като мерцедес.Така е пичове ,вервайте си.Аз обаче съм реалист -грозната жаба колкото и да я целуваш със затворени очи никога не става красива принцеса.Но всеки с илюзийте си.10 милиона души вярват че Елвис Пресли е жив.Така че що вие да не вярвате че копието е по добро от оригиналът.Квото съм имал Самсунг е било страшен ***.Незнам за вас
32
3
 
4
 
! Отговори
Да, да преди 12 години
Естествено жълтурковците само копират и крадат интелектуално, но и техните потребители искат оригинали...
31
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Mаса народ с двайсе лева до заплата,се набута с кредити,за да притежава АйСифон и да го слага на масата в кварталното кафене,редом с ключа за 20 годишното беемве с газово.Добре че напоследък не слагат до тях и панела за радиото,беше голяма гротеска.Пишман гъзарите поизраснаха малко.
30
3
 
7
 
! Отговори
Курти преди 12 години
Който не разбира на Iphone се спира
29
0
 
0
 
! Отговори
7 преди 12 години
"Компетентния" отново с името си :) Надявам се вече повече се подготвяш преди да пишеш ;)
28
1
 
2
 
! Отговори
Mickey преди 12 години
Хич не е скъп щом всеки безработен гъзар го има! А тия дето драскат за някакво "кисело грозде" пеят този изтъркан рефрен от нямане на аргументи!Всъщност някой знае ли цената на Галалакси Ноут (примерно) Проверете и цената на туй "най-продавано" уай-фай АйПадче :));) 300Е
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Айфона не е скъ, цената е съизмерима с тази на конкурентите му.
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Прочетох го в Хайком (H i c o m m ) - е*аси цензурата има в този сайт!
25
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Прочетох го в Hm!!!
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Днешните деца - повече информация, по-малко знания.
23
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Ю. Корея всечи 4 човек е с Самсунг Глакси С2!!! Това прави над 10 милиона апарата
22
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
32Мацки дето се впечатляват от *** 4S са едни обикновенни *** бре !
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Designed in California,assembled in China

Спонсорирани публикации