Anonymous удариха сайта на български туроператор

Компанията не връщала пари след провалена екскурзия
Обновена: 24 фев 2012 20:07 | 24 фев 2012 18:11, Бойчо Попов
98
Anonymous удариха сайта на български туроператор
Илюстрация: Dnes.bg

Българският клон на хакерската организация Anonymous блокира сайта на български туроператор, за когото се твърди, че отказва да върне парите за несъстояла се екскурзия.

На началната страница на Eurotours Анонимните са публикували клип с предупреждение към компанията. „Похищението над сайта“ било и предупреждение към останалите туроператори, които имали намерение да вдигат цените на екскурзиите си.

На една от подстраниците е поставан и клип с предупреждение, направен заради нов проект за Закон за детето, който според хактивистите е в разрез с интересите на обществото.

„Отново ще се опитате да отнемете свободата на хората без тяхното знание. Ние знаем за законопроекта „Закон за детето“, който е потенциално опасен за обществото, поражда риск от пълен социален срив или дори гражданска война. С приемането на този закон рискувате свободата, спокойствието и безопасността на семействата и всички деца...“.

Атаките на Anonymous в България започнаха в началото на месеца, като първи беше сринат сайтът на ПРОФОН. Преди седмица беше свален сайтът на ДПС, а в неделя го последва сайтът на ГЕРБ.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още по темата: хакериAnonymous
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
8
 
! Отговори
ZABRANA NA FACEBOOK преди 12 години
da ama v toa FACEBOOK kato tragne6 pove4e vreme da klika6 i ne6to zapo4va da zabavq , deba i mo6ennicite , toa milioner ne se nqade. Tra zabranat toa FACEBOOK
40
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега сайтът май е хакнат от други, погледнете го.Отдолу пише Greetings from the former Soviet republics,rades
39
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Върнете парите на хората !
38
4
 
4
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Anonymous BulgariaНе на високите цени на билетите!!!Послание до всички фирми!
37
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да хакнеш някакъв хостинг заради крив tool е супер жалка история. Ако компанията не може да си конфигурира услугите, да си намери друга дейност. Ако клиента си е инсталирал сам модула, виновник за проникването, да го напляскат със сплайсната оптика по дупето (за назидание).
36
0
 
2
 
! Отговори
Митак преди 12 години
ми връзката със заглавието се вижда на картинката. И сега сайтът на тази фирма изглежда по същия начин ...
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хайде от евротурс нападнаха днес.бг с коментари :ДДДобри, аз за разлика от теб кликнах на различните места в сайта и наистина има 2 клипа,Единия за Закона за детето,а другия за плана на Анонимните!
34
5
 
0
 
! Отговори
Oт 50-ти номер преди 12 години
Карате ме да взема анти-мерки. Да дифейсна дифейснатия сайт :) Деца...
33
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Българският клон на хакерската организация Anonymous"Да се чете "банда смешници, които избиват комплекси" :))) До там ли стигнахте? Дифейс? Върнахте изкуството на проникване в чужди системи обратно в 1996-та...
32
7
 
6
 
! Отговори
Добри преди 12 години
Здравейте,Написаното от dnes.bg е некоректно. Имам възможността да следя от близо работата на Евротурс и фирмата изобщо не организира ексурзии.Ще помоля всички, които пишат тук, както и "журналистите" от dnes.bg първо да изгледат клипа на Анонимните и след това да го коментират. Целта им е все повече хора да разбират за какво се борят и е свързан с каузите, които те защитават. Критерият, по-който Анонимките избират "жертвите" си е високата посещаваност на сайтовете им,а не лични саморазправи.
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И от страницата им у фейсо може лесно да се разбере какво се има в предвид:Anonymous BulgariaНе на високите цени на билетите!!!Послание до всички фирми!
30
0
 
10
 
! Отговори
Цитат преди 12 години
Днес май имат доста избирателна пропускливост в ПРЕПИСВАНЕТО на статии :Наситените атаки на Anonymous в България започнаха преди близо седмица в събота, когато беше свален сайтът на ДПС. В неделя го последва сайтът на ГЕРБ, в понеделник официалната страница на БСП, в сряда тази на Синята коалиция, а в четвъртък сайтът на Парламента, който престоя извън строя най-дълго от колегите си.Анонимните са решени да не спират, а да изкарат на светло тайни, засягащи цялото българско общество
29
5
 
4
 
! Отговори
Дима, Варна преди 12 години
Работила съм с тази фирма. Познавам хората, работещи в офиса им. Те продават билети- автобусни и самолетни. НЕ ОРГАНИЗИРАТ ЕКСКУРЗИИ ! Заявявам ,че винаги са били 100 процента коректни спрямо клиентите си. По-скоро някоя конкурентна фирма е платила на някого да им събори сайта.
28
0
 
0
 
! Отговори
big fun преди 12 години
да, състрадание :)
27
0
 
3
 
! Отговори
big fun преди 12 години
...is just starting :P
26
15
 
9
 
! Отговори
Eurotours преди 12 години
Спрете писането на непроверена информация по наш адрес! Сайтът ни беше хакнат от групата "Anonymous", защото е един от най-посещаваните туристически сайтове и така идеите им ще достигнат до голям брой хора много бързо. Фирма "Евротурс" НЕ дължи пари на нито един свой клиент! От собственика на "Евротурс", Маргарита Динкова
25
4
 
3
 
! Отговори
varg преди 12 години
Всяко престъпление се наказва.
24
0
 
5
 
! Отговори
Митак преди 12 години
Hah, *** на тях сайтът им още си седи с клипа им.. немам думи, яко са ги хакнали значи...
23
3
 
2
 
! Отговори
h4ckY преди 12 години
Sure, Anonymous....
22
1
 
7
 
! Отговори
. преди 12 години
чудех се аз защо им е толкова да хакват бг сайтове,сега вече е ясно :) имат бг клон хахахахах