Nokia си призна, че работи върху собствен таблет

Устройството може да се появи на пазара в края на годината
15 мар 2012 14:14, Бойчо Попов
17
Nokia си призна, че работи върху собствен таблет
Стивън Елоп призна, че категорията "таблети" е интересна за финландската компания. Снимка: Reuters

Директорът по дизайн във финландския телекомуникационен концерн Nokia Марко Атисари прекарва една трета от времето си в работа върху визията на първия таблет на компанията, който трябва да се открои сред стотици конкурентни на iPad. Самият Атисари заявява това в интервю пред изданието Kauppalehti Optio, цитирано от Ройтерс.

„Работим по него“ са били думите на мениджъра, което донякъде можем да приемем като потвърждение на слуховете от началото на седмицата, че Nokia подготвя 10-инчов таблет с Windows 8 и двуядрен процесор Qualcomm.

„Очаква се Nokia да аутсорсва производството на 10-инчов таблет на поддоставчика Compal Electronics, а първата партида ще бъде 200 000 единици," съобщава DigiTimes.

Сайтът пише още, че устройството трябва да се появи на пазара най-рано в края на годината и може да бъде представено на конференцията Nokia World в края на септември.

По-рано и главният изпълнителен директор на Nokia Стивън Елоп заяви, че категорията е интересна за финландската компания, но подчерта необходимостта от различен подход към многобройните конкуренти, които се опитват да се бият срещу доминацията на iPad.

„Продължаваме да следим с интерес пазара на таблетите, но не сме направили никакви конкретни анонси“, заяви пред Ройтерс говорител на финландската компания.

Още новини за джаджи четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: Nokiaпазар на таблети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
1
 
! Отговори
Фасул преди 12 години
Признаха си казваш? Хм, значи бихте, измъчвахте и най-накрая си признаха м***миц***т@ им? :-)
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А кога Днес.бг ЩЕ СИ ПРИЗНАЯТ най-накрая, че списват сайт??????Били си ПРИЗНАЛИ Нокия :):):) Абе *** , съвсем се оляхте с нелепите си тъпотии!Аз пък си ПРИЗНАВАМ че съм нормален човек.
12
3
 
8
 
! Отговори
ha ha преди 12 години
каквото и да говорите, Нокия, все още е лидер при продажбата на мобилни телефони, само погледнете наоколо колко процента ги използват. А що се отнася до таблетите, си е чиста снобарщина, супер не функционални, не е ли по добре да си взема един лап топ 13,3 , и клавиатурата и капака и всичко си му е както трябва, абе чиста фукня си е тоя таблет.
11
4
 
3
 
! Отговори
аз преди 12 години
Само в Русия около 45 000 ползват Нокия. В нашия отдел на фирмата сме 7 човека, свичките сме с техните телефони!
10
1
 
1
 
! Отговори
7 преди 12 години
Ще поживеем, ще видим. Надявам се да направят таблет и с х86 процесор, че да си върви всичко на него.
9
3
 
2
 
! Отговори
до 3 преди 12 години
+1 за Е71. Имам го от началото на 2009г, през следващите години смених няколко телефона - андроид и виндовс + един Е72, но толкова надежден като Е71 не съм срещал. Затова си го нося още - батерията му има среден разряд за 5 дни с доста разговори + нет. Нема бъгване, нема рестарт. Е, верно че ОС-а му е вече стар, но...си важи!
8
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия от Никоя мислят,че някой ще ги чака ли? Хахахаха, ами Самсунг ги задмина като влак малка гара и конкурентите на върха са 2- Самсунг и Епъл. Тия от Никоя само на приказки и финансови загуби ги има. Най-назадничавите телефони са на Нокия,за това и бяха изхвърлени от пазара.
7
1
 
1
 
! Отговори
С. преди 12 години
с Анна съм,мерси за линковете,по късно ще ги пробвам
6
2
 
0
 
! Отговори
Striker преди 12 години
Ако си с Nokia Belle, може би е заради сравнително новата операционна система. Виж си акаунта в Нокиа Стор дали ти е активен. Ако си с Ана провбай тези линкове за сваляне на скайп:freewaresymbian.net/nokia-500-nokia-fat​e-device-2163/skype-s60-download-8567.htmlblogs.skype/garage/2011/04/skype_20_for​_symbian_release_notes.html
5
1
 
2
 
! Отговори
С. преди 12 години
от нокиа стор ми пише,че скайпът не е достъпен за нокиа 500 (бутона за доунлауд изобщо не е активен), а от мобиле9 свалих почти всички версии на скайп но някои имат само чат а други се инсталират и като си задам парола и никнейм не ми влиза в акаунта и 2 дена да чакам не влиза в акаунта ми
4
1
 
1
 
! Отговори
Striker преди 12 години
От Nokia Store или от mobile9, например.
3
2
 
1
 
! Отговори
С. преди 12 години
някой знае ли от къде да си изтегля скайп за Нокиа 500?
2
14
 
11
 
! Отговори
до 2 преди 12 години
Като ми покажеш по-добър бизнес телефон от NOKIA E71, на който не се налага да му зареждаш батерията на всеки два часа с риск да пропуснеш важно обаждане, тогава пак ще си говорим!
1
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Независимо от "компетентното мнение" на "обективните" форумни плъхове, NOKIA май не фалират :-) :-) :-)