Новата технологична джаджа – "Spider" 3 в 1

Тя ще замести GSM-а, лаптопа и телевизора
18 мар 2012 15:46,
48
 Новата технологична джаджа – "Spider" 3 в 1
Паякът. Снимка: popgadget.net

ова концептуална разработка представи шведският иновативен дизайнер Николаус Франк, която ще замести едновременно мобилния ви апарат, лаптопа и телевизора, пише в. "Дейли мейл".

На външен вид футуристичният прибор прилича на мелничка за черен пипер, качена на високи крака.

Поради тази причина джаджата се нарича "Spider" /Паяк/. Когато е в свито състояние, уредът работи като обикновен джиесем, но когато бъдат разпънати крачетата му, той прожектира на бюрото ви с лазерна система клавиатура и мишка. Чрез тях може да пишете текстове и да сърфирате в интернет.

Сензор отгатва къде точно са ръцете на потребителя и именно там бива прожектирана клавиатурата. От другата страна на "паяка" е монтиран друг прожектор, който прехвърля телевизионно изображение върху близка стена или екран.

Засега мултифункционалният уред е само разработка, но се очаква в скоро време Николаус Франк да покаже и първия прототип на "Spider"-а.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
35
 
! Отговори
абе днес бг преди 12 години
Абе катили... Пишете така все едно това е вече на пазара... Това, че някъв тип е нарисувал 2 картинки и подхвърлил две идеи, нищо не значи. И си оправете грешките... Много непрофесионален екип сте! Хем говорите пак големите думи, за да четат хората, хем не редактирате кочините си. Още първата дума е сгрешена. Поне тоя път не видях "ОТСЕЧЕ" и "РАЗСЕЧЕ" в смешната ви статия.
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Новата технологична джаджа ще докара на много хора проблеми с китките :D
19
1
 
12
 
! Отговори
breh преди 12 години
Да, не е лошо като замисъл, ама да замести-и-и ... квото и-и да е ... ?!?!? Каква ли ще е резолюцията на изборажението, контраста; как ще замести харддиска, неколкоядрения процесор, многото рам ... захранване ... Просто няма да ги замести - ако го направят, ще е предназначено за елементарни операции и няма да бъде е рационално да се използват по повече от сумарно 20 мин дневно не-GSM функциите му. Заради сензацията е пренебрегнато коректното описание, за пореден път!
18
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Тя ще замести GSM-а, лаптопа и телевизора"Вкъщи нямаме нито едно от трите, така че няма какво да замества тая простотия.
17
0
 
35
 
! Отговори
шщд преди 12 години
И всички ще работят по 8 часа при пълна тъмнина,за да могат да си виждат клавиатурата и екрана. Ще има и психически разтройства най-вероятно.
16
14
 
7
 
! Отговори
хм.... преди 12 години
БЕЗМИСЛЕНО И МНОГО НЕУДОБНО нещо е това!... Лаптопа си е лаптоп,имам и таблет,но по-удобно и универсално нещо от лаптопа не е измислено!...
15
18
 
12
 
! Отговори
ейпълфен преди 12 години
Айфона е най-якия! Моя прай сичко! Тия шведи са окрали Айфона. Нощо друго нема такъв як образ кат айфона. Ся на моя Айфон му слагам три пръчки и става по-як от шведското менте!
14
6
 
16
 
! Отговори
Loxy преди 12 години
Представям си колко е яко да блъскаш с пръсти по бюрото. Дали след първата седмица няма да те болят ръцете и няма да си изкривиш фейса да надничаш в така наречения екран?
13
4
 
50
 
! Отговори
@ostavime преди 12 години
"Тя ще замести GSM-а, лаптопа и телевизора"А прахосмукачката, печката и пералнята? :)))Това отдавна е изобретено.Нарича се жена :)
12
2
 
16
 
! Отговори
HAHA преди 12 години
Това не е нищо ново. Проектираща се клавиетура струваше $150 преди ниаколко години, а малък проетор не е кой-знае каква работа да се направи. Както се вижда мацката работи на бяла маса и глатка поповърхност. Опитай същото в движение.... ха... някой идеи звучат прекрасно, но нямат много смисъл.
11
0
 
14
 
! Отговори
An_nA преди 12 години
не е лошо като замисъл :) Днес. бг, сложете си една буквичка "Н" в началото на статията ;)
10
15
 
24
 
! Отговори
Бг. Технократ преди 12 години
У нас ме чака технологична джаджа на два крака като и наврь два в клавиатурата тича до магазина прави ми салата и ми налива рькиица ....Доволен сьм навремето я взех евтино от маика и баща и....и от тогава ги е яд на мене. Чат пат джаджата дава дефект -надава вои вика ,че не сьм човек и че ще ме зареже с едно движение я оправям, щото тая технология е много проста и пак ми носи всичко на масата.
9
3
 
12
 
! Отговори
tomi преди 12 години
Даже 4 в едно. И вибратор с антена.
8
1
 
11
 
! Отговори
Швейк преди 12 години
Шведката за мен, джаджата за другите. Да видим взаимодействие ръце с клавиатура. ха ха
7
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хората се озлобиха.Как ще ги направим добри?Хора ми трябват.А тези технологии ми писнаха вече.
6
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Егати вибратора!
5
8
 
6
 
! Отговори
VASILISQNISGERMANI преди 12 години
SAS SASCHTOTO ZNACHENIE MOJESCHE DA SE NAPISCHE....PROEKTORAT ZAMESTI TELEVIZORA I MONITORA....
4
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Подобно нещо ,но от 3 части бе показано на изложение в Токио преди 2 години .Гледах по руските сайтове
3
10
 
4
 
! Отговори
язе преди 12 години
добре, измислиха дизайна и идеята сега остава и самата техническа реализация, но има само един проблем - такава техника още има само по филмите.
2
2
 
11
 
! Отговори
браво преди 12 години
Навремето измислиха gps а . Продадоха патента. и след 10 години започнахме да го използваме и ние . Предполагам че и тази технологич отдавна се иползва за военни цели. но нчма значение. браво