Канадците разлюбиха Blackberry

Research in Motion са били изместени от Apple по продажби на смартфони
Обновена: 22 мар 2012 20:11 | 22 мар 2012 20:11, Бойчо Попов
17
Канадците разлюбиха Blackberry
Канадците посягат по-рядко към BlackBerry. Снимка: Reuters

Любовта между Канада и BlackBerry сякаш се изпарява. Това показват данните за продажбите на смартфони в северната страна, която е родина на производителя на модела Research in Motion (RIM), пише Bloomberg.

През 2011 година RIM е продала 2,08 млн. смартфона BlackBerry, докато продажбите на iPhone на Apple са достигнали 2,85 млн. единици, показват данни на IDC. През 2010 година канадците са купили с 500 хил. броя повече устройства BlackBerry, отколкото iPhone.

В далечната вече 2008 година, когато iPhone дебютира на пазара, съотношението между продажбите на Apple и RIM в Канада бе едно към пет.

BlackBerry е една от най-известните марки потребителски стоки с произход Канада и доскоро се радваше на голямата любов и лоялност на местните потребители. Отстъплението от първото място по продажби в страната е поредното доказателство, че RIM изостава от Apple, коментира Пол Тейлър, фонд мениджър в BMO Harris Private Banking.

Продажбите в Канада, които формират 7% от приходите на RIM, са се свили с 23% през третото тримесечие на фискалната година, докато в САЩ е записан срив от 45%. Това е предизвикало спад на приходите на компанията от близо 6%.

Още новини от света на технологиите Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: iPhoneBlackBerryRIM
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
8-ми, не те знам ква база данни на РИМ ползваш, ама знам че тази база никоя сериозна компания не я ползва а отдавна са мигрирали на нещо по сериозно. И ти си ми един ползвател .....Когато станеш създател, тогава може и някой да ти обърне внимание ...
7
1
 
2
 
! Отговори
бай Шано преди 12 години
ползвал съм мнооого марки телефони и от месец ползвам 4-ката 32Gb и всеоще незнам дали ми харесва или не ; ПРОБЛЕМЪТ -една нокия 5800 може да я изтървеш 100 пъти докато един познат сменя стъклата на И-фона си- 3 пъти за 4 месеца ,много болезнено особено предното дето идва залепено с дисплея (100?)
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хюндай също продават повече автомобили от Майбах, това значи ли, че Хюндай са по-добри :-)
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
@ 7кви истини бе? тебе редовно те хващат в изопачаване на фактите и откровени лъжи по форумите. *** откачалника ти.
4
1
 
2
 
! Отговори
до 7 преди 12 години
Какви последователи? Тук има само хора, които са отвратени от диагнозата ти и всъщност се опитват да ти отворят очите за заболяването, което имаш. Няма шансове за успех, но опитите продължават.
3
1
 
6
 
! Отговори
Азъ преди 12 години
Ползвам база дани на R.I.M. от 16 години и нито веднъж не ми е правила проблем.Само, че това не е достатъчно за днешните времена.Тъжно е, че нещо качествено си отива...
2
2
 
5
 
! Отговори
до НападателЕЕ преди 12 години
Да, така е - RIM отива при любимия ти Стив Джобс. Как е той между другото?
1
1
 
18
 
! Отговори
наблюдателУУ преди 12 години
Кажи им го, велики наблюдателю! Ти си неповторим! Твоята мъдрост и познания се леят из днес-а, а поклонниците на ябълката попиват твоята мъдрост... Ще заспя спокоен, понеже и днес ти ни просветли. iАмин!