Китайците търсят в iOS по подразбиране с Baidu

Това може да бъде сериозен удар за Google
27 мар 2012 16:50, Бойчо Попов
1
Китайците търсят в iOS по подразбиране с Baidu
Снимка: Reuters

Baidu скоро може да стане търсачка по подразбиране на iOS в Китай. Това пише IT сайтът Sina Tech. Според материала това може да се случи още следващия месец.

За сегашния партньор на Apple – Google, това може да бъде сериозен удар. В Китай Baidu държи пазарен дял от 78,3%, показват пазарни данни на Analysys International. Google пък според последните данни държи 16,7%. Hidden Field
Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук подчерта няколко пъти колко е важен китайският пазар за компанията му. С преминаване към лидера на китайския пазар за търсене тази стратегия може да бъде развита.
В края на 2011 г. самата Apple с личния си дигитален асистент Siri се превърна в кандидат на пазара за търсене, което в бъдеще може да се осъществява основно гласово. Може да бъде в интерес на Apple да отслаби позицията на Google, смятат пазарни наблюдатели - както когато в САЩ направи Bing търсачка по подразбиране в Mobile Safari.
Потребителят, разбира се, винаги има избор. Той може да замени стандартното търсене чрез неговата любима търсачка. Според досегашния опит обаче малцина правят това.

Така интегрирането на търсачка по подразбиране в браузъра става скъп бизнес. Това е от полза за Mozilla например, която получава от Google до 300 млн. долара годишно - 84% от общите си приходи. Срещу тези пари Google ще бъде интернет търсачката по подразбиране за интернет браузъра Mozilla Firefox.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Потребителят, разбира се, винаги има избор. Той може да замени стандартното търсене чрез неговата любима търсачка. Според досегашния опит обаче малцина правят това."Дрън-дрън. Първата работа на всеки е ВЕДНАГА да смени Бинг, Аск, Уahoo ...или която и да е пробутана му търсачка С ГУГЪЛ.