Nokia Lumia 900 не може да се свързва с интернет

Потребителите се оплакват от проблеми с безжичната връзка през LTE и 3G
11 апр 2012 12:52, Бойчо Попов
18
Nokia Lumia 900 не може да се свързва с интернет
Nokia възлага много надежди на серията си Lumia. Снимка: Ройтерс

Американската премиера на флагманския смартфон Lumia 900 на изпадналия в затруднено положение през последните години финландски производител на мобилни телефони Nokia беше помрачена от софтуерен бъг, предаде CNBC.

Според съобщение на компанията грешката може да доведе до „отрязване“ на достъпа до данни.

„Беше открит проблем с управлението на паметта, който в някои случаи води до загубата на връзка с данни“, казват директорът на смартфон подразделението на Nokia Джо Харлоу и шефа на щатското подразделение на компанията Крис Уебър. „Проблемът е единствено в софтуера и не е свързан със самия хардуер или мрежата“, казват двамата в изявление, добавяйки, че компанията ще предостави на 16-и април актуализация. Американските клиенти, които не искат да чакат до тази дата, могат да ги заменят за други устройства с обновения софтуер в магазините на AT&T.

От компанията обещаха освен това да предложат на всеки, който е купил Lumia 900, или ще го купи до 21-и април, 100 долара кредит по сметката им към AT&T, което на практика ще направи цената на телефона 0 долара (досега устройството се предлага за 99 долара при сключване на двугодишен договор).

Междувременно американските потребители, които не искат да чакат, могат да ги заменят за други устройства с обновения софтуер в магазините на AT&T.

Lumia 900, която се задвижва от мобилната операционна система на Microsoft Windows Phone, влезе в продажба в САЩ чрез оператора AT&T на осми април и трябваше да бъде пусната на глобално ниво по-късно през тримесечието.

Анализаторите обаче са очаровани от бързата и адекватна реакция на компанията, правейки сравнение с дългото мълчание на Apple при излизането наяве на проблемите на iPhone 4S с антената, пише Ройтерс.

Още новини за високотехнологични джаджи четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Веско преди 11 години
Не прави коментар при положение, че продаваш гнили ябълки :)
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всъщност се поразрови и ще видиш, че не Ябълките са измислили този тип телефони, просто си направиха достатъчно реклама в точния момент
13
0
 
5
 
! Отговори
ha ha преди 11 години
kато малките деца сте, още си мерите ***, кой с какъв телефон бил, аз пък сам с една стара нокиа N81 и като се строши влизам в първият магазин си си копувам.........пак нокиа. Боли *** ханша, че дрисльото на съседната маса с два лева в джоба си е броил последните стотинки да си купи лачен телефон и да сваля момите, защото акъла за друго не му стига.
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ти май не си виждал някой Samsung или HTC. С как ябълката превъзхожда Galaxy SII. Ама нали е модерно да имаш Абълка - дай да си теглим бръснача и да ставаме "Модерни".
11
0
 
13
 
! Отговори
ДО 5 преди 12 години
Лидери?! В какво в скъпите продукти ли?! И Ейпъл какво му е толкова величественото? Накрала се от половината марки, и да краде, поразрови се и гледай колко дела има Ейпъл за краден патент. А и не е като Самсунг да не ги настига с яростна скорост. Ейпъл не са нищо повече от една голяма фукня, че можеш да си го позволиш.
10
4
 
1
 
! Отговори
Тошо преди 12 години
Поредната платена публикация!
9
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да би iPhone вземало, не би чудо видяло, както казват старите хора.
8
22
 
1
 
! Отговори
Apple преди 12 години
iPhone 4s is the best
7
26
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нокия да си правят евтините телефоно с фенерче и да не се опитват да копират Апъл,които измислиха първия модерен смартфон през 2007.
6
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хаха поредните простотии на Нокия,една компания труп. За да нямате грижи,купувайте само APPLE.
5
9
 
0
 
! Отговори
mangusto преди 12 години
понаха бъговете :)
4
6
 
14
 
! Отговори
Mickey преди 12 години
iphone 4S има проблеми с батерията а на с антената. И наистина и тогава Епъл се ослушваха. Проблема с антената бе на iphone 4 , *** то беше както Джобс каза, че не го държат правилно. И при 4S причината бе същата и вината бе на потребителите.
3
19
 
4
 
! Отговори
До номер 1 преди 12 години
"Но нормално, лидерите винаги са мразени!" - ясно значи защо всички плюете по епъл :))) Плюйте, плюйте, злобни душици :)
2
19
 
7
 
! Отговори
ВВИ преди 12 години
Да, вече има самсунг, който е толкова лъскав и хубав в магазина... и се разпада една седмица след това. Прочетете името обратно. За съжаление в момента май най-добрата комбинация от качество и функционалност се предлага от ябълките.
1
8
 
29
 
! Отговори
FA преди 12 години
Поне се вижда, че от NOKIA реагират мигновенно с коригиран софтуер, а не като нахапаните ябълки, които още измислят оправдания...Много бързо отписахте NOKIA. Но нормално, лидерите винаги са мразени! Апропо, Lumia 800 е чудесен телефон, с много лека операционна система. Над 1 час го разцъквах в магазина и останах очарован. Поръчах си го и го очаквам след седмица.