Samsung пуска новия конкурент на iPhone - Galaxy S III

Разпознава движението на очите и не "заспива", ако го гледат
Обновена: 4 май 2012 09:22 | 4 май 2012 09:21, Бойчо Попов
235
Samsung пуска новия конкурент на iPhone - Galaxy S III
Samsung Galaxy S III ще се предлага в два цвята – мраморно бяло и морско синьо. Снимка: Reuters

Корейският концерн за потребителска електроника Samsung представи късно снощи дългоочаквания си нов смартфон Galaxy S III.

Благодарение на успехите на предишните модели от серията Galaxy сега компанията е производител на смартфони номер 1 в света. Няма съмнение, че гигантът ще запази титлата си, тъй като се очаква новият смартфон съвсем скоро да стане изключително популярен, отбелязва gizmodo.com.

Сматфонът е с 4,8-инчов HD Super AMOLED дисплей, 8-мегапикселова камера и памет до 64 GB.

Устройството работи под операционната система на Google "Ice Cream Sandwich", или Android 4.0.

Samsung Galaxy S III ще се предлага в два цвята – мраморно бяло и морско синьо.

Устройството поддържа безжичен интернет, както и 4G мрежа. Освен това от компанията твърдят, че камерата стартира за едва 990 милисекунди и няма абсолютно никакво забавяне при снимане. Освен това прави серия от кадри и автоматично може да избере най-добрия, подобно на HTC One X.

Усъвършенствани са гласовите команди, а освен това смартфонът разпознава движението на очите на собственика си. За разлика от останалите телефони, чиито дисплеи стават тъмни, ако екранът не бъде докоснат, Galaxy S III разпознава, когато го гледат, и не “заспива”.

Сред другите удобни функции са Smart Alerts, чрез която се предупреждава за пропуснати повиквания и съобщения, както и S Beam за лесно споделяне на снимки и видео.

Но това не е всичко - новият смартфон може да разпознае лицата на приятелите на потребителя по снимките в галерията ви и да ги отбележи автоматично и да ги свърже с профилите им в социалните мрежи. Galaxy S III е тънък 8,6 мм и тежи 133 грама.

От 29-и май устройството ще дебютира на европейския пазар. Все още не е известна точната дата на появата му в САЩ, но вероятно това ще стане в средата на лятото.

Още новини за джаджи четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още по темата: Samsungпазар на смартфони
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
2
 
4
 
! Отговори
Не мога да преди 11 години
Разбера що като стане въпрос за конкурент на Apple се изливат едни безумия по форумите. Продукт като всички останали, всеки с плюсовите си и с минусите те си. Ако имаш пари за харчене супер ако нямаш пак супер. Въпрос на вкус и употреба. Хубавото или лошото зависи как го погледнеп е че Apple имат все по голям пазарен дял и не искам да бъда лош пророк но с тази зависимост от тези умни телефони скоро бая хора ще пищят, че са ги измамили! Няма непробиваеми ОС само такива с малко потребители
198
7
 
7
 
! Отговори
Ясен4о преди 11 години
Не е ли интересно как телефонът на Самсунг току що излезе, а вече никой не говори за него. Тъкмо гледах видео ревю в YouTube на телефончето, ми то лагва мега здраво. Успех на Самсунг в конкуренцията с iPhone, ха ха ха
197
7
 
5
 
! Отговори
Twenty2 преди 11 години
Знаеш ли по-умния отстъпва.Жалко, че в България живеят такива големи деца като теб!!! Благодарение на Тодор Живков сте така промити мозъци.Да и както някой спомена по-долу... Пробвайте с жена !!!Беше ми приятно да срещна толкова начетен господин, да обогати житейския ми опит и най важното да рекламира безплатно...Жив и здрав да си и да имаш пари за Iphone - 4S-II Да не забравя без мислено е да отговаряш!!!
196
5
 
9
 
! Отговори
Samuel преди 11 години
Това не може да бъде конкурент на iPhone, двата продукта са просто от коренно различни класи, най-добре Самсунг да спрат да се пънат да догонват Епъл, а да се концентрират да направят нещо оригинално. Вчера говорих с едни приятели, които разработват приложения за мобилни телефони и ми казаха, че от всички (iOS, Android и WP7) от Андроид по-голямо дърво няма. И с 8-ядрен процесор винаги системата им ще си остане боза. Поне скролът да си оправят да не запъва на всеки 2 секунди.
195
5
 
7
 
! Отговори
123 преди 11 години
Всеки който се занимава сериозно с аудио и видеообработка избира Мак. Просто хората с високи изисквания добре разпознават качеството на Епъл. Лично за себе си мога дакажа, че удоволствието, което изпитвам при работа с техните продукти не съм го изпитвал с никой друг, още при първото докосване ти става ясно, че всичко е изпипано до най-малък детайл. Ето това чувство не се определя от парите, които ще платиш за нещо, да и на Уиндоус мога да върша това, което на Мак-а, но удоволствието го няма.
194
9
 
6
 
! Отговори
Twenty2 преди 11 години
НаблюдателЕЕ на теб ти трябва преинстал със хард ресет,. Щом имаш 42 г. стаж и расъждаваш като малко дете на което са му взели близалката представям си как в момента умираш от яд и си дyrpaш косите, а за твое сведение С2 има над 20 милиона,ако се поинтересуваш гугал ще ти каже или пиши писмо на ябулката те знаят колко са продали самсунг
193
8
 
7
 
! Отговори
Димов преди 11 години
Ами ако имаше представа, щеше да знаеш, че производителността на лап топ е много по-ниска от тази на настолна щайга, независимо какво казват цифричките, има си тестове, но ти няма как да знаеш, при положение,че по бърза машина от 386 не си имал, аз работя на компютъра си, чартая и изчислявам, и просто в лап топа ти не могат да се съберат всичките ми 20гб Рам ;), капиш.А отностно Дел и IBM и тн. , никоя фирма не твърди,че предлага нещо различно, докато ябълките все са единствени и различни ;).
192
5
 
9
 
! Отговори
Димов преди 11 години
Драги НаблюдателЕЕ, май си наблягал повече на Блюдата, не на техниката, моята машина в момента и с която съм от 3 години е с i965, беше топ за времето си, а и още не съм имал затруднения, Видеото ми е GTX275, която не е с много памет, но е доста бърза, тогава беше втората по производителност, макар че имаше 2 карти 28х да видим коя от тях е била по-бърза.Не и изкарвам хляба с компютри, казах че си ги поръчвам сам по усмотрение.Епъл не си измислят нищо сами, нито видео картите нито вентилаторите.
191
4
 
8
 
! Отговори
НаблюдателУУ преди 11 години
@219: Не ми е на нивото да говоря с имитатори, а както са казали старите хора:по-добре комплексар, отколкото iКомплексар! Древна арменска поговорка (:
190
2
 
8
 
! Отговори
НаблюдателУУ преди 11 години
@217: Спри да имитираш! Казах...Топ новина за хайтек (или айТек) маниаците: Днес, в градския съд на Павликени нашата любима компания заведе патентен иск срещу Винпром - Павликени. Претенциите са относно производството на ябълков оцет, чийто права принадлежат единствено на любимата ни фирма. Сумата по иска не се съобщава, но се очаква местния Винпром да загуби и да бъде принуден да изписва върху етикетите "iОцет".Дано, дано... iУра, колеги!
189
3
 
7
 
! Отговори
НаблюдателУУ преди 11 години
@214: Казвам последно, за тези които загряват бавно, като не-ябълков реотан... Не обсъждам постове на имитатори!Относно субстанцията ми... Тя е iСубстанция, разбра ли? И моя iРеотан си действа отлично! А сега престани да ме занимаваш, понеже си сядам на iЗадника да изгледам 50-60 iРеклами на ябълката в нета. Това ме стимулира, действа ми като iВитамин... И така заспивам и сънувам свят, пълен с ябълки! Мне... планета, под формата на ябълка!
188
2
 
5
 
! Отговори
НаблюдателУУ преди 11 години
@210: С имитатори не говоря. Наблюдателя е един и това съм аз! Казах...Относно компетенцията ми... Аз съм този, който има 42 години стаж в плодзеленчук-а! Колко ябълки съм сглобил/разглобил аз... Не искам да се говори кое, къде се прави. Щом е ябълка, всичко е оригинал! Даже и кашоните се правят в овощната градина... ъъъ, завода да кажа.Скоро ще има и нови продукти. Очаквайте iФритюрник, както и iЧушкопек! Чушкопека ще е в два цвята... Червен и зелен, за да подхожда на чушките.
187
8
 
0
 
! Отговори
Гост преди 11 години
@НаблюдателУУТи май си вярваш на остроумията ;)
186
1
 
7
 
! Отговори
мизерия преди 11 години
Аз глупаците ги разпознавам по-лесно вече като ги видя с iphone.
185
0
 
7
 
! Отговори
НаблюдателУУ преди 11 години
Чуйте мен, един път се изказвам... Умен съм (като ника ми), така че попивайте!Ябълката е непобедима! Нищо, че конкуренцията предлага телефон с по-добър дисплей, по-добра камера, по-мощен процесор и т.н. Все пак има и други, по-важни показатели (?!), нали?Не вземайте други продукти, казах! Ще пазарите само от Плод-зеленчук-а, ааа... Епъл Стор-а исках да кажа. Все пак има и по-стойностни неща от хардуера, качеството, бързодействието... Сега не се сещам кои са, но знам че ги има! Разбрахте ли?!
184
1
 
4
 
! Отговори
Той преди 11 години
Аууу, ама то спор ли бе, да го опишеш. Питам - Има ли смисъл? Ползвал съм и двата телефона. По-доволен съм от Галаксито. Харесва ми. Точка. Хората, на които не има харесва, да не си го взимат. Логично, нали?
183
2
 
2
 
! Отговори
Гост преди 11 години
При Епъл всичко е на съвсем друго ниво. Не случайно човек плаща повече, отношението им към клиентите е на космическо равнище над всяка друга компания. И за разлика от други технологични производители, при Епъл всеки продукт е от най-висок клас, компромиси не се правят. Само с****а не ти правят в стора само задето си си взел USB кабел от там. Така се създава чувство за лично отношение към всеки един, другите има още много да учат в това отношение.
182
1
 
1
 
! Отговори
Twenty2 преди 11 години
виж не съм на твоето мнение и не ти го налагам своето, просто подчертавам очевидното, не случайно си има и конкурси и награди който определят това,не виждам как телефон който е от пластмаса и евтини материали да продаде толкова бройки и да вземе наградата за смартфон на годината,но вие ябълки зелени от завист чак сте изядени от червей, и нещо друго ако беше обратното ябълката да беше по-добра с чиста съвест щях да го потвърдя,както и която друга марка да беше...
181
1
 
1
 
! Отговори
Twenty2 преди 11 години
Ох ох колко разбираш, не мисля да споря с вас, не е имало случай когато фен на ябълката да каже истината, това е малко като с феновете на барселона... но това е отделна тема,а тази ти която добавяш е напълно безмислена , все едно аз да те попитам в старопланинската салата какви продукти съдържа, как се приготвя и колко вида старопланинска салата има!!!
180
1
 
2
 
! Отговори
Ela преди 11 години
Абе всички спорят за някакви глупости, аз вече си поръчах S3 и ще го чакам през май :) Както и Диабло 3 тази година хубавите неща идват с числото 3 :)))