САЩ блокираха вноса на смартфони на HTC

Засегнатите апарати са HTC One X и HTC Evo 4G LTE
Обновена: 17 май 2012 10:26 | 17 май 2012 10:18, Бойчо Попов
25
САЩ блокираха вноса на смартфони на HTC
HTC One X засега няма да се продава в САЩ. Снимка: Ройтерс

В резултат на спор за патенти между HTC и Apple американските митници са блокирали вноса на смартфони от тайванския производител в САЩ. Засегнатите модели са One X и Evo 4G LTE, чиито дебют в САЩ бе отложен за неопределено време. HTC потвърди статията на технологичното онлайн издание The Verge.

"Наличието на HTC One X и HTC Evo 4G LTE ще се забави заради стандартни изследвания на американските митници, необходимо заради разпореждане на ITC“ заявяват от HTC. "Ние вярваме, че сме се ръководили по решението и работим в тясно сътрудничество с митниците, за да се гарантира одобрение за устройствата".

През декември Американската комисия за международна търговия (ITC) постанови, че HTC нарушава патент на Apple. Той описва метод, който позволява мобилното устройство да открива информация в текст, като например имейл адреси, телефонни номера или пощенски адреси. Филтрираната информация може да се предаде на други приложения като календари и адресна книга.

Органът на външната търговия, който има подобна на съда позиция, заплаши, че ще наложи на HTC забрана върху вноса на някои продукти, ако компанията не отстрани някои фунцкии от продуктите си до 19-и април. HTC обяви, че ще направи това още през декември.

Патентният спор между Apple и HTC започна през март 2010 г. Заради възможно нарушаване на 20 свои патента в iPhone Apple заведе искове срещу азиатците. Междувременно започна и разследване на ITC. След първото заседание комисията реши, че са нарушени два патента. От тях, в съответствие с решението от декември, остана само един.

HTC пък се опитва да отвърне с ответни искове. В последната си жалба тайванците твърдят, че щатската компания полазва нелегитимно два нейни патента в своите компютри Mac, в iPad, iPhone и iPod.

Още новини от света на технологиите четете в Investor.bg

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: HTCappleпатентни войни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Патент за метод, "който позволява мобилното устройство да открива информация в текст, като например имейл адреси". Ами да бяха патентовали метод за чоплене на семки с уста и да искат такса от всяко продадено пакетче небелен слънчоглед. Егати наглеците са тези от АррLe... Ама много народ се връзва да им купува прескъпите играчки... Трябва да се бойкотират щот прекаляват вече...
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ябълките видяха че губят пазара и сега са задействали баджанаците в правителството да спрат вноса на конкурентните продукти. А относно този метод, "който позволява мобилното устройство да открива информация в текст, като например имейл адреси". това може да го направи всеки кадърен програмист. Все едно при PC да има само една програма за слушане на музика, само тя да има лиценз и никой да няма право да създава други програми, с които да се слушат mp3ки. Пълна олигофрения.
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези пък с какво са ядосали Уорлик, за да им спре вноса в САЩ?
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е това е .... "Гуруто" С. Джобс това завеща. Бой с патенти, мръсни номерца под масата, като накрая е прецакан само купувача /щото патентите се плащат/. Нали беше за всеобщото развитие за свободата... тинтири минтири за пред камерите... всчко си е за пари при тези американци...
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В САЩ са ненормални, патентоваха двойния клик и даже гените на някои разстения, на който са опрашени с тия гени от пчеличките да си плаща. Представяте ли си, утре може да се патентова усмивката секса и окото и който ги прави и има да плаща или ще го съдят. То от подмолна и гнусна американска компания като епъл какво да очакваш. То не бяха фълшиви снимки в съда, то не бяха измислени патентни войни и какви ли не глупости. Докато конкурентите просто работят и творят.
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това с патентите е пълен т...к. Така всички производители ще си хрърлят камъни по пътя и крайния резултат ще е продукти с много пропуски. Това само пречи на технологичното развитие. Наскоро четох че една шиб.на капусла на Нестле за кафе има 1 200 патента!!!! Патентното право определено има нужда от преразглеждане, днескашното състояние е пълен фарс.
10
1
 
8
 
! Отговори
:) преди 11 години
Съветвам ви да погледнете "everything is a remix" за да видите докъде се е изродило патентното право. В миналото патентите са били за защита на хората, инвестирали време, пари и усилия - давал им се е период на ексклузивност, в който само те да могат да реализират печалба от тях и така да си възвърнат инвестицията, след това всеки е можел да ползва и доразвива идеята. Модерен свят без патентно законодателство не може да съществува, проблема е в троловете, какви са всички големи IT компании
9
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не съм съгласен с мненията, как "патентното право" трябва да бъде премахнато, защото подобна глупост ще срине всякаква икономическа обосновка на разработката на нови технологии. ОБАЧЕ, подлежи на патентоване ТЕХНОЛОГИЯ, конкретно иновативно, технологично решение на даден проблем. Не може да се патентова идея за функционалност. Това е все едно, някой да патентова "уред, който прави кафе" и да претендира, че никой друг няма право да произвежда кафемашини или кафеварки.
8
2
 
7
 
! Отговори
tishko преди 11 години
Е няма как да се отменят патентите - представи си следното - компания изразходва милиарди за заплати на научни работници, за тестове и какво ли още не и открива или разработва нещо революционно. Ако няма патетнти китайците почват производство след 1-2 месеца и ползват нещо за което друг е платил милиарди - ти би ли инвестирал тогава в разработки, от които няма как да си върнеш парите?А че с патентите се прекалява и има патенти за подобни глупсоти, като описаните в статията е напълно вярно...
7
0
 
1
 
! Отговори
catenaccio преди 11 години
те и MS искаха да патентоват това: " : )"
6
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички тези патентни спорове са пълна боза. ЮОбикновенния човек трябва да излезе многомилионно из цял свят и да накара политиците си да премахнат патентното право. Когато едно време са правели откритие, хората са го получавали без подобни глупости. Така имаме хинина, колелото, топлата вода. Ако някой не иска да е учен, да ходи да копае в ТКЗС-то.
5
1
 
13
 
! Отговори
Златна превъзходна преди 11 години
Препоръчвам на чичко "НаблюдателЕЕ", ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да отиде на психотерапевт. Не е истина как във всяка статия свързана с "гризнатата ябълка" ТОЙ се изживява като НАМЕСНИК-ът на Стив Джобс на Земята.ПС: НАМЕСТНИК-о, кой смартфон ми препоръчваш да си купя: Galaxy S III или ONE X (без други предложения), че моят 6 год. SE K800i, вече е за пенсия?
4
6
 
94
 
! Отговори
Митко преди 11 години
Защо ли не се учудвам...Няма нещо, което да има потенциал и Епъл да не са се посрали от страх.То не беше Самнсунг с Галакси, сега и НТС с флагмана си...Щом даден продукт става и хората имат апетит към него, то тогава задължително Епъл започват да реват, като ощипани госпожици от френския двор...Вече и на малките деца започна да им става ясно, как Епъл си пазят пазара - не с иновации, а със съд и правна репресия...Моля за анкета - който е съгласен с мен - (+), който не е да постави (-)
3
0
 
47
 
! Отговори
Хм преди 11 години
Още първия ми Siemens A35 разпознаваше телефонни номера в текстовете на SMS-ите и ми предлагаше да ги запиша и т.н. Този алгоритъм е задача за първокурсник във ФМИ - един регулярен израз и всичко е 6...Всъщност ЕС трябва да внимава някой американец да не патентова колелото, че направо се връщаме в пещерите...
2
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аууууууу добре ,че англичаните не са патентовали азбуката и езика си ,че ябълката щеше да се види в чудо.:-)))Горките американци.
1
2
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ейпъл е като Бин Ладен в патентния тероризъм. Регистрирали са стотици хиляди патенти, които описват "нещо четвъртито с екран и батерия...".