Apple и Samsung не заравят томахавките

Американският концерн иска да забрани за продажба в Германия и Galaxy Tab 10.1N
Обновена: 6 юни 2012 10:44 | 6 юни 2012 10:38, Бойчо Попов
50
Apple и Samsung не заравят томахавките
Двата таблета имат сходен дизайн. Снимка: Reuters

Патентната война между Apple и Samsung не стихва нито за седмица. След забраната за продажба в Германия на конкурента на iPad на Samsung Galaxy Tab 10.1, сега калифорнийския концерн иска да постигне нова забрана за наследника, предава DPDA. 

Във вторник американската компания се оплака пред Висшия окръжен съд в Дюселдорф, че и дизайнът на Galaxy Tab 10.1N „нарушава „права върху индустриалния дизайн на Apple“. Новото устройство представлява неразрешена имитация на iPad и се опитва да използва неговата репутация, заявява адвокат на Apple в съда. Козметичната преработка на дизайна не променяла нищо.

Samsung обаче отхвърля обвиненията. Благодарение на промени в дизайна - като например по-ясно видимо лого на Samsung, по-широка рамка и слот на говорителя на предната страна, устройството вече на пръв поглед не може да се сбърка с iPad. А за експлоатация на репутация не може да става и дума, твърдят корейците.

Върховният областен съд беше забранил продажбата на предшественика Galaxy Tab 10.1 в Германия. Съдът намира, че Samsung е нарушил закона за нелоялна конкуренция, защото с подобен на IPAD дизайн се опитва да се възползва от култовия статут на устройството на Apple. Впоследствие Samsung промени дизайна на устройството.

След спешна процедура на първа инстанция съдът се произнесе след това, че след промените в дизайна вече няма никаква причина за забраната за продажба. Но Apple не прие това решение и обжалва пред Апелативния съд. Неговото решение ще стане ясно на 10-и юни.

Освен това съдът ще реши и дали да наложи общоевропейска забрана за продажбата на Galaxy Tab 7.7.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: Samsungappleпатентна война
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ти явно имаш сериозен проблем с това, че има хора, които предпочитат качествена техника пред пластмасови ***. Чувстваш се длъжен да кажеш колко *** са Епъл феновете, под всяка статия за тях.. Ми не си купувай Епъл и не ни занимава, никой не се вълнува от мнението ти ;)
34
3
 
2
 
! Отговори
Мишо преди 11 години
Скоро не бях чел толкова плиткоумни коментари, като написаните под тази статия от феновете на ябълката...таква ограниченост...нищо чудно, че всички нормални хора ви се смеят. ;-)
33
2
 
0
 
! Отговори
be_free преди 11 години
Дизайна на Ipad, tablet, iphone и т.н. са изкопирани от филма Космическа Одисея!youtube/watch?v=JQ8pQVDyaLo
32
5
 
11
 
! Отговори
Гост преди 11 години
Само дето ретина дисплеят е разработка на Епъл, а Самсунг са просто физическия изработчик. Самсунг почти нищо не са измислили. Ако можеха да изобретяват, нямаше да се пънат да копират всичко, което Епъл пусне ;)
31
5
 
14
 
! Отговори
Bonkers преди 11 години
Android е МИЗЕРИЯ! Трябва да си с психически отклонения, да казваш на черното бяло.
30
2
 
15
 
! Отговори
Stan преди 11 години
*** Куук мног оточно го каза: "...просто не искам Епъл да бъдат дизайнерите на всички останали производители". Само вижте какво става с ултрабуците, почти всички изглеждат точно като Macbook air, как пък реди това нетбуците нямаха този дизайн. Няма лошо да взаимстваш от другите, но доразвивай идеята, а не я репликирай.
29
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Samsung Elecronics е най- големия производител на електроника в света!!Лаиците да мълчат!!!
28
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Крис , тъпо парче си ти!!!
27
4
 
14
 
! Отговори
Chris преди 11 години
@34Никой не е казва, че всичко корейско е ***, става въпрос само за Самсунг.@35Не ти е никак уместно сравнението. Beats by Dre са слушалки с наточн бас, на които се кефят хлапетата щото им е яко да има bounce на хип-хоп парчетата. Епъл произвеждат изключително качествени продукти, цената им изобщо не ми се струва висока за това, което предлагат. Само материалите за направата им са достатъчни, за да ги оскъпят с поне 20-30% повече от конкурентни пластмасови устройства.
26
13
 
4
 
! Отговори
До всички преди 11 години
И тези шматки които защитават корпорации от сорта епъл, монстър(на ония черен комерсиален *** с неговите убити слушалки) могат да повторят образованието си, защото ЕДИН мислещ човек няма да се подведе от скъпо струващото име, а ще прегледа добре кое какво му дава и на каква цена... епъл ако нямаха страшната реклама, и добрите думи само от (хипстъри и шматки) никъде не ги виждам.. а относно беатс бай дре, пробвайте Senheizer,Pioneer,Yamaha,AKG, дори и някои геймърски модели Razer и Logitech
25
13
 
1
 
! Отговори
До всички преди 11 години
Които си мислят, че всичко източно(корейско,китайско и тн.) е ***... да в България ядем немската храна която не могат да продадат, ядем турските и гръцките утрепани плодове и зеленчуци и тн. Така че нямате право да хвърляте такива думи върху дадено нещо при положение, че всичко останало което влиза тук е даже по-голям ***..
24
1
 
18
 
! Отговори
Guest преди 11 години
Ама ти си типичен средностатистически БГ потребител - да ми е евтинко, пък скъпите неща са гадни, щото са скъпи :). Бас държа, че никога не си докосвал продукт на Епъл, иначе странният ти прпадък по корейската техника е меко казано патологичен :(
23
16
 
4
 
! Отговори
Гаруда преди 11 години
Да живее Samsung,долу огризките.Хладилник,ЛЕД телевизор,монитор,телефон,съдомиялна,пералня,уредба,абе всичко ми е самсунг и не са мръднали.Да живее Ю.Корея,долу кралството на обединените ***,
22
7
 
17
 
! Отговори
Wazzup преди 11 години
Поредното доказателство, че отново Самсунг са се оляли в copy-paste-a!
21
16
 
6
 
! Отговори
Мишо преди 11 години
"Apple иска забрана за Galaxy S III в САЩ". :-) Поредното потвърждение, че ги тресе голям страх от конкуренцията. :-)
20
3
 
16
 
! Отговори
Гост преди 11 години
Човека като гледам е бесен на Самсунг и вероятно на собствен гръб е изпитал "качеството" им, така че не се опитвай да му внушаваш колко яки са корейците.
19
15
 
6
 
! Отговори
Мишо преди 11 години
Наблюдателю, отдавна съм ти казал, да не се опитваш да се правиш на духовит, защото не ти се получава. С всяко подобно изказване, доказваш колко си жалък и неосъзнат. Пропуснах да кажа в предния пост, че паниката на ябълкаовидните се засилва и от навлизането на новия Уиндоус в мобилните устроиства. :-)
18
9
 
18
 
! Отговори
Chris преди 11 години
@бо"Интересно защо аз не виждам такава прилика между моя Самсунг и Епъла."Ми вероятно си сляп. Разликата е огромна, и като вид, а за операционна система да не говорим. "Таблетите" на Сасмунг са невъобразими дървета, ако си ползвал iPad, като хванеш измъченото Galaxy все едно държиш самоделна сглобка, просто е фрапиращо. Най-абсурдното е, че иамйки предвид качеството на изработка корейците го продават на почти същата цена като на iPad-а :0
17
11
 
19
 
! Отговори
NIKI преди 11 години
Хора съветвам ви - не си купувайте нищо с търговската марка на SAMSUNG, защото произвежданите от тях уреди са АБСОЛЮТЕН *** !! Устройствата им са произведени така, че дни (не месеци или години) след като им изтече гаранцията се развалят и не стават за нищо, освен да биеш по тъпата некадърна кратуна производителите от SAMSUNG !!
16
18
 
12
 
! Отговори
бо преди 11 години
Интересно защо аз не виждам такава прилика между моя Самсунг и Епъла. Първо по-лек, по-компактен и с по-добри камери. Да си купиш Епъл, особено ако не си специалист си е човешка суета...*** с касетофон...