За 5 години на пазара 250 млн. продадени броя iPhone

Смартфонът е донесъл на Apple приходи в размер на $150 млрд.
29 юни 2012 15:19, Бойчо Попов
125
За 5 години на пазара 250 млн. продадени броя iPhone
Стив Джобс представя първия iPhone. Снимка: Getty Images News

От пускането на пазара на първия iPhone през 2007 г. до момента Apple е успял да пласира на пазара 250 млн. бройки от смартфона.

От продажбата на тези продукти ръководената от Тим Кук компания е получила приходи в размер на 150 млрд. долара, става ясно от цитирания от Ройтерс доклад на анализаторите от Strategy Analytics.

Успехът на Apple с iPhone направи компанията един от водещите производители на мобилни телефони в света. В момента Apple е в челната тройка при производителите на смартфони, като се конкурира основно със Samsung, а двете компании са с близки пазарни резултати.

Продажбите на смартфони, разбира се, не са единствения източник на доходи за Apple. Компанията си докарва прилични приходи от iTunes, където се намира магазинът за приложения за iOS, инсталиран на всеки един iPhone.

Първият iPhone беше пуснат на пазарите на 29 юни 2007 година. Той можеше да се свързва с мобилните мрежи четирибандово по GSM стандарта, както и чрез GPRS и EDGE. Продадените от него бройки бяха 6,1 млн. Процесорът му работеше с тактова честота от 412 мегахерца, а вградената памет беше в три варианта – 4, 8 и 16 гигабайта.

Следващите 5 години обаче може да не са толкова розови за смартфона, както началните пет. Според The Globe и Mail все повече мобилни оператори са загрижени за високите субсидии, с които подпомагат абонатите си при покупката на смартфон. Освен това и конкуренцията става все по-силна. Преди всичко поредицата Galaxy на Samsung създава грижи на концерна от Купертино. Така например до края на юли корейската компания очаква да продаде 10 млн. екземпляра от актуалния си топ модел Galaxy S3.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още по темата: iPhoneapple
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
1
 
0
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Съгласен съм, просто дразня наблюдателя с клишета. Всеки си избира какво да харесва.
88
1
 
0
 
! Отговори
Chris преди 11 години
Apple винаги са правили дизайнерски продукти и това, че човек изпитва влeчение към красивите и естетически издържани неща не го прави сноб. Снобарията е модел на поведение, който не се определя от това какъв телефон имаш.
87
4
 
1
 
! Отговори
mindo преди 11 години
...за да се счупи. Поради ограничените свойства на алум. и стъклото и дизайна е ограничен. тоест имаме надмощие на дизайн над инженерна мисъл = снобизъм. Лично за мен съчетанието стъкло + алумин за телефон е като обида за интелекта. Допускам го като модно течение, но не и като практично. В крайна сметка телефона ми служи, не аз на него. Моя с2 падна докато карах колело с около 15км/ч. Нямаше и драскотина. Покажи ми айфон след такова падане без деформации и със здраво стъкло. ПИШИ! :)
86
3
 
1
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Сега ще разясня защо технически грамотните хора гледат на собствениците на айфони като на сноби. За периода на експлоатация на един телефон се очаква той да падне поне веднъж. За устойчивост при падане има три основни параметъра - пластичност, еластичност и крехкост. Пластмасите могат да имат каквито им е необходимо свойства(стареенето е отделен въпрос, никой не си използва телефона повече от 3 години).Алуминия - пластичен, нееластичен. Съчетано с крехостта на стъклото, айфона просто е създаден
85
3
 
0
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Не съм и търсил. Технологиите навсякъде са почти едни и същи. Изключение прави военната индустрия, където държавата е основен клиент. Понеже долових сарказъм ще ти препоръчам да си търсиш сам сравнителната производителност. Глупаво е да смяташ че си единствения с технически английски. За дисплеи и корпуси не ми се говори - ясно е. Не желая да обиждам допълнително накърнените ти чувства. Има краш тестове, чети, гледай, образовай се. Много са показателни. Ако имаш други въпроси питай :)
84
3
 
0
 
! Отговори
mindo преди 11 години
След като му го взех го пробвах, инсталирах му няколко игри и два речника. Интерфейса е въпрос на личен избор. Аз предпочитам А4 защото съм му свикнал. От личен опит с2 издържа повече на удар и пране :). Има краштестове и на двата в интернет, намери си. Ако не можеш ще ти намеря(както за бома). Лист с компонентите не ми се търси сега, намери си сам. Гледал съм ги от любопитство и не намирам особени разлики. Тези които намирам са в полза на самсунг. Информаци за спойките не съм срещал.
83
7
 
3
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Наивно е да се смята, че само секретните лаборатории на ябълката използват даден модел кондензатори или транзистори или дадена система за запояване или многослоен монтаж. Дизайна е въпрос на вкус и размерите на ябълките не са най - малките за същата мощност. Безспорно имат предимства, но не и такива които струват 2 - 3 пъти повече от всеки телефон или пад от същия клас. Отделно, отдавна не са най - доброто на пазара. А че крадат идеи от другите е повече от ясно.
82
6
 
1
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Ако за теб фокскон е качество, за мен не е. Първата си програма написах 1984 година и от тогава винаги намирам за какво да използва мощността на едно пц. Плачевния виндовс е най - разпространената ОС и както един ябълов фен каза, че пазара е най - точния показател, не виждам смисъл да споря.По - голяма чиста хардуерна мощ мога да намеря и на половин цена. А като човек занимавал се с микроелектроника мога да кажа че много компании използват същите хардуерни елементи и начини на изработка в китай.
81
2
 
5
 
! Отговори
id3 преди 11 години
Зависи какво имаш предвид под "предлага повече". Ако говорим за чиста хардуерна мощ, това е така в някои случаи. Неепълските продукти почти никога не предлагат издръжливостта и качеството на изработка на който и да било епълски такъв, да не говорим, че ползват плачевния Windows, който никой разбиращ от ОС човек не би казал, че е по-стабилен от OSX, поради проста причина, че OSX е базирана на UNIX. А на теб защо ти е "повече", ако работиш на MS Office?
80
4
 
0
 
! Отговори
mindo преди 11 години
И цена разбира се.На същата цена един качествен неябълски продукт винаги предлага повече. Пък и не всички сме аудио и видео едитори. Някои работим сериозно :)(ворлд, ексел, нотепад, мюторент,коунтер стрике 1.6...)
79
5
 
7
 
! Отговори
id3 преди 11 години
Apple са си Apple. Квото и да се дървите не можете да промените факта, че продуктите им са от съвсем друга катергория и класа!!!
78
1
 
6
 
! Отговори
Guest преди 11 години
Имайки предвид факта, че дълги години съм ползвал неепълски продукти и имам богата база за сравнение, с увереност мога да кажа, че отговорът на въпроса ти е "ДА". Разликата да минеш от който и да било windows-ки лаптоп към iMac или Macbook е от земята до небето. Тъй, че не бих казал, че съм зомби, както аз, така и стотиците аудио и видео едитъри, непризнаваши нищо друго освен Mac за сериозна работа в студиото.
77
3
 
5
 
! Отговори
Guest преди 11 години
Изводите са, че децата нищо не разбират. А това с дизайна на галакситата по-добре да си го беше премълчал;)
76
6
 
2
 
! Отговори
mindo преди 11 години
При андроида си ъпдейтвам само цената на бенина и разписанието за градския транспорт. Пластмасата на играчката се оказа в пъти по - издържлива и практична от алуминиевата тухла(справка - цената за смяна на стъклото на 4S на лапето ми е 20$, а моя не се е счупилл още).Дизайна на Галакси с2 е в пъти ппо - добър и като приятна добавка телефона е по - мощен. както казах - лапето има 4с и сега ме мрънка за галакси с3. Изводите оставям на вас :)
75
2
 
7
 
! Отговори
Nobody преди 11 години
Продължение.Не може да се прави сравнение между самсунга и аифоня защото те са различни системи и кащество на изработката и както много хора забелязват не всичко е процесор и мощ. При андроидите не ми харесва че постоянно трябва да ъпдейтваш телефено за незнам си колко ядра , докато при аифона нещата са направени добре и си работят.Това е като при ПЦ и конзолите .Не искам да си ъпдеитвам компютъра само заради една игра.При конзолите всички игри са си направени за конзолата и всико е на 6 !!!
74
1
 
13
 
! Отговори
Nobody преди 11 години
дравей Народе, немога да разбера за какво се карете.Всеки има правото да ползва какъвто телефон си иска и това не го прави по-*** или *** от другия.Ползвал съм много смартфони с всякакви ОС и всички си имат и плюсове и минуси.Има си пазар които ще покаже кои са по-добрите телефони а другите просто ще изчезнат.Лично мене телефоните със виндовс мобайл вече не ме кефят,аифона е много добър апарат но да е на половин цена .Самсунга също е много добър апарат .Въпроса е на кой какво му харесва !!
73
5
 
8
 
! Отговори
Wizzy преди 11 години
Може всичко на пластмасовите евтинджоси да им е 100 пъти по-мощно от на iPhone-а, но юзър експириънса и интерфейса им са плачевни. С това всичко заминава на кино.
72
9
 
0
 
! Отговори
до chris преди 11 години
Мобилните телефони позволяват да общоваш с хората независимо къде се намираш. Факта, че реши, че съм бил в къщи пред компютъра, за да ти се смея е показателен за "обективната" ти преценка, да не говорим, че е и тъжно. Смешно е понеже в поста ти си написал ТОЛКОВА много глупости, колкото не се изписаха във всички коментари по-долу. Благодаря ти за което!
71
8
 
0
 
! Отговори
до наблюдателя преди 11 години
НАбухвателе, ти първи зачекна темата за IQ. На въпроса ти няма да отговоря, понеже не заслужаваш отговор, както написах няколко пъти. Пак повтарям, самослабоумни хора намесват родители в тема като тази.
70
2
 
9
 
! Отговори
Chris преди 11 години
Човече, какъв ти е проблема, че ме намираш за толкова забавен? Знаеш ли кое ми е смешно пък на мен - това, че в рамките на секунди си отговарял и то с по 2 коментара на всеки положителен пост за iPhone. Очевидно живееш в този форум, а това че това се случва в съботе вечерта е много тъжно. Знаеш ли, нормалните хора излизат по това време :)))