За 5 години на пазара 250 млн. продадени броя iPhone

Смартфонът е донесъл на Apple приходи в размер на $150 млрд.
29 юни 2012 15:19, Бойчо Попов
125
За 5 години на пазара 250 млн. продадени броя iPhone
Стив Джобс представя първия iPhone. Снимка: Getty Images News

От пускането на пазара на първия iPhone през 2007 г. до момента Apple е успял да пласира на пазара 250 млн. бройки от смартфона.

От продажбата на тези продукти ръководената от Тим Кук компания е получила приходи в размер на 150 млрд. долара, става ясно от цитирания от Ройтерс доклад на анализаторите от Strategy Analytics.

Успехът на Apple с iPhone направи компанията един от водещите производители на мобилни телефони в света. В момента Apple е в челната тройка при производителите на смартфони, като се конкурира основно със Samsung, а двете компании са с близки пазарни резултати.

Продажбите на смартфони, разбира се, не са единствения източник на доходи за Apple. Компанията си докарва прилични приходи от iTunes, където се намира магазинът за приложения за iOS, инсталиран на всеки един iPhone.

Първият iPhone беше пуснат на пазарите на 29 юни 2007 година. Той можеше да се свързва с мобилните мрежи четирибандово по GSM стандарта, както и чрез GPRS и EDGE. Продадените от него бройки бяха 6,1 млн. Процесорът му работеше с тактова честота от 412 мегахерца, а вградената памет беше в три варианта – 4, 8 и 16 гигабайта.

Следващите 5 години обаче може да не са толкова розови за смартфона, както началните пет. Според The Globe и Mail все повече мобилни оператори са загрижени за високите субсидии, с които подпомагат абонатите си при покупката на смартфон. Освен това и конкуренцията става все по-силна. Преди всичко поредицата Galaxy на Samsung създава грижи на концерна от Купертино. Така например до края на юли корейската компания очаква да продаде 10 млн. екземпляра от актуалния си топ модел Galaxy S3.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още по темата: iPhoneapple
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
8
 
3
 
! Отговори
az до набухвателя преди 11 години
Набухвателю, прехраната си я изкарвам добре. Мускули нямам много (75кг) съм, но със сигурност бих ти обяснил за родителите ми с удоволствие. Да ми говориш за IQ при положение, че използваш най-детския начин да ме засегнеш (споменаваки родители ) без изобщо да имаш представа за това, което говориш е отново абсурдно. Ясно, не искаш да се видим. Chris добре го е показал, много точно е отразил същността на повечето Iphone притежатели. Смях се на глас като го четох. Айде със здраве ...
68
8
 
1
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Не знам, пийнал съм и не ми се спори. Само обяснявам. Гакси S2 излязъл 9 месеца преди 4S и с чувствително по - добри харктеристики, дизайн и цена. Играл съм си много със 4S и няма никаква база за сравнение(освен качеството на снимките) с галакси S2. Освен това S2 e по - издържлив на удар и пране:)(тествано).100% съм за самсунга. Сектантите да плюят СЕГА.
67
10
 
0
 
! Отговори
аз преди 11 години
извинявам се на *** за използвания език
66
10
 
3
 
! Отговори
az do chris преди 11 години
хаха, прав си наистина звучи смешно
65
5
 
11
 
! Отговори
Chris преди 11 години
Никога няма да забравя първия път, когато видях iPhone. Бях тотално откачил и само чаках да го внесат у нас. На презентацията публиката изпадаше в екстаз след всяка функция, която Стийв показваше. С инертното скролиране направо изпадаха от столовете. Беше наистина магично, колкото и смешно да звучи това. Това е марка, превърнала се в символ на цяла една култура и имаща уникална идентичност, нещо с което много малко производители могат да се похвалят за жалост.
64
11
 
4
 
! Отговори
до 85 преди 11 години
притесниетлен за кого :) ? освен това, членът ми е едно от най-ценните неща, обичам го. Точно както е iphone-a за повечето юзъри. Лека вечер и на теб, сладуранке (надявам се)п.с. ако си сладур ... гей прайд-а е в София на площада !
63
5
 
8
 
! Отговори
73 преди 11 години
Фактът, че непрекъснато обвързваш един телефон с половия си член, дървенето му и нечии комплекси е доста притеснителен. Лека вечер, сладурче;)))
62
10
 
4
 
! Отговори
до 80 преди 11 години
освен това говориш генерално от името на ВСИЧКИ епъл юзъри как "ненавиждали", което също е абсурдно. Ето аз ИМАМ iphone но тотално се разграничавам от абсолютно всичко което твърдиш!
61
10
 
5
 
! Отговори
до 80 преди 11 години
Хората не използват телефоните си, за да си избиват комплексите!
60
10
 
4
 
! Отговори
do 80 преди 11 години
мисля, че написа "ненавиждам" ... малко по-крайно е от нехаресвам . Освен това да го дървиш заради телефон е смехотворно, но ми отговори на следния въпрос: като се самозадоволяваш кое държиш в ръката си , члена или телефона ?
59
10
 
4
 
! Отговори
az do 79 преди 11 години
***, виж коментарите и ми кажи кой е по-злобен ... виж кой говори за ненавист и пр. Ето коментар 73 НЕНАВИЖДА някой само защото си е купил нещо което "уж" някой друг е измислил?!? Неадекватни сте просто !
58
7
 
6
 
! Отговори
73 до аз преди 11 години
"набухвателе, виж коментар 73 и ми говори за възпитание ..."И какво ми е невъзпитано на коментара? От кога да не харесваш нещо е невъзпитано, или е обидно, че не си падам по лоу куолити продукти?! Разбира се че ще си вадят приятелите ти (???) айфоните, те са красиви и уникални устройства. Как човек с пластмасов телефон, за който е дал 1200 лв. да иска да си го покаже, ми че излагацията ще е пълна. Айде не се излагай, ограничеността ти е забавна ;)
57
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама колко са злобни жалките самсунгци. Като обезумели *** колко бил скапан айфона под всяка статия за него, ама иначе потребителите на Епъл били сектанти. Интересното е, че всяка нападка над андроидите е провокирана от *** квалификация от тяхна страна - зомби, неразбирач и т.н. iPhone е уникален телефон, неприличащ на никой друг, при андроидите никога не можеш да различиш дадения модел като го видиш, защото всичко е клонинг на клонинга :)
56
8
 
4
 
! Отговори
аз преди 11 години
или имам по-добра идея, кажи ми къде да се видим и ще ти покажа резултати от тестове, ще си поговофим и за родители и т.н.
55
8
 
1
 
! Отговори
аз преди 11 години
набухвателе, виж коментар 73 и ми говори за възпитание ...пак ти казвам че е невъзпитано да говориш за родители, ако искяш да ме засегнеш пробвай нещо друго...
54
9
 
4
 
! Отговори
az преди 11 години
"ненавиждат марката и оттам потребителите и" по-комплексарско изказване скоро не бях срещал ...ти мой човек си абсолютен цурвул и комплексар, за да твърдиш подобно безумие . лично мнение ...
53
3
 
10
 
! Отговори
Гост преди 11 години
Не говори добре и за двете марки, защото Самсунг просто изкопираха iPhone-a 1:1 в първия телефон който пуснаха като негов отговор и именно затова Епъл потребителите ненавиждат въпросната компания, а оттам и потребителите й!!!
52
7
 
4
 
! Отговори
до някой си 68 преди 11 години
--> Факта, че са преки конкуренти говори достатъчно добре и за 2те марки и е абсурдно който и да е от която и да е страна да обяснява за превъзходството на съответната марка, като в същото време претендира за обективност. В едно обаче съм сигурен. От моите приятели само тези с епъл не пропускат комплексирано да си покажат малкото членче обявявайки го за голям!
51
7
 
3
 
! Отговори
до някой си 68 преди 11 години
пич, при положение, че говориш за красота и удоволствие при пипане мисля, че точно в момента има парад на който трябва да присъстваш. Да сравняваш Епъл с ферари, а Самсунг с Опел е смехотворно. Дизайна и това как се възприема от хората е изключително субективен. Това, че на повечето епъл юзири им харесва е съвсем логично при положение, че са направили избора да си го купят (с малки изключения). Същото важи и за Самсунг, а и за която и да е марка. -->
50
7
 
1
 
! Отговори
az до набухвателя преди 11 години
хаха, причината да не отговоря на безмислен въпрос е точно тази, че е безмислен, както и това което вече написах. IQ-то ми е 148 при последната проверка, благодаря че и тук грешиш. Да намесваш родители е признак за простащина, макар и замазана с що-годе приличен език. Мисля да те напсувам и да продължа да се пека на шезлонга пишейки от евтиния си телефон.