За 5 години на пазара 250 млн. продадени броя iPhone

Смартфонът е донесъл на Apple приходи в размер на $150 млрд.
29 юни 2012 15:19, Бойчо Попов
125
За 5 години на пазара 250 млн. продадени броя iPhone
Стив Джобс представя първия iPhone. Снимка: Getty Images News

От пускането на пазара на първия iPhone през 2007 г. до момента Apple е успял да пласира на пазара 250 млн. бройки от смартфона.

От продажбата на тези продукти ръководената от Тим Кук компания е получила приходи в размер на 150 млрд. долара, става ясно от цитирания от Ройтерс доклад на анализаторите от Strategy Analytics.

Успехът на Apple с iPhone направи компанията един от водещите производители на мобилни телефони в света. В момента Apple е в челната тройка при производителите на смартфони, като се конкурира основно със Samsung, а двете компании са с близки пазарни резултати.

Продажбите на смартфони, разбира се, не са единствения източник на доходи за Apple. Компанията си докарва прилични приходи от iTunes, където се намира магазинът за приложения за iOS, инсталиран на всеки един iPhone.

Първият iPhone беше пуснат на пазарите на 29 юни 2007 година. Той можеше да се свързва с мобилните мрежи четирибандово по GSM стандарта, както и чрез GPRS и EDGE. Продадените от него бройки бяха 6,1 млн. Процесорът му работеше с тактова честота от 412 мегахерца, а вградената памет беше в три варианта – 4, 8 и 16 гигабайта.

Следващите 5 години обаче може да не са толкова розови за смартфона, както началните пет. Според The Globe и Mail все повече мобилни оператори са загрижени за високите субсидии, с които подпомагат абонатите си при покупката на смартфон. Освен това и конкуренцията става все по-силна. Преди всичко поредицата Galaxy на Samsung създава грижи на концерна от Купертино. Така например до края на юли корейската компания очаква да продаде 10 млн. екземпляра от актуалния си топ модел Galaxy S3.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още по темата: iPhoneapple
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
19
 
20
 
! Отговори
Tozi преди 11 години
iphona e klasi nad vsichki ostanali smartphoni . Samo kompleksarite koito ne mogat da go pritejavat i nai veche koito zavijdat mogat da pishat podobni izmislitzi ! Sorry pichove ama mai ne e za vas i takiva kato vas !!!!
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
аве, енгрибърдс върви ли на ябълката? Ако върви ще си купя един, че много се зарибих по пилетата!
7
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Там се сглабя, не се бъркай. Да не говорим, че стъклото (а не пукащата пластмаска :)) и част от компонентите се произвеждат на място в Кентъки, САЩ.
6
10
 
10
 
! Отговори
До 11 преди 11 години
е как да не е в Южна Корея, като там се произвежда?
5
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
iPhone се е превърнал в култова икона, потребителите на Епъл са част от една култура. Пожелавам успех на другите производители да достигнат нивото на Епъл. По-високо качество трудно може да се намери, а за дизайна да не говорим. Тъй че айде, плюйте си колкотоси искате, хората с усет към дизайна и естетиката лесно виждат къде е истината, подсказка - не е в Южна Корея :))
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
пффф... поправка! Едит! 400 долАра е кяра! Уеее...теа ще фалират. Е айде па за 5-цата им пожелавам 600 долАра кяр на бройка.
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
хахаааа....шестин долАра кяр на бройка! Хубу, хубу! При себестойност 200 долАра, кяра е убав :)))
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
250 милиона са донесли приход от 150 милиарда, а смятайте колко е на бройка.
1
13
 
15
 
! Отговори
Fen преди 11 години
Цъ*вули ,май гроздето е кисело !