Samsung вече ще може да продава смартфона Galaxy Nexus в САЩ

Забраната за продажбата на таблета Galaxy 10.1 обаче остава
Обновена: 7 юли 2012 18:20 | 7 юли 2012 18:16,
46
Samsung вече ще може да продава смартфона Galaxy Nexus в САЩ
Снимка: Ройтерс

Samsung Electronics постигна частична победа срещу конкурентите си от Apple. Американски апелативен съд отмени замразяването на продажбите на смартфона Galaxy Nexus в САЩ, предаде Ройтерс.

Съдът обаче потвърди, че продажбите на таблета Galaxy 10.1 временно трябва да бъдат спрени.

Apple води съдебни битки със от Samsung 2010 г., тъй като американската компания иска да ограничи ръста на продажбите на устройства, работещи под Google Android – най-използваната в света мобилна платформа.

Противниците на Apple обаче са на мнение, че технологичният гигант използва патентите твърде агресивно при опитите й да изкорени конкуренцията на американския пазар.

Apple и Samsung водят съдебни битки в десетина държави и взаимно се обвиняват в нарушаването на патентни права, тъй като се съревновават за надмощие на един изключително бързо разрастващ се пазар на мобилни устройства.

Патентната война с Apple обаче явно няма защо да тревожи Samsung. Компанията съобщи, че заради продажбите на смартфоните печалбата й е нараснала със 79% на годишна база до 5,9 млрд. долара през второто тримесечие.

Още новини в областта на комуникациите четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
сееморе преди 11 години
Миналия ден си свързах мишка и клавиатура към телефона - ей така - да видя дали работи .. и си работи даже много добре. Днес си свързах флашка и си копирах бекъпа на нея. Това е възможно с кабелче за $0.99. Мисля да си поръчам и кабел да го връзвам към телевизора. Тука един колега пък си свързва безжичния джойстик за да играе игри с него ...Ама това е защото съм андроид ... тия работи звучат някак си извънземно за ябъката ... Някой ден ще го могат, но ще трябва допълнително да се плаща за това.
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На мен пък ми харесват новите Сонита.
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Въпросът е иска ли някой да го купи???
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
'интелигентните са с АндроиТ' - вижда се колко сте интелигентни андроидите. Ползвайте си телефончетата-имитацийки и не се пънете толкова да плюете под новините за Епъл, вашето мнение никой не го вълнува
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
... но всеки се рекламира, и въпреки това, на другите не им се получават нещата, някак си ;)
36
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вие Андроидите наричате Епъл юзърите "зомбита" и именно от ваша страна започват изключително злобните нападки, което говори за свръх комплексарщина. И разберете най-после, че параметрите не значат НИЩО, щом продукта изглежда и работи кофти. При Епъл всичко изглежда от свръх висок клас, така е и направено. На 20 инчовите телефони единствения им шанс е да са наблъскани с 4 пъти по-мощен хардуер за да успеят да впечатлят някого, и пак не успяват. Все плюете Епъл че при тях всичко е реклама...
35
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Зомбирани били Андроидите !!! Напротив, интелигентните са с Андроит а зомбираните с Айфон. Това е световно известен факт. Само *** би си хвърлил парите за Айфон, който всъщност е Самсунг с двойно по-слаби параметри. За това им казват зомбирани, защото са глупави и вместо да отворят и да прочетат нещо за смартфоните, гледат рекламките на Айфон и си мислят че това е най-доброто. Най-доброто ама грънци, дори не може да влезе в топ 10 на най-добрите смартфони.
34
6
 
0
 
! Отговори
линукс преди 11 години
android е линукс програма нищо не разбираш от операционни системи другите кой то ни копират
33
8
 
2
 
! Отговори
айфон зонбирани преди 11 години
Android Linux и другите кой то ни копират
32
10
 
4
 
! Отговори
do 36 преди 11 години
доста си ***, за да мислиш, че съществуват "гаранции" за хващане на вируси, да не говорим за безумните твърдения, че за МаcOS и IOS нямало вируси ...ама вярвайте си
31
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ми много ясно, така е гарантирано че нямама да хванеш вируси на телефона си и че всичко е на 100% съвместимо с него. App Store-а има над 650 000 приложения, само не ми казвай, че има нещо което да ти липсва. Ако не ти се плаща за приложенията, това е съвсем друг въпрос. Пък после iPhone бил за чалгари, ха :)
30
9
 
1
 
! Отговори
asd преди 11 години
tiq apple moje da si gi zavrete v gaza . baxti tapiq telefon si4ko ot apple store ina4e ne moje da bade ka4vano, za bloototh da ne govorim svarzvane kam komp ili kam druga marka telefon ..
29
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Apple никога не са правили бюджетни продукти, те са premium бранд. Има стоки за всеки, само защото нещо е скъпо не е нужно да бъде плюто. А това, че Samsung принуждава клиентите си да си купуват всеки нов тел като не пускат новите ОС на предишните модели показва за колко измекярска марка иде реч. При Apple клиента е цар!!!
28
9
 
6
 
! Отговори
НаблюдатeлEE преди 11 години
Оня ден си взех Samsung. Като видях какво може, си шибнах скапания чалгафон в земята
27
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С един *** пример, защо НИКОГА отново Самсунг. Преди няма и 5 месеца купих самсинг led smart tv за има няма 6000лв. Най-новото и скъпо беше към момента. Онзи ден влизам в магазина да ги питам за управление gesture control и гласово разпознаване, които рекламират усилено по тв и представителят на Самсунг ми вика било само за 'новите' тв, не за старите.Обидно е да изръсиш една чанта кеш и скед 6м си вече от старите, чечак несъвместим!Айтелефоните си ги ползвам по няколко години и са си топ!
26
0
 
6
 
! Отговори
redordead преди 11 години
факт е, че айфоня е хубав телефон, но почти не търпи развитие, мислят, че са хванаи господ за шлифера и само надуват цените. докато смсунга предлага десетки модели смартфони за всякакъв бюджет...с 2 сим карти итн...не знам защо в БГ все още се смята, че айфон е признак на аристократизъм, като реално всеки *** може да си го купи...
25
0
 
0
 
! Отговори
стийл джобс преди 11 години
точно така! а за #19,18 ямх!одете да се перите!
24
5
 
11
 
! Отговори
Някъв от България преди 11 години
Тия от Ябълката са пълни комунисти искат всичко да се притежава от тях, да няма никаква конкуренция!
23
0
 
8
 
! Отговори
ггг преди 11 години
Ти утрепа коча с мотиката бе пич, на телефона торенти ли дърпаш?
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
@Жоро 1 гхз процесери на хай енд андроид телефони, няма от години