Русия може да наложи цензура в интернет

Борбата с незаконното съдържание е нужна, но е нужна и свободата
Обновена: 11 юли 2012 12:20 | 11 юли 2012 12:15, Бойчо Попов
30

Преди това и други представители на интернет индустрията изразиха загриженост за възможния филтър на съдържание в мрежата. Руският министър на телекомуникациите и масовите комуникации Николай Никифоров заяви през миналата седмица, че законопроектът трябва да бъде подобрен. Идеята на законопроекта по отношение на закрилата на детето е правилна, но е има проблеми с механизма за изпълнение, казва той в Twitter.

Необходимостта за обществено обсъждане и подобряване на законопроекта се посочва и от най-големите интернет компании като Google, Yandex и Mail.ru Group.

"Разпространението на порнографията"

„Създадени, за да се противодействат на разпространението на порнография, злоупотребата с наркотици, екстремистка пропаганда, в сегашната си форма измененията оставят отворена врата за потенциално произволно голямо разширяване на обхвата", твърди Алексей Заботкин, анализатор в Capital VTB в Москва. „Законодателните действия в насока към цензуриране на интернет ще се възприемат доста негативно не само за акциите на интернет компаниите Yandex и Mail.Ru, но също така и в по-широкия случай на инвестиции''.

В същото време акциите на ОАО RusHydro, най-големият производител на водноелектрически централи в Русия, нараснаха с 2,8% до 2,53 долара в Ню Йорк вчера, най-високото ниво от една седмица. Акциите нараснаха с 4% до 86,01 копейки, или 2,6 цента в Москва.

Вчера президентът Владимир Путин заяви, че компанията е подценена и държавата няма да продаде дела си на текущата цена. Русия е поела ангажимент за продажба на държавни активи и енергийните компании трябва да разгледат възможността за увеличаване на плащанията на дивиденти, за да засилят пазарната си стойност, заяви Путин на среща с държавни ръководители и други правителствени представители.

„Въпреки че Русия привлече интерес вчера заради коментарите на Путин, докато там не се отчете реално солиден напредък по реформите, всички такива периоди на оптимизъм ще бъдат кратки“, твърди Крис Уифър, главен стратег в Troika Dialog в Москва. „Само когато инвеститорите видят реален напредък в програмата за реформи, ще могат да говорят за Русия като за независима от външни влияния държава. Сега сме далеч от тази позиция".

Още новини от света на комуникациите четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

« Предишна12


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
До №13 преди 11 години
Как не ви писна във всяка една новина и тема, и форум постоянно да споменавате Бойко Борисов. Открили нов вирус - коментар за ББ, създали нов таблет - "долу ББ", котка се окотила с 5 котенца - "свалете ББ". Не ви ли писна? Или ви плащат постоянно да сипете простотии?
16
0
 
1
 
! Отговори
8 преди 11 години
9
15
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Смърт за диктатора Путин!!! Как няма да подкрепи сирияа,та нали той самият е мръсен диктатор,който изка да управлява докато е жив.
14
2
 
6
 
! Отговори
ха ха ха ... преди 11 години
Северна Корея, Русия, Джибути .....
13
4
 
6
 
! Отговори
стоянчо преди 11 години
А! Верно ли! Ами че то кога е имало в Русия свобода та да я ограничават?!
12
2
 
7
 
! Отговори
До 21 преди 11 години
Е кой ти е виновен? Защо сметна за нужно да го обявиш във форум това нещо? Толкова ли ти е акъла?
11
12
 
9
 
! Отговори
Българка преди 11 години
Рускините може и да са лесни жени ,но винаги се женят за богати мъже ,докато ние българките се жениме за неудачници.
10
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да говориш за Русия и демокрация е като да кажеш,че Сталин е хуманист.
9
12
 
17
 
! Отговори
zeddd преди 11 години
Цензура е нужна, и не само в Интернет. Но въпроса е каква ще е тя.Според криворазбраната демокрация, всеки може да си прави и казва каквото иска. На практика това доведе до упадък на морала и деградация на обществото.Цензурата трябва да е в такива граници, които просто да не допускат неприлично съдържание, и да не ограничава правото на всеки да си отстоява своята позиция.
8
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Интернет винаги е бил трън в очите на всички диктатори.Специално в Русия цялата опозиция е организирана около Интернет, защото всички телевизионни канали венцехвалят Путин ..., а цялото интернет пространство псува Путин ...А иначе факт е, че средния руснак може да бъде управляван само от диктатор ... тези хора не са за демокрация.
7
20
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като се има в пред вид, че и без закон цензурата ру_нета е значителна, смятайте какво ще стане със закон
6
0
 
21
 
! Отговори
vyt преди 11 години
Винаги е за доброто на децата, няма начин. И в сащ, англия, канада, ес.... тези педофили са най-удобното оправдание да наложиш цензура. Само, че филтрите не предотвратяват педофилията, само я скриват от очите на обществото на принципа на щрауса който си заравя главата в пясъка и си мисли, че *** му не се вижда. За мен това е поредното доказателство, че на държавата не и пука за децата, всичко е само мания за контрол.
5
0
 
15
 
! Отговори
Bob преди 11 години
Само да не изчезнат торентите, чеее....
4
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има шанс за Русия
3
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По-скоро севернокорейски голям брат.
2
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Честито на Русия, явно ще стават арабска държава с тия цензури.
1
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Класика