Apple ще трябва да прави реклама на Samsung

Компанията трябва да съобщи на английския си сайт, че корейците не я имитират
19 юли 2012 17:15, Бойчо Попов
69
Apple ще трябва да прави реклама на Samsung
Снимка: Ройтерс

Британски съд е постановил американският технологичен концерн Apple да публикува съобщение на сайта си, а също и в няколко медии във Великобритания, в което изрично да пише, че таблетите на Samsung не са копирали дизайна на iPad, предаде Bloomberg.

Според нареждането на съдия Колин Бърс компанията трябва да постави на английския си сайт въпросното съобщение за период от поне шест месеца. 

Заповедта означава, че Apple трябва да прави „реклама“ на Samsung, казва адвокатът на базираната в Купертино компания Ричард Хейкън. „Нито една компания не би искала да споменава името на конкурента си в своя сайт“.

Съобщението освен това трябва да бъде публикувано в няколко вестника и списания на Острова. Целта е впечатлението у британците, че корейската Samsung е взаимствала идеи от дизайна на iPad, да бъде заличено.

Apple трябва да плати за публикации в Daily Mail, Financial Times, Guardian Mobile и T3, показва копие от заповедта, предоставена на Bloomberg от адвокатите на корейската компания. По-рано през месеца съдия Бърс заяви, че таблетите на Samsung не могат да бъдат сбъркани с iPad, защото „не са толкова готини“.

Apple ще обжалва решението на съда, взето на 9-и юли, но като цяло напрежението между компанията и Samsung продължава да ескалира.

Акциите на Samsung днес отчетоха ръст от 3,5% на корейската борса до 1,195 вона. Книжата на Apple вчера приключиха търговията в Ню Йорк с незначителен спад от 0,1 на сто.

Всичко за патентите войни четете тук!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още по темата: Samsungappleпатентни войни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ок, изваждаме "хомофили". За останалите "неща" е ясно, че са присъщи на всякакви хора, но при "вас" са концентрирани. Кажи ми кой друг би посочвал survey със заглавие "mac-users-are-richer-cool" ?
65
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Първо всеизвестно е, че американците са си расисти, нищо, че привидно го играят толерантни пред другите. Второ, къде видя "обратна" ориентация в нечии коментари, ако коментар изобщо би могъл да има хомо излъчване. Сори, ама ти в ред ли си? Човека е написал, че продуктите са "магични", като цитат на самите Епъл, представящи всеки свой продукт като "magical", което си е леко смешно, признавам. Арогантността и самовлюбеността са неща присъщи за всякакви хора, не само Епъл феновете.
64
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Щото в Америка много не се кефят на цветнокожи" Това го казва фен на Епъл, като причина за уж ниските продажби на други освен Епълски телефони. Хомофили сте, щото like-вате коментари като този на Chris, които коментари имат определено обратна ориентация.Радва ме факта, че не оспори "арогантни" и "самовлюбени".
63
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз също съм ги изчел и затова зададох въпроса. Къде се плюят цветнокожите, къде някой е тръгнал да защитава гейовете???
62
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
64, до този извод стигнах след като прочетох коментарите. Ако искаш мога да ти ги посоча ?
61
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кое те наведе на мисълта, че сме хомофили и расисти??? Не съм забелязъл някой тук да се изказва в защита на хомотата, нито пък да говори срещу цветнокожите.
60
4
 
6
 
! Отговори
до Гост преди 11 години
И каква излезе, че освен арогантни, самовлюбени, хомофили, Apple феновете са и расисти ?
59
3
 
7
 
! Отговори
до Гост преди 11 години
И за това цветнокож им е президент ?
58
5
 
4
 
! Отговори
Гост преди 11 години
Щото в Америка много не се кефят на цветнокожи, ако не знаеш. А на тебе пък в какво ти е провървяло, като си такъв огромен неТЪПАК?
57
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 59Що ве, *** от България има претенции да му е провървяло в САЩ, що и на корейците да не им е ?
56
7
 
3
 
! Отговори
Wizzy преди 11 години
Както вече казах, а ти не си прочел, номер 1 телефони в САЩ са Епъл, Самсунг може и да са набрали популярност, но броя продадени бройки е нищожен в сравнение с продадените епълски телефони. Нали не очакваш сериозно в родината на iPhone шанс да имат корейците, особено с абсурдно грозния дизайн на телефоните им???
55
4
 
2
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Що е пич? Децата нямат нужда да комуникират? Аз нямам нужда да го знам къде е във всеки един момент? Или е вреден или няма 1000 други приложения? Ти да нямаш айфон случайно?
54
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Wizzy, не трябваше ли да тръгваш за работа ? В кой щат си, междудругото ? Къде търпят кресливи комплексарчета, които седят до късни часове и се тупат в гърдите колко над останалите са, заради избора им на марка?
53
5
 
5
 
! Отговори
Wizzy преди 11 години
Ми то никой телефон не е за дете, ама както и да е. Мариянчо, този ти цитат "тъпо парче си ти" го използваш постоянно, липсата ти на идеи е малко натъжаваща. В Щатите от опит мога да ти кажа кои телефони преобладават, но най-вече кои са смятани за номер 1 и за това не ми е нужен Чичо ти Гуугъл. Мога да мисля и гледам сам, не прибягвам до търсачката, за да мисли вместо мен;). Самсунг никой не ги възприема насериозно, поне що се отнася до мобилни телефони, просто не ги бива в тях и това е.
52
5
 
6
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Понякога, след като прочета някой по - ожесточен спор, взимам айфона на малкия и го разглеждам, опитвайки се да получа онова особено усещане, че съм особена порода. Мамка му, не се получава. Телефон като телефон. Малко непрактичен, красив, но толкова. Не е за дете дето ще го изтърва 2 пъти на ден.
51
7
 
2
 
! Отговори
mindo преди 11 години
На времето споровете бяха Линукс - Уиндоус :). Линуксарите бяха техничари, а уиндосарите си бяха потребители. Линуксарите използваха и Уиндоус, а уиндоусарите използваха офис пакета :)и нямаха база за сравнение. или пък бяха пробвали Линукс за 5 минути и се бяхан отчаяли. Уиндосарите се мислеха за по- интелигентни и по - богати, така и не си признаха че са лаици. Ситуацията тогава много ми напомня на ситуацията сега.
50
2
 
5
 
! Отговори
Wizzy преди 11 години
Ама нали искаше проучването? Вземи го прочети, а не lol-вай. Ще ти стане ясно точно колко сгърчен си;)))
49
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"mac-users-are-richer-cool_n_310332.htm" - I lol at this :)
48
3
 
4
 
! Отговори
Wizzy преди 11 години
huffingtonpost/mobileweb/2009/10/05/mac-users-are-richer-cool_n_310332.htmlЕто ти и линк към проучването. В случай че го цензурират и не можеш да си го намериш сам ( вероятно не можеш), ето какво става ясно от него:Освен, че Мак юзърите са по-богати от средностатистическия потребител на компютри, те са по продуктивни в работата си и си купуват повече техника. Ето къде не принадлежиш ;)
47
2
 
3
 
! Отговори
Wizzy преди 11 години
По кое време пиша няма никакво значение. И не ми мисли социалната прослойка, не аз съм част от малцинство на което цяла Америка се присмива;) И пак ти казвам пиши си името, иначе допринасяш силно за имиджа си на мижитурка.ПС: Занимавам се с инвестиции, тръгвам за работа след малко, ти къде работиш, я сподели да видим ТВОЯТА социална прослойка???