Земната плазма – новата вълнуваща мисия на НАСА

Двете сонди ще бъдат изстреляни идния месец
22 юли 2012 12:30,
46
Земната плазма – новата вълнуваща мисия на НАСА
Учените ще изследват как плазмата взаимодейства със земната магнитосфера. Снимка: Reuters

Мисия на НАСА ще изучава радиационните пояси от плазма около Земята, съобщи АФП.

Двете сонди за мисията ще бъдат изстреляни през август. 

Учените се надяват с тях да разберат какво кара плазмата да влиза и излиза от т. нар. радиационни пояси на Ван Алън.

Радиационните пояси са два. Докато вътрешният е сравнително стабилен, броят на частиците във външния може да се увеличава 100 и повече пъти и така да засегне комуникационните спътници и научни инструменти на орбита около Земята.

Плазмата обикновено се движи по невидими магнитни линии и с движението си създава още магнитно поле.

Изучаването на тази среда ще помогне на специалистите да разберат по-добре космическите явления и ще помогне на космическата метеорология.

Учените искат да научат не само откъде произхождат заредените частици, но и какви са механизмите, на които се дължат тяхната екстремна скорост и енергия.

Те ще изследват също как плазмата взаимодейства със земната магнитосфера.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
Поясчо преди 11 години
Земното ядро е метално и има елипсовидна форма.
42
0
 
1
 
! Отговори
ak47 преди 11 години
boje 4eta za edna pisalka az da dam milion iza pisalka sqka6 nemoga da si vzema moliv alooooooooooooooo ohluvi zagubeni tva e istinata moliva prosto eftino i nai ve4e efikasno kato ak47 (prost,eften,efikasen,rabote6t) a ne kato m16 i dr takiva orajiq skqpi slojni i za praine i za boravene!!i za ko m ie taq plazma stiga ste bogotvorqli toq zapad ei vs zaobi4aha amerika qvno tva e novata moda v bg sqka6!!!
41
1
 
1
 
! Отговори
koki преди 11 години
abe kvo se delite na amerikanofili i rusofili a ne vijdate che ste carvuli ot selo pri tova negramotni i nikomu neizvestni70296
40
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защото руснаците нямат мечти и затова все гонят чуждите.
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Че защо им е на руснаците да гонят чужди мечти
38
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
какви моливи ви гонят какви глупости, писалката на Фишер си е задължително оборудване и за руснаците и за всички не само в космоса, а и водолази, президенти, учени, изследователи и т.н. на които не може да им засече писалката. Четете малко как стоят реално нещата. Фишер е вложил милион долара, но днес е продал милиони писалки и е изкарал вложените пари многократно с което е реализирал Американската мечта. Американска, не руска. Поредния мит дошъл от някой ниско образован, но пиян ***.
37
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пичове много сте прости. ПРосто четете където трябва, а не вестник дума. Писалката на наса е разработена от Пол Фишер с нито един долар взет от данъкоплатеца. Това са писалки които работят при условия на безтегловност, под вода, всякакви влажности, наклони, температури и т.н. Човека раработил въпросната писалка дори не е имал поръчка от НАСА да го направи, а вторите които са си купили такива са били самите руснаци. Днес се продават на свободна продажба и всеки може да си купи.
36
3
 
5
 
! Отговори
Assault преди 11 години
Относно статията..Аз мисля, че има вероятност това проучване да доведе до поредното оръжие.
35
5
 
7
 
! Отговори
Assault преди 11 години
Ха-Ха ..Много учени имаме..Статията е за новите мераци на американците в областта на науката.1 - Дискутираме на кой му е най-голям.2 - Правим се на запознати с Колайдери , ракети и инж. науки3 - Спорим трябва ли молива да се остри на земята или в космоса ( ХА ХА)4 - Стигаме до извода че някои хора са ле-е-еко "мръднали"Онзи индивид, който каза че хората не бива да хвърчът из космоса, ме вкара под трамвая и ме хвърли в дерето.За такива като него има инструмент наречен Лопата !(за копаене)
34
6
 
1
 
! Отговори
Илин преди 11 години
До 33 . То по твоята логика космонавтите , които прекарват месеци на МКС не трябва да се бръснат или подстригват , щото навсякъде ще е пълно с косми , я се опомни малко и недей да се правиш на мн. велик !
33
4
 
3
 
! Отговори
aefan преди 11 години
до 35а да си чувал за автоматични моливи?
32
9
 
9
 
! Отговори
do 33 преди 11 години
Аве руски пияни бляде, ти как си представяш горе в станцията да си острят молива, при което да падат ОПАСНИ графитени частници които биха застрашили живота на космонавтите ....това е абсолютен мит. Интересувай се малко, че руснаците са първите които са поръчали бройки от въпросната писалка и днес е задължително оборудване за всички космонавти без оглед на народността.Така правят в САЩ инвестират милиони и вадят милиарди, пък вие руските гъзоблизковци се радвате на хляб и вода
31
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Марсиянец *** виж в някакъв тълковен речник даже определение за пари... Като ще си говорим за човешка природа приравняваш алчността с парите, а те са само инструмент и дали ще са хартийки, единици и нули или черупки от миди все тая. По другата тема - руснаците имали добра ракета муле, ми браво на тях ама и тая ера ще свърши, частния бизнес ще промени нещата до неузнаваемост да се радват там докато им плащат.
30
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Американците похарчили милиони долари и години изследвания, за да направят писалка, на която мастилото да не се разтича в безтегловност, а руснаците използвали молив. При американците колкото е по-развита дадена технология, толкова по-*** стават хората, които я използват.
29
3
 
23
 
! Отговори
бай Иван пророка преди 11 години
Tия от НАСА защо не разберат,че слънцето е ядрото на един атом,а Земята ,Луната и останалите планети които се въртят около Слънцето са електроните.Другите Слънчеви системи са други атоми,които с нашият атом са една молекула.Така,че вместо да летят и харчат милиарди,изводите си могат да ги направят и с лабораторни изследвания.И така,възможно е нашата слънчева система да е клетда от члена на създателя,а природните катаклизми да са в резултат на бурен секс.
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И не е глоННас, а глонаСС, неграмотний русофиле.
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Глоннас все повече държави местят погледа към него .. ---------------------- Хаааааааааааааааааааахааааааааааааааааааааааа!!!!! Това вече е тежка форма :))))))))) Евала, ти си шампиона на ***!
26
4
 
9
 
! Отговори
Ням марсианец преди 11 години
Много задълбочено съждение - завиваш се през глава и звярът го няма. Хората нямат и идея защо са тук, защо съществуват парите, и за къде им е нужно знанието. Гладът го е имало и преди парите, ще го има и след тях, както и любопитството. Те са вградени на по-ниско ниво, ха, ха, ха.. а Наса ми е комшийка и се познаваме добре.
25
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хартииките нищо не ти вършат на Марс, но ти и не можеш да стигнеш до там, защото нямаш хартиики. Времето в което се е правило наука докато си стоиш под дървото и те удари ябълка по главата, отдавна е минало, днес вече трябват хартиики, за учени, лаборатории изследвания, затова САЩ са номер едно в науката, защото имат хартиики.С марсианци избягвам да общувам.
24
5
 
1
 
! Отговори
Глух марсианец преди 11 години
Да йезуите, това което наричаме сега наука се прави с и за пари. Дори да ползвам този механизъм, не съм убеден, че възникването му е единствено и само на бясното желание за печалба и доминация. Колко струва колайдера, аз съм марсианец, какво ценно имаш да размениш с мен? На Марс твоите хартийки и виртуални пари нищо не ми вършат.