Apple е продала по-малко iPhone

Kупувачите предпочитат да изчакат с покупката на смартфона
25 юли 2012 15:09, Бойчо Попов
291
Apple е продала по-малко iPhone
Снимка: Reuters

Първо най-важното – производителят на iPhone и iPad – Apple, отново е много успешна компания. През отминалото трето фискално тримесечие американският концерн е увеличил нетната си печалба спрямо предходната година с 21% до 8,8 млрд. долара. Това прави печалба от 9,32 долара за акция.

Приходите също нарастват значително -от 28,57 млрд. долара до 35 млрд. долара. Увеличението се дължи на бизнеса извън Съединените американски щати. Той е допринесъл с 62% за общите продажби през последното тримесечие, предаде Ройтерс.

Преди представянето обаче анализаторите очакваха повече. Анкета на Thomson Reuters показа очаквания за печалба от 10,36 долара за акция при продажби от 37,2 млрд. долара. Като причина за по-консервативните прогнози бе назовано въздържането на клиентите от придобивки.

Мнозина ще изчакат следващото поколение на iPhone, което ще се появи на пазара през есента. Самата Apple, както винаги, бе погледнала в бъдещето много внимателно. Компанията бе прогнозирала печалба от 8,68 долара на акция при приходи от 34 млрд. долара. Концернът обаче е известен със своите пословично консервативни прогнози.

Директорът на Apple Тим Кук изказа задоволството си от най-новите данни: „Ние сме развълнувани, че бяхме в състояние да продадем 17 млн. броя iPad. Също така в сряда ще стартираме с продажбата на новата операционна система Mountain Lion..." Той очаква с нетърпение и продуктите, които компанията ще представи скоро, пише и Wall Street Journal.

За резултатите своя дан дадоха, както винаги, продажбите на iPhone и на iPad. Като цяло, компанията успя да продаде през месеците април, май и юни 26 милиона iPhone и 17 милиона iPad - увеличение от 28% за iPhone и с 84% iPad 84% в сравнение със същото тримесечие на миналата година. По онова време Apple беше продала 20,34 млн. iPhone и 9,25 милиона iPad.

Преди година Apple отбеляза приходи за третото тримесечие от 28,57 млрд. долара. Нетната печалба бе 7,31 милиарда долара, което представлява 7,79 долара на акция. Брутният марж през 2011 г. бе 41,7%. Извън САЩ делът на продажбите бе 62%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

12Следваща »


291
Още по темата: iPhoneapple
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ти виждал ли си изобщо дънна платка на разглобен макбук,защото аз съм.Пълен е от вътре с пласмасови елементи с надписи - "made in China" "made in Taiwan" . Макар че,отвьн са от лъскав алуминий.Става въпрос за макбук про 15 - 2011
187
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не помня да съм казвал, че в никой продукт на Епъл няма пластмаса, но във водещите - няма. Освен в рутерите им, никъде в момента няма да намериш пластмаса. Освен, че очевидно си без думи явно и мисълта се губи:))))))))))
186
3
 
2
 
! Отговори
makita преди 11 години
Сайта пак зе да дава фира :(
185
13
 
4
 
! Отговори
makita преди 11 години
Сигурен съм, в нито един продукт на епъл няма пластмаса :))). Без думи просто...
184
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И как реши, че съм се ядосал? Малкото ти промито мозъче това ли ти говори? Ако не ти се "слуша", недей да "слушаш"? Ако от това, че новината е за епъл си вадиш извод, че само епъл зомбита могат да пишат тук, значи си по-глупав отколкото изглежда. Можеш да пишеш на администраторите и да изложиш претенциите си на тях. Докато мога да пиша тук и да се смея на глупостта на някои хора, бих го правил. Режима ти хич не ме засяга, но е малко противоречив и пълен с несъответствия. Епитетите ти казах къде!
183
5
 
11
 
! Отговори
Wizzy преди 11 години
Ама много се ядоса нещо. Пишел да си изрази отращението, пхахах. И на кой мислиш му се слуша за твоето отвращение бе луузър?, Новината е за Епъл и се очаква тук да пишат Епъл фенове, а не хора, които се отвращават. Режима ми кога пиша, кога спя и кога ходя на работа изобщо не те засяга, а и няма никаква връзка с това за което говорим тук. Вместо да подскачаш като настъпана жаба вземи се скрии, сгърчаняк ;)
182
14
 
0
 
! Отговори
пак аз преди 11 години
до Гъзи 206,"***" на баща си, сестра си и т.н. К'во се включваш от Б група. Така и не успя да ми отговориш как, според теб, си в САЩ и постваш в 6.00 сутринта а предното ти мнение е било в 2, като след това отиде на работа? Като това с уговорката, че си на източния бряг. Ако си на запад разликата в часовете съвсем не ти излиза. Блазе му на "приятеля" ти с такива авери, които му се смеят в лицето заради избора на телефон ...
181
12
 
2
 
! Отговори
аз преди 11 години
до 205, Пиша там където ти и още 2-3 се дървите на останалите. Ако аз се вживявам като даскал, то ми е много любопитно ти като какъв се виждаш тук? Даскалица ? Не се ли усещаш, че грам не ми дреме за мнението на теб , гъзи или шмизи. Пиша тук, за да изразя отвращението си от такива като теб, което е по-добре да го излея, нали ? Кой беше ти, че да определяш кой трябва или не трябва да пише тук ?!? Да няма "епълометър" в този раздел на сайта ?
180
6
 
13
 
! Отговори
Wizzy преди 11 години
Като те дразнят феновете, какво търсиш тук бе убитако? Вчера бяхме с приятели навън и един мина с Galaxy Note, така му се изсмяхме брутално в лицето, че той подскочи, сигурно цял ден се е чудил какво ли му има. Ето това е съдбата на такива като тебе АЗ-чо ;)
179
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колкото и пъти да го повториш, думите ти показват друго. Ако не хейтваше марката нямаше да изпитваш нужда да пишеш по 1000 пъти под статиите за нея. И все се пънкаш с псевдоинтеУектуалните си напъни да обясняваш как тези били зомбирани, как другите били жалки, как третите били смешни и пр. Не се ли усещаш, че се вживяваш като даскал в един форум, в който на никой не му дреме за мнението ти. Тук би следвало да пишат Епъл феновете, а не ползвателите на пластмасови телефони!И не, не всички производители ползват пластмаса МАКИТА. Ползват я само тези, които гледат да предлагат продуктите си на достъпни цени, иначе как ще струват толкова малко и ще изглеждат толкова евтино? ;)
178
13
 
3
 
! Отговори
до 200 преди 11 години
Пак ще кажа, че не "хейтвам" марката. Не знам колко пъти трябва да го повторя, за да влезе в "умната" ти "просперирала" главичка. Дразнят ме "феновете", особено тези като теб,на които им се налага да използват 2 шофьорски книжки когато карат. Една за тях и още една за простотията им.
177
13
 
0
 
! Отговори
аз do 201 преди 11 години
"това не съм неграмотен" напротив, неграмотен си, но няма да изпадна толкова долу, за да ти посочвам елементарни грешки. Ще те оставя сам да си ги намериш. Освен че си неграмотен си и жалък, тъй като говориш жалки неща. Ревеш срещу марка, като момиченце и не спираш да се изтъкваш."А? АА? ААААА???Мухахахахахха " Това ще го оставя без коментар, то само говори достатъчно добре колко глупав си...
176
14
 
3
 
! Отговори
makita преди 11 години
Епълския анонимен фен си мисли че е единствения писал тук. А може и да е така, само сменя никовете. Пластмаса ползват ВСИЧКИ производители на електроника.
175
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Освен това не съм неграмотен, следователно забележката ти е леко безсмислена. Виж си поста, че пак си се издънил, що така бе? А? АА? ААААА??? Мухахахахахха
174
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ох, олекна ми. Сега вече е напълно обяснимо поведението ти. Ти си като всеки епъл хейтър - плямпаш абсолютни простотии, а в същото време не осъзнаваш какви *** ползваш. Браво!
173
14
 
1
 
! Отговори
az преди 11 години
Напротив, поясних го с цял пост по темата, но явно "генетичния ти пуул" (lol) те ограничава. И какво става, освен че си неграмотен, се оказа и ограничен? Епълски продъкти съм ползвал, забележи времето което използвам, много е важно! За психоанализатор претендираш ти, а след последния пост и за ариец, което единствено показва огромните размери на човешката простота. И пак ти казвам, за кой ли път, "самотно" е сам да си харесваш коментарите!
172
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама не си поясни изречението, пишеш несвързано и безсмислено, май беше писал, че и ти ползваш епълски продукти. Това много ме натъжава, мислех си че хората с очевидно по-нискокачествен генетичен пуул не би трябвало да се доближават дори до подобна техника :(((. И сега кво стана, освен че си неграмотен се оказа и психоанализатор, цъ цъ цъ.
171
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да наречеш дадена марка "гнусна" е показателно за телешкия ти манталитет. Да претендираш, че усещаш как даден човек си внушава каквото и да е, е признак за психоза присъща на врачките по СКАТ. Да желаеш да наложиш ТВОЕТО мнение над другите е вманячаване, което както и да си го оправдаваш си е БАШ такова. Аз нямам нужда да ми обясняваш нещо за да "зацепвам", ти си този който има нужда от обяснение. Сега разбра ли ме, анонимно-теле ?
170
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Въпрос на личен вкус е да си падаш по гнусни, грозни, зле произведени продукти, но въпреки това да си внушаваш, че ти харесват. Сега зацепваш ли, АЗ-е?
169
13
 
0
 
! Отговори
аз преди 11 години
Аре първо да ми отговориш на въпроса, а после ще ти го нарисувам, за да разбереш.