Samsung трябва да плати 1 млрд. долара обезщетение на Apple

Южнокорейската компания нарушила патенти
Обновена: 25 авг 2012 12:56 | 25 авг 2012 12:56,
263
Samsung трябва да плати 1 млрд. долара обезщетение на Apple
Apple спечели битката. Снимка: Reuters

Щатски съд постанови, че Samsung трябва да плати на Apple обезщетение за 1,05 млрд. долара заради нарушаване на авторски права, съобщава BBC.

Съдът обяви, че няколко от устройствата на Samsung нарушават софтуерни патенти и патенти за дизайн на Apple.
Съдът отхвърли твърденията на Samsung, че патенти на южнокорейската компания също са нарушени и отказа да й бъдат изплатени компенсации.

Apple може да поиска забрана за внос на американския пазар на някои от продуктите на своя конкурент.

Samsung обяви, че ще обжалва решението.

„Незабавно ще обжалваме това решение. Ако е необходимо ще стигнем до Върховния Апелативен съд“, се посочва в изявление на Samsung.

Заедно Apple и Samsung държат повече от половината от глобалния пазар на смартфони и таблети.

Съдът отхвърли твърденията на южнокорейската компания, че някои от патентите на Apple са невалидни.

Не всички претенции на Apple бяха удовлетворени. Компанията искаше обезщетения за 2,5 млрд. долара, докато търсената от Samsung сума беше за 519 млн. долара.

Apple заяви, че аплодира решението на съда за това, че „намира поведението на Samsung за злонамерено и така отправя силен и ясен сигнал, че кражбата не е редна“.

Samsung определя присъдата като „загуба за американския потребител“. Решението „ще доведе до по-малък избор за потребителите, по-малко иновации и вероятно по-високи цени“, се казва още в изявлението на Samsung.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
нереални цени за нереални телефонителефон с цената на лаптоп и 10 пъти по-ниска производителност.. айде мерси
165
0
 
4
 
! Отговори
:)) преди 11 години
Що за глупост ? Напудреният iOS срещу системата , която ти дава огромна свобода като да си напишеш сам кърнъла, да клокнеш неимоверно процесора, да използваш дори картата памет или част от нея като swap file и да работи невероятно бързо телефона. Дори най-ниският клас телефони на андроид могат да задминат iOS. Да ако искаш всичко да ти е шаренко и готово си вземаш скъпия Айфон. Ако искаш да имаш безброй възможности на по-ниска цена - Андроид.Apple е излишна изгъзица...
164
1
 
1
 
! Отговори
Misho преди 11 години
Може ли се американците да си плюят против собствената индустрия. Разбира се, че Ейпъл ще спечели на "техен терен". Операционната им система е в пъти по-слаба от Андроид-а. Мултитаскинга е далеч по-добър при Андроид. Подръжката на ФЛАШ също. Това, че системата е с отворен код е най-приятното предимство. Стив Джобс беше един човек, който е постигнал всичко на базата на чужди идеи. Жалко , че по този начин може да съсипят една компания, която прави доста добри телефони. XPERIA Rulez въпреки това ;
163
1
 
2
 
! Отговори
до 188 преди 11 години
"Ако го нямаше iPhone,в момента нямаше да има смартфони"Ако го нямаше iPhone, в момента слънцето нямаше да свети!!!"Вие iPhone да сте виждали да забие"Да, виждал съм, но най-смешно е като видя iPhone юзър да се чуди какво да прави като му забие телефона. Гледката е уникално смешна, повечето ходят до сервиза, за да го поправят!По скоро аз следва да те питам, ти С3 виждал ли си ? не знам дали е "пАлен" ***, но определено не е "тя".
162
3
 
3
 
! Отговори
Gost преди 11 години
Андроидските телефони винаги ще си имат вид и репутация на изкопирани устройства, поради простата причина, че Андроид е създадена от един от хората в екипа, работил над iOS, който е изгонен от Джобс и след това неправомерно използва идеи и разработки при създаването на Андроид.
161
8
 
2
 
! Отговори
:)) преди 11 години
Малко дори са ги осъдили,Ако го нямаше iPhone,в момента нямаше да има смартфони.Пак като ви чета коментарите се пукам от смях.Тъпия ви андроид нямаше изобщо да саществува ако не беше Apple.Просто iOS няма равна.Един 3ГС преди 3 години с 600mhz върви милион пъти по добре от прехвалените им 42342 ядрени С3-ки.Която е пален ***.Приятелката ми си купи такъв и като отвори капака да сложи батерията и го сложи обратно се разхлопа.Постояно забива и зарежда 1000 часа.Вие iPhone да сте виждали да забие
160
2
 
1
 
! Отговори
До 182 преди 11 години
А ти *** и неграмотен ли си БЕ? Никъде не съм сравнявал телефона с фотоапарат. Аз съм фотограф, снимам с Nikon D7000 и съм наясно със сензорите много добре. При телефоните камерата на 4S беше най-добрата като изображение и това се вижда лесно. Айде вземи се наспинкай, че скачаш като ***.;)
159
3
 
1
 
! Отговори
mindo преди 11 години
... но е в полза на SGS2. з SGS3 няма смисъл да говорим. До 160 - току що ги тествах и двата ОТНОВО и SGS2 ОТНОВО беше по - бърз и в увеличаването с двойно докосване и в увеличаването с 2 пръста. Говориш леко на изуст, мисля. Пластмасовата тухла е изтървана докато карам колело, няма и драскотина. Дай твоя айфон да повторя експеримента и можем да обсъждаме крпуси тогава. Аз съм плащал вече смяна на панел на айфон, а ти? А , и може айфона да не е за критичноважни приложения, но нали е свръхстабиле
158
3
 
0
 
! Отговори
mindo преди 11 години
:) Наблюдател, радвам се че се върна. Липсваше ми необходимостта да търся информация за да се мотивирам, която предизвикваш :).За БОМА - а си прав, просто ако не се беше намесил и аз нямаше да забележа. Принизяванесто на достойнствата на дисплея на самсунг е подобно на мойто принизяване на достойнствата на корпуса на 4S, само дето аз имам право :). За произвидителността - има тестове с един и същ доставчик на SGS2 i 4S, аз съм ги правил в къщи, за теб има интернет, виж ги. Разликата не е голяма
157
6
 
5
 
! Отговори
аз преди 11 години
не мога да не го напомня :"Никога няма да забравя първия път, когато видях iPhone. Бях тотално откачил и само чаках да го внесат у нас. На презентацията публиката изпадаше в екстаз след всяка функция, която Стийв показваше. С инертното скролиране направо изпадаха от столовете. Беше наистина магично, колкото и смешно да звучи това. Това е марка, превърнала се в символ на цяла една култура и имаща уникална идентичност, нещо с което много малко производители могат да се похвалят"
156
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 180, не, човека просто е казал, това което са му казали в магазина на Епъл ... добре са го зарибили
155
3
 
3
 
! Отговори
162 преди 11 години
За промити мозъци като теб имаше един блог дето *** беше постнал снимки с айфон и го беше сравнил с canon 5d mark II с исо на 25000 за да изглежда шумна снимката и гордо обясняваше как айфона снима по-добре от марк 2... Вие апъл феновете сте ненормални бе...
154
4
 
3
 
! Отговори
162 преди 11 години
"А камерата на 4S все още е еталон за качество на изображението." - Същата камера ли дето е с 3x4мм сензор (колкото зърно ориз) и с пластмасовите лещи??? Ти нормален ли си бе??? Виждал ли си си снимките при 100% crop???
153
0
 
0
 
! Отговори
до 177 преди 11 години
Наблюдателю, така и не ми отговори на въпроса колко critical може да е това да и извадиш телефона и да снимаш нещо? И защо, за да оправдаем "безценното" си измисляме понятия като "mission critical"По въпроса за делата на Епъл бих искал да ти припомня това в което бяха осъдени да се извинят, и което си пропуснал да споменеш.И най-накрая бих искал да изразя съмнения относно автентичността ти. Предишният наблдател беше "по-услужлив", а ти сега даже ми простееш.
152
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Корейски съд - и двете компаний са виновниАмерикански съд - Самсунг са виновни, да платят 1 милр. $Английски съд - Самсунг не са виновни, Епъл да се извинят публично!Какъв ли ще е резултата, ако се съдят и в България?Или в ИРАН?И в същност в името на какво или за кого работи заслепенета ТЕМИДА?
151
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До НаблюдателЕEЯ, ама ти бил жив, каде се губиш толкова време? Форума не е същия без ТЕБ!
150
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
@ 173Ама другата година ще гледаме миграцията на зомбитата и ще ги снимамаме или с Нокия или със Самсунг.Само напърдателя ще си остане да брани барикадата- и сам воина е воин.
149
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 172, Добре е да четеш постовете, на които отговаряш. Знам перфектно кога ще излезе Iphone 5. Мога ли да не знам при цялия този шум около него? Това което ти убягна, е че говорех за миграцията на щъркелите, която ще е догодина и която не успяхме да заснемем понеже невъзможното се случи и "безгрешния" телефон заби. Не ми е ясно колко critical може да е това да извадиш телефона от чантата си и да заснемеш нещо ?
148
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 168, а не е ли редно последния модел на iphone (4s) да снима безпроблемно и да не се налага смяната му с нов ?
147
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до НаблюдателяАз даже го написах, ама кой да чете ... Ето цитирам се, за да ти е по-удобно:"Нищо догодина ще го снимаме с Iphone 5 "И в този ред на мисли, искаш ли да си ми приятелка ?