Apple увеличава натиска си над Samsung

Американският концерн разширява патентната си жалба
3 сеп 2012 22:13, Бойчо Попов
175
Apple увеличава натиска си над Samsung
Снимка: Reuters

Американският технологичен концерн Apple разширява започналото през февруари дело в Калифорния с новия таблет Galaxy Note 10.1, както и с фоблета Galaxy Note. Представеният преди дни на изложението IFA в Берлин наследник Galaxy Note 2 не се назовава в съдебния иск, предава Ройтерс.

В това второ дело от петък Apple говори за "най-малко 21 устройства", а по-конкретно се споменават 22 модела на Samsung, които са нарушили правата на американската компания. Ако се стигне до нов процес, той се очаква да започне в началото на 2014 г. Съдия Луси Кох, която председателства двата процеса на Apple и Samsung в Северна Калифорния, беше отложила този иск, за да се концентрира върху първия процес.

При осем патента в случая става дума за синхронизиране и отключване на устройства, обозначаване на пропуснати повиквания, предложения Word за писане и функции за търсене, които използва асистентът Siri. Hidden Field

Представеният през май Galaxy S3 в момента е флагманът на Samsung. Някои експерти го смятат за по-добър от iPhone 4S в технически аспект. Сега с нетърпение се очаква Apple да се противопостави със следващия iPhone, който може да бъде представен през септември, въпреки че Apple все още не е потвърдила събитието. През последното тримесечие Samsung е продал 50 млн. смартфона - два пъти повече от Apple. Това се дължи и на факта, че много фенове на Apple чакат следващия iPhone.

В първия процес в Калифорния съдебното жури постанови, че Samsung трябва да плати на Apple обезщетение за 1,05 млрд. долара заради нарушаване на авторски права. Малко по-късно Apple поиска забрана за продажбата на осем модела смартфони на Samsung, сред които няколко варианта на Galaxy S2, който продължава да е важен модел за Samsung като по-евтина алтернатива. Луси Кох обаче насрочи изслушванията за началото на декември.

Освен това Samsung вероятно ще се опита да постигне отлагане на цялото решение на журито, преди то да бъде потвърдено от Кох. Подобно решение обаче се случва доста рядко, пише още DPA.

Решенията припомнят познат дебат в САЩ за това дали жури от лаици всъщност е правилната инстанция, която да се произнесе по сложен IT процес. Още по време на сензационния процес между Oracle и SAP за възможен промишлен шпионаж се показаха наяве ограниченията на системата на съдебните заседатели. Рекордната глоба от 1,3 млрд. долара срещу SAP по-късно бе касирана от съда и бе намалена до доста под 500 млн. долара.

Още новини за технологичните компании четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
1
 
2
 
! Отговори
Д-р Ох Боли преди 11 години
До WizzyЧетейки написаното от теб заключавам,че много бързо трябва да отидеш да се прегледаш за психически отклонения!Това съвсем сериозно!!!Не е нормално такъв ясно изразен фетишизъм към определен предмет!!!
145
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Naj dobro e u USA da zabranqt Samsung i togawa 4e go unasame kontrabandno.Dwa saka s Galaxy S3 i si car.Da jivee pravosudieto u USA!
144
2
 
2
 
! Отговори
хмм преди 11 години
Видимо не си разбрал, какво съм написал....всъщност май по-скоро не жеалеш да го разбереш. ;-) Лека и със здраве да си позлваш айджаджите. :-)
143
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да, да, на всички, които са с iPhone са им го платили от Епъл. Ясно, схванах ти логиката, айде лека!
142
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А ти само не ми казвай, че говориш сериозно. Плащали на хора да правят опашка, ха ха. Не веднъж съм бил на такава опашка и повярвай ми на никого не плащат, може да ти е трудно да преглътнеш, че за твоя телефон никой не се реди, но това е положението ;)
141
4
 
3
 
! Отговори
хмм преди 11 години
Кой се избива да ги докопа?!? Мизерниците на които плащат, за да правят опашка пред магазините им ли?!? Само не ми казвайте, че не е така, защото имаше хора, които си признаха съвсем официално. ;-) :-) Направо не е истина, айфеновете на какви елементарни трикове се връзвате. :-)
140
5
 
3
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Съгласен съм. За 45 дни. Следващите 2 години пак ще са на самсунг и сие :). И това, само при условие, че не забранят 5 - ицата в щатите, както се очертава. Гугъл почват и те дело с/у айфона и йпада за патенти, самсунг са им насъбрали 10 -тина иска, моторола мобилити отделно, НТС и те, няколко китайски производителя и те... Епъл събудиха дракона и сега ще трябва да се бият. За съжаление на всички нас, защото само ние губим.
139
3
 
3
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Wizzy :)157 Има един лаф: ходи като ***, плува като ***, кряка като *** и след него ходят малки патенца - значи е ***. Нещо с функционалността на вирус, но с по - големи възможности не е точно вирус, поне според мен. Това; че на теб ти е мъгла в тази област, не означава че имаш задълбочени познания в която и да е друга област, която коментираш :). Или поне това показваш до сега, клоун(вид комедиант) :))
138
4
 
5
 
! Отговори
Wizzy преди 11 години
Споделям, че след като за около месец бях на море по време на ваканциqта си в България, онзи ден бях изключително приятно изненадан от хората на летище Варна. Всички около мен на пейката бяха с iPhone-и, двама души бяха с MacBook Air и имаше само един чичка на около 40-45 години, който беше с лаптоп на HP, но си беше лепнал лепенка на Епъл, т. е. мака че не ползва техни продукти,не му пречи да се кефи на компанията, за разлика от някои комплексирани австралопитеци под мен. Все едно бях в рая. Има надежда на фона на всичката селяния, царяща тук, нещата да тръгнат в правилната посока.
137
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Някои експерти го смятат за по-добър от iPhone 4S в технически аспект" - Прави са.
136
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Значи от "има вируси" вече мина на "има разни неща, дето могат да се приемат за вируси". Комедиант :)))
135
4
 
4
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Доколкото ми е известно има официален и легален начин. Четох преди около седмица.А пък дори и в алстора има секюрити апликации, част от които е и антивирусен софтуер. Иначе нема да видиш програма с думата антивирус в името. Това е политика на епъл;) Ако държиш ще ти намеря инфо, но ще трябва да признаеш че сам не можеш :).Омръзна ми да ви обяснявам неща дето вие требе да ги знаете а аз не:). За iOS има разни работи дето могат да се приемат за вируси. Има и експлойти. Като не знаеш, питай.
134
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нали знаеш, че като повториш нещо грешно 100 пъти, то не става вярно. За iOS вируси няма, антивируси да си произвежда, който си иска. При положение, че всичко минава проверка през Ап Стора, няма как да стане. Айде пробвай пак; И между другото много грешки правиш, айфона ми е с по-малка клавиатура от на твоя телефон, пък си пиша грамотно. Май проблемът е в теб, а?
133
5
 
2
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Посочих ти 2, а има още поне 5 антивирусни за IOS. Поне да си беше направил труда да потърсиш инфо, та по - голямата част от работата съм я свършил вместо теб, имаш името, гугъл. Изглеждаш смешен приятелю, показваш ниско ниво. Ако си само ти не е проблем,но това май е тенденция при IOS потребителите ;)
132
5
 
2
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Тоест твърдиш че няма вирууси за IOS? Боже ела си прибери версиите... Та вие не познавате любимите си продукти, а сте тръгнали да спорите... Скушайте си гурутата, пичове, някои неща явно са над вашите възмижности. Епъл е точно за вас и е ясно защо не сте избрали нещо друго.
131
4
 
2
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Малко са ми едри пръстите и трудно улучвам буквите на телефона. Сори за грешките ;)
130
3
 
2
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Не змнам кой се излага. Причината никой да не ползва антивирус за IOS се нарича... БаТеРиЯ :). Това че ти си смешно информирн за твоята любила ОС, си е в тебе. Не знам по какво си специалист, но имам чувството че само с обща култура ще мога да ти обяснявам собствената ти специалност :) Не знам Карманов какво е отрязал, ама е факт: ИмА АнТиВиРуСи за IOS. И ти не знаеш това :)
129
3
 
2
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Хахаха Wizzy и Неблюдателя са двамата дето най - ме радват тук. Интересно е да се обюува с вас. А телефон с процесор почти вторз употреба от самсунг и гордост най - добрата камера на сони, много обичам като вземете да ги подценявате. Казах вече, че е много по - лесно да нарисувах кола на лист хартия, отколкото да я изчислиш и изработиш. Ако не си съглсен, пий си ракията и си гледай епъл тв - то :) Мисленето не е за теб.Lookout ​Mobile ​Security и Trend ​Micro ​Mobile ​Security имат IOS версии
128
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Операционна система с на практика не съществуващи вируси ?!?!Мале мале, сигурно си някой пишман образован 25 годишен израстък :))Що не кажете нещо за jailbreak :)
127
3
 
2
 
! Отговори
mindo преди 11 години
А за антивирусните - ми за всяка епълска ОС има вече антивирус. Лично познавам човек, написал част от един такъв. Това значи ли че епъл имат огромен проблем с вирусите? Вируси и антивирусни има за всяка по - популярна линукс дистрибуция. Фрмите ги произвеждат за престиж и ги разпространяват БЕЗПЛАТНО. Така печелят фенове и показват, че не са ограничени печелбари.