Apple с нови претенции към Samsung за над $700 млн.

Компанията иска постоянна забрана за продажба на продуктите на Samsung
22 сеп 2012 17:36,
191
Apple с нови претенции към Samsung за над $700 млн.
Снимка: Reuters

Apple е поискала от съда постоянна забрана за продажбата на продуктите на Samsung, за които твърди, че са нарушили нейни патенти, и претендира за нови компенсации в размер на 707 млн. долара, в допълнение към глобата от 1 млрд. долара, която съдът постанови миналия месец, съобщава Ройтерс.

Двата водещи производителя на смартфони са в патентна битка в десет държави на фона на съперничеството им за лидерското място на този бързо растящ пазар.

През второто тримесечие корейската фирма достави над 50 млн. смартфона – близо двойно повече от 26-те милиона iPhone на Apple. Двете компании увеличават разходите си за реклама, за да подкрепят последните си продукти преди сезона на покупките в края на годината.

Apple постигна правна победа в края на август, когато американски съд обяви, че корейската компания е копирала ключови характеристики на iPhone и постанови Samsung да изплати на американската компания 1,05 млрд. долара.

В новото си искане Apple настоява за допълнителни компенсации заради нарушени патенти относно дизайн (400 млн. долара), практичност (135 млн.), непокрити от първото решение на съда щети (121 млн.) и щети, претърпени преди периода, разгледан от съда (50 млн.)

От Apple настояват забраната за продажба на продукти на Samsung да включва всички продукти с характеристики, които са само привидно различни от тези на продуктите, за които вече бе установено, че нарушават нейни патенти. Това може да доведе до забрана за продажби и на новия смартфон на Samsung - Galaxy S III.

В заявление до щатския съд от Samsung искат насрочване на нов процес, който ще осигури достатъчно време и безпристрастно отношение към двете страни.

„Ограниченията откъм време, свидетели и изложения бяха безпрецедентни за патентен процес с такава сложност и мащаб, и не ни позволиха да се защитим подобаващо срещу многобройните претенции на Apple."

В отделно изявление от Samsung се оплакват от факта, че патентите разпореждания се отнасят и до формата на продуктите, а не само до технологията им.

”Жалко е, че патентното право може да бъде манипулирано, за да даде на една компания монопол върху правоъгълна форма със заоблени краища – нещо, което е развивано непрекъснато от Samsumg и други компании.”

Още новини за технологии четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още по темата: Samsungappleпатент
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
без майтап, нещата стават страшни с тия патенти. В щатите компании (често с никаква връзка с технологиите), състоящи се главно от адвокати, масово патентоват някакви неща, които са базови за производството на куп други продукти и няма как да са защитена интелектуална собственост. Говоря за неща, които са в основите на електротехниката, електрониката и комуникациите. Само дето закона на Ом не са патентовали още... след това ще се опитат да цакат целия свят и да смажат индустрията на по-малките
77
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
накрая останалият свят ще забрани епъла:)
76
0
 
1
 
! Отговори
не син преди 11 години
А дано се задавят и да пукнат !
75
0
 
3
 
! Отговори
23053 преди 11 години
до 73 Благодаря ти все пак .Казах го от яд че ще го върна защото не оправда очакванията ми .С калъфа излезе около 450$ но проблема не е в парите а в това че в сравнение със Самсунг е доста назад
74
0
 
3
 
! Отговори
mindo преди 11 години
За глобата не се притеснявай :). Те епъл са ги дали парите няколко пъти на самсунг. За последните 3 процесора на айфон, за дисплеи, за памети, за каквито компоненти се сетиш. От тия 230$ за компоненти за новия айфон поне половината отиват в самсунг :). Това пави над 100$ отчисления за една бройка от айфона отиват при самсунг :)
73
0
 
1
 
! Отговори
dp преди 11 години
Брей че забава, и кума Лиса дори с мнение за технологиите се изцепи :D ._Това_ вече го прави български, предстои ми да видя средностатистическия БГ индивидзнаещ кога има какво да каже.Ама и така е забава, е, с повечко шум ама ако е тиха пък забава ли ще е :D .
72
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това което имаш в главата може да те направи газар, а не това по какъв телефон говориш .... ------------------- Ако имаш нещо в главата, че си купиш СГС3, но ако си истински гъзар, ще си купиш Айфон.
71
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ГРУЗИНЕЦ да, личи си ти щото си първосигнален, смартфона отдавна не е само телефон а хората го използват като заместител на компютъра, представи си че докато се разхождаш сам в парка ти се доиска да си удариш една ***, защо да вадиш цял лаптоп, като можеш да си пуснеш порно на смартфона, ставаш по-мобилен, сещаш ли се сега ???
70
0
 
3
 
! Отговори
ГРУЗИНЕЦ преди 11 години
Е НЕ СЕРИОЗНО СЕГА ИСКАМ ДА КАЖА ЧЕ РОЛЯТА НА ЕДИН ТЕЛЕФОН Е ДА ЗВЪНИ(СЯ ДАЛИ Е ПАКИСТАНСКИ,УЗБЕКИСТАНСКИ ИЛИ КАКЪВТО И ДА Е ТАМ ВСЕ ТАЯ) КАКТО КАЗАХ КОЙТО ИСКА ДИСКОТЕКА ИМА СИ УРЕДБИ ВЗИМА СИ ЕДНА И ВДИГВА ЦЕЛИЯ КВАРТАЛ В ВЪЗДУХА ХАХ
69
0
 
3
 
! Отговори
ГРУЗИНЕЦ преди 11 години
ДА ГЛЕДАМ ПОРНО :D:D:D:D:D
68
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ГРУЗИНЕЦ ми о едно време и лаптопи не е имало, дай да се върнем в едно време тогава и да ползваме телеграфи вместо телефони :-), Ти за к'во си го купи тоя лаптоп?
67
11
 
2
 
! Отговори
Кума Лиса преди 11 години
Ха Ха Ха това за комплексите ме изкефи, а аз искам да им кажа на лузърите със Самсунг, че по-високотехнологичен телефон от Apple никой не е правил, не прави и няма изгледи и за в бъдеще днякой друг да направи, а зобитата със Самсунг, HTC, LG ....... да си пият редовно розовите хапчета и да не се пеняват толкова, че не е полезно за здравето им :-))))))
66
0
 
3
 
! Отговори
ГРУЗИНЕЦ преди 11 години
ХАХА ТЕЛЕФОН ЩЕ ГОЛЯМ ПРАЗ КАКЪВ Е НАЛИ ВЪРШИ РАБОТА ТАМ? ТО И МОЯ ЛАПТОП Е САМСУНГ(САМО ЧЕ ПРАВЕН В КИТАЙ) ЕМ ДОВОЛЕН СЪМ ВЪРШИ РАБОТА НЕ Е ЗЛЕ ТО ЕДИН ТЕЛЕФОН Е ДА ЗВЪНИШ АКО ИСКАШ ДИСКОТЕКА ИМА СИ УРЕДБИ НАДУВАЙ ТАМ И ТВА Е ХАХ ЕДНО ВРЕМЕ ХОРАТА КОГАТО СА ИМАЛИ СТАЦИОНАРНИ ТЕЛЕФОНИ ТА КВО?
65
12
 
2
 
! Отговори
Чичо Манчо преди 11 години
Айде зомбита купувайте Galaxsy SIII'ки че господарите Ви от Samsung събират пари за глоби :-), а трябва да им останат и с нещо да се хранят.........
64
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Големия Жълт Член: Аз знам това как се казва това в учебниците по психология, терминът се нарича: комплекс на самочувствието в областта на високите технологии, на английски съкращението е Samsung :-))) или по нашенски: вечните догонващи които искат да са първи :-)
63
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ХАХ ЗАБЕЛЯЗВАМ НЕЩО ДРУГО ХАХ В ПОЧИВНИТЕ ДНИ ПОСТОЯННО СЕ ПУСКАТ ТЕМИ ЗА ЕВРЕИ И ***(НЕ ЧЕ ИМА НЯКВА РАЗЛИКА МЕЖДУ ДВАТА ЕТНОСА ДЕ АМА ВСЕ ПАК) ТА В СЪБОТА И НЕДЕЛЯ СЕ ПУСКАТ ПО 2-3 ТЕМИ ИЛИ ЗА ЕВРЕИ ИЛИ ЗА ПОРЕДНИТЕ *** ТЪПНИ ХАХ ПО ЗАБАВНИ ТЕМИ НЯМА ЛИ КАТО ЗА УИКЕНД БЕ?
62
9
 
2
 
! Отговори
Големия Жълт Член преди 11 години
Ами да и аз това им казах педи малко но не вдяват пичовити:-))). А същевременно ми е много интересно защо зомбитата на Samsung се лепят като мухи на *** по новините за Apple и яко се пеняват. Като не ги интересуват продуктите на Apple, защо попиват всяка новина за iPhone и се тръшкат колко са им хубави корейските тояги в коментарите към новини за Apple? :-)))
61
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ХАХА ТОЙ ТОЗ САЙТ ВИНАГИ ПУСКАТ ТЕМИ ЗА ЕПЪЛ АКО НЕ ЗА ЕПЪЛ ПУСКАТ ТЕМИ ЗА ЕВРЕИ И СЕ ВДИГА РЕЙТИНГА ХАХ
60
10
 
3
 
! Отговори
Зомби до 72 преди 11 години
Ей горски, ти си поредното зомби на Samsung, не се ли усещаш, че когато си купиш Samsung от най-високия им клас SIII в момента плащаш пари като за истински телефон но получаваш корейско менте с мноого пласмаса и никакво качество, което след няколко месеца не струва и половината пари които си платил а iPhonе си запазва 50% от стойността дори година след като излезе от магазина. Мноо сте прости всички Samsung зомбита :-)
59
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вчера си купих i Phone 5 днеска ми се иска да го върна .----------------Мисля, че законодателството на ЕС и щатите позволяват да го върнеш в някакъв срок (трябва да видиш малките букви в договора или да се консултираш с юрист).