Обама постави рекорд по ретуитване

Изявлението "Four more years" е било препубликувано цели 350 хил. пъти
Обновена: 7 ное 2012 19:22 | 7 ное 2012 19:22, Бойчо Попов
10
Обама постави рекорд по ретуитване
Снимка: Twitter
Twitter обяви нов рекорд по отношение на препубликуването на кратки съобщенията – до този момент нито едно кратко съобщение в микроблога не е било толкова често цитирано, както "Four more years" ("Още четири години") от тази сутрин на преизбрания президент на САЩ Барак Обама.

Президентът, който има 22 милиона последователи в Twitter, допълни изявлението си със снимка, която показва как получава поздравленията на съпругата си. В рамките на кратък период от време съобщението е било препубликувано 350 хил. пъти, а 100 000 пъти е било маркирано като предпочитано. 

Според The New York Times обаче повече от половината  последователи на президента не са реални. Медията обяви това през април, цитирайки резултати от проучване на програмата Fake Follower Check, която позволява реално да се оцени колко са фалшивите и колко са истинските "приятели", пише изданието.Hidden Field
 
Досегашният рекорд за препубликуване на съобщения принадлежи на Джъстин Бийбър с 223 000 цитирания на съобщение, в което той изказва съжалението си за смъртта на свой приятел – Авалана Рут е страдал от мозъчен тумор.
Според Twitter в рамките на изборния ден в САЩ са били изпратени 32 млн. туита – от тях 23 млн. броя в късния следобед, когато излязоха първите резултати. Най-високата скорост от 327 452 туита на минута е постигната, когато големите телевизии обявиха Барак Обама за победител.
 
Изборите в САЩ бяха наречени „първите социални избори“, защото 22% от избирателите според изследване на Pew Research са обявили в социални медии като Facebook и Twitter как и защо са гласували.
 
Това желание за споделяне за мнозина е било по-силно, отколкото на пръв поглед неприкосновената тайна на гласуването. В Instagram дори бяха публикувани изображения на попълнени бюлетини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: twitterБарак Обама
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Браво,красавице преди 11 години
Леле, жена му е много класна мацка! Много я харесвам.
7
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да не би да е поставил рекорд по проституитване???
6
7
 
12
 
! Отговори
НОВ СВЕТОВЕН РЕД преди 11 години
Понеже няма с какво да бъде изтъкнат безличния Обама и хоп - рекорд в Туитър. Ще помогна на хамериканофирлите и ционистите да отличат безличния Обама с два факта:1. Барак Обама е американският президент подписал най-много смъртни присъди в историята на САЩ. Опааа ... ! Къде отиде митът за демократичния и умерен Обама ?! :)2. Барак Обама е този президент на САЩ, който е изпратил най-много безпилотни самолети убили цивилни и мирни граждани в суверенни държави.Миролюбив ли го нарекохте ?! ...
5
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Изкараха го харизматичен. О, Боже ! Какъв ли човек трябва да си, за да се заплениш от "харизмата" на Обама ? :)Представят Обама като умерен и мек във външната политика. И това не е вярно ! САЩ продължава агресивната си външна политика към останалия свят. Смениха само тактиката. Вече не нападат директно, а чрез платени подставени лица предизвикват граждански войни в неудобните им държави. Примери - Либия, Египет, Сирия ... Арабската пролет като цяло.Обама е същият като Буш и Клинтън.
4
5
 
10
 
! Отговори
НОВ СВЕТОВЕН РЕД преди 11 години
Супер измислена история, на която могат да вярват само промити мозъци. За всеки мислещ човек беше ясно, че Обама ще повтори мандата си. Просто той има предимството пред Ромни да е ... черен. :) САЩ не е демократична държава. САЩ е държава скована от тотален контрол и промиване на мозъци чрез манипулация Това искат да наложат и на целия свят.Обама е черен като цвят на кожата, но е сив и безличен като президент. Затова му се приписват качества, каквито няма. Това е част от промиването на мозъци.
3
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Супер-дотогава де що има терористична организация в света ще е живнала,Иран ще са си направили атомните оръжия а китайците ще са ги стиснали за топките.Тогава тъпите пиндоси ще са много недоволни и пак ще гласуват за тоя който им обещава най-много.Междувременно все повече ЕС и САЩ ще стават мюсюлмански.Най-накрая е възможно щатите да се разпаднат щото отдавна белите богати южняци хич не искат да хранят 200 млн цветнокожи,които вадят скелетите с веригите от "чичо томовата колиба" при всеки повод.
2
8
 
1
 
! Отговори
POLKOVNIK преди 11 години
BRAVO NA AMERIKANCITE. MIT ROMNI SE DARJA MAJKI I POJELA USPEI I VAZHOD NA VSICHKI. B R A V O NA AMERIKANSKATA DEMOKRACIA.
1
4
 
13
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 11 години
ДОВОЛЕН СЪМ.....4 ГОДИНИ БЕЗ ВОЙНИ....НАПАДЕНИЕТО НАД ИРАН ...СЕ ОТЛАГА С ОЩЕ 4.....