Apple вече работи над нов iPhone

Концернът започва да вади нова джаджа на всеки шест месеца
Обновена: 13 ное 2012 12:20 | 13 ное 2012 12:20, Бойчо Попов
180
Apple вече работи над нов iPhone
Снимка: Ройтерс

По-рано от очакванията калифорнийският технологичен концерн Apple може да представи нов iPhone.

Както пише специализираното издание Digitimes, позовавайки се на китайското икономическо списание Commerical Times, Apple ще стартира тестовото производство на назования iPhone 5S модел още през декември по първоначален план от 50 000 до 100 000 единици.

Според материала Apple е "ускорил" процеса по сертифициране на компоненти и материали за новото устройство. Поради това производството се очаква да стартира с пълна сила през първото тримесечие на 2013 г.

Digitimes и Commercial Times не споменават никакви данни за iPhone 5S, но вероятно устройството ще разполага с нов процесор. Актуалният iPhone 5 работи с процесор Apple A6, докато в iPad 4 има подобрена версия с името A6X.

Както пише още Digitimes, малко след новия iPhone Apple би могъл да представи и нов iPad, като тук може и да става дума за iPad mini с ретина дисплея. По този начин Apple би съкратил значително жизнения цикъл на своите продукти, защото досега производителят актуализира продуктите си веднъж на година. При iPad Apple вече премина към полугодишно представяне на нови варианти. Очевидно тази стратегия сега се пренася и по отношение на iPhone.

Американският фенски блог Macrumors обаче пише, че информацията на Commercial Times трябва да се приема с предпазливост. И преди списанието е излизало с невярна информация. Ако обаче в действителност Apple работи над iPhone 5S, скоро ще се появят подробности, пише още Macrumors.

Още новини за високотехнологични джаджи четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
5
 
2
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 11 години
@ простичък ни анонимнико 154:...- изкуството в проектирането на процесор се състои в това, че да изпълнява най-бързо най-често срещаните команди при най-малка консумацияЗатова:- Apple сам си проектира iOS- Apple сами си проектира процесорите Ax- съчетанието на процесор и iOS в iPhone/iPad/iPod е най-добро и прави продуктите най-добри- Samsung/HTC и т.н. се опитват да компенсират неефективния Android и процесори с повече памет, по-високи честоти и т.н.Но не става, справка - по света
126
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Първо, Apple "измислят" "дизайн" (и двете в кавички), който трябва да отговаря на определени изисквания за размер. После, производителят на ARM Процероси Samsung взимат ГОТОВА ARM архитектура, за която имат лиценз и която отдавна е измислена и е стандартна. После се решава, ще го бъде ли или Apple са измислили шитави размери и чак тогава се почва с производството. И крайният резултат е, че Apple използват възможно най-качественият производител на ARM процесори за скапаните си телефони.
125
5
 
0
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 11 години
@ анонимнико 159:Ти си този анонимник:- който е редактор и най-вече втора смяна- който не е изказал една разумна и логически издържана мисъл тук- не владее български език- позволява си да трие постингите ни всеки път, когато някой му каже истината тук- не престава да бълва глупости - при това е защитник на Samsung, без да обяснява защо нали?Патентите ги регистрират патентните ведомства, а съдилищата ги потвърждават, щом се наложи!iPad 4 е най-добрият таблет с най-добър процесор!
124
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Архитектурата не е нито на Епъл нито на Самсунг , но самсунг и проектира и произвежда най-добрите мобилни процрсори.Епъл само си ги проектира и са относително бързи защото въртят лека и непродуктивна операционна система. А да завъртят джели бийн на епълски процесор да видим дали ще тръгне въобще. Времената се менят тъпчо и хората искат истинско РС усещане с мултитаскинг и мултискрийн и поп-ъп дислей.
123
0
 
1
 
! Отговори
Мишо преди 11 години
е наби, какво каза ти.....едно голямо НИЩО. :-) Според твоите думи в предишен пост Самсунг са откраднали ИДЕЯ за процесор, която е била на ябълката. Идеята не може да е собственост на никой, както знаем. :-) Та за това питам откраднали ли са наистина проекти на процесори и има ли дело за това, или са "откраднали" идея. Ти обаче, за н-ти път показваш, че твърде трудно схващаш, така че не си прави труда да ми отговаряш, повече не мисля да се занимавам. ;-) айде със здраве. :-)
122
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Tъпи ни болен Наблюдателе.Таблетите няма как да не приличат на екрана на лаптопите и нетбуците. И това не го е изобетил Властелина На Четириъгълниците, който те гледа строго от iCloud:)A Eпъл ако найстина искат да продават смартфон или таблет, който да е последна дума на техниката , най-добре ще е целя да го поръчат на Самсунг , като им дадат преди това ламарината с логото си.Те и за новия ipad искаха да ползват други производители на дисплеи, но никой не можа да ги направи по-добре от Сам
121
3
 
0
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 11 години
@ болнавичкият ми Мишо:Като ти чете човек въпросите за "архитектура на процесори", личи си, че и хабер си нямаш от процесори, камо ли от архитектура!И защо пък искаш да знаеш? Нима ще разбереш за какво става дума?Разгледал съм някои материали от съдебното дело на Apple срещу Samsung, по което засега има осъдителна присъда за Samsung за $1+ милиард. Ако можеш да четеш по английски, прочети в моментите си на проблясък, и може би ще ти стане ясно и на теб, или?
120
6
 
1
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 11 години
@ анонимнико 142:Оставяме те да тънеш в глупостите си, които пишеш периодично и си написал.Позволявам си да те върна в детската градина на информатиката:- Bluetooth реализацията в iPhone 4S и iPhone 5 е от най-високо ниво, версия 4.0- Bluetooth в моя стар iPhone 3GS и в новия ми iPhone 5 работи прекрасно:---- с Bluetooth headset-ите ми Philips и Plantronics за музика, филми, разговори, разпознаване на говор, както и с Siri---- да свържа лаптопа и iPhone-a ми, когато си правя HotSpot
119
7
 
1
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 11 години
Момчета, ако не знаете:- Samsung беше фирмата, откраднала идеите на Apple при съвместното проектиране на първите процесори за iPhone/iPad- Samsung е фирмата, която знае най-точно плановете на Apple по поръчките към Samsung Semiconductor- Samsung е фирмата, най-безцеремонно изкопирала дизайна на iPhone и iPad в изделията си- затова Samsung е най-силният конкурент на Apple- затова Samsung е осъждан и ще бъде осъждан от AppleЗАТОВА, Apple няма да поръчва процесори и дисплеи на Samsung Semi
118
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако не си наясно под дизайн не се има предвид само картинка на външния вид на нещо, а цялостната му конструкция. Да съм казвал, че Сасмунг не произвеждат процесорите на Епъл?
117
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
143 дизаина или архитектурата :). Щото чиповете на епъл познай кой ги произвежда и познай кой им вдигна цените с 20 % на което ябълките се задавиха, защото нямат алтернатива никаква. Ще поръчат на интел и фокскон ама тръцки.Рязаха клона на който седяха и сега се чудят как да го закърпят.
116
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Samsung не са само работници и не съм го казвал, казвам, че не те проектират процесора на Епъл. И го казвам, защото има едни елементи тук дето все се пънат да ни обясняват как Епъл нищо не измисляли и че екрани и процесори им ги били разработвали Самсунг, което не вярно.
115
1
 
1
 
! Отговори
до 143 преди 11 години
Mickey не е казал, че самсунг са проектирали чипа на Епъл. Но твоето твърдение, че самсунг били само работници не е вярно, както Mickey е написал - те си проектират и т.н. да си чувал за Exynos и новият 5250, първият Cortex A15 базиран чип, внедрен в серийно производство. Че Епъл можело да поръчат на Intel... интел сега навлизат на мобилния пазар, първият им процесор не е зле, но е много далеч от конкуренцията. Моторола първи интегрираха техният процесор наскоро. Хайде стига писа глупости вече.
114
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Mickey да те светна, че нищичко не отбираш. Дизайна на процесора на iPhone и iPad си е изцяло на Епъл. Айде сега ми обясни и че Самсунг са проектирали ретина дисплея, хах! Между проектиране и изработка има огромна разлика, нали знаеш, ти и тъпата ти кратуна?
113
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Малко факти за претендиращия за най добрия телефон в света: картите не работят блутут не работи корпуса е от евтин материал и се драска има розов ореол на снимки на които има слънце екрана е с резолюция 1130 х 648 в 2012 няма NFC няма сменяема батерия със заключена ОС няма мултитаскинг няма нормален конектор няма слот за памет А софтуера е толкова добър, че пускат ъпдейт за оправяне на някои от гореописаните проблеми още преди да са го продали.
112
0
 
4
 
! Отговори
до долния преди 11 години
За айфона ли говориш или за нещо друго? Не че нещо ама кой е тъпунгера?
111
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
къф дизайн бе ***? като му сложиш 5 сантиметра силикон около него става на ***... *** дизайна.. гепен е от изтъркан ***! Драйфа ми се от зомбирани снобчета с малки ***.
110
3
 
0
 
! Отговори
mindo преди 11 години
134, пич, мисля се разбрахме за дизайна. На вкус и на цвет товариши нет. Иначе ако желаеш мога да ти оплювам дизайна на айфона колкото искаш и още толкова докато съвсем опротивея за четене. Само за тебе: труден да се чете гаден ;) Разбирането си е въпрос на капацитет. Заяждането е въпрос на недостига му...
109
3
 
3
 
! Отговори
Mickey преди 11 години
До 135Да те "светна" по тъпата кратуна!Самсунг си проектират, правят дизайна и произвеждат едно от(ако не и) най-добрите процесори за мобилни устройства. Освен проектират, правят дизайна и произвеждат едно от(ако не и) най-добрите дисплеи. И всичко това с камара патенти и иноваци , и за ЛТЕ и батерии и т.н.Самсунг , както и Епъл използват евтина работна ръка от Китай. Самсунг , както и Епъл продават както Епъл* в по-големи количества от Епъл) в САЩ, Европа хай-енд модели на същите цени!
108
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Регистрираите се и за 2-3 мин. на ден можете да печелите по 500 долара и повече на месец,просто требва да попълнете 3 анкети от реклами:sumixs/?ref=1212434