Samsung разчиства десетина устройства от рафтовете в Холандия

Съд наложи забрана за продажба на джаджи от продуктовата линия Galaxy
29 ное 2012 16:15, Бойчо Попов
199
Samsung разчиства десетина устройства от рафтовете в Холандия
Снимка: Ройтерс

След гръмкото милиардно поражение от лятото в САЩ в патентната война сега Samsung може да очаква още по-лош развой в Холандия.

Съд в Хага наложи вчера по искане на конкурента Apple забрана за продажба на определени таблети и смартфони от продуктовата линия Galaxy. Според решението те нарушават патентована от Apple технология за обслужване на фотогалерии на чувствителни на докосване екрани.

Както пише Computerworld, от решението са засегнати всички устройства, на които е инсталирана Android 2.2.1 или по-висока версия и не използват разработения от самия Samsung софтуер за снимки Blue Flash. Ако Samsung не се съобрази със съдебното решение, е заплашена от ежедневна глоба в размер на 100 000 евро (129 000 долара), която ще трябва да плаща на Apple.

Освен това корейската компания трябва да изнесе данни за приходите си, получини през изминалата година от продажбата на забранените устройства, за да може съдът да изчисли размера на обезщетението, което трябва да бъде платено на Apple.

По това дело вече се проведе заседание още преди година, когато Samsung бе призната за виновна, а продуктите, които нарушаваха патента (Galaxy Ace, Galaxy S и Galaxy S II), трябваше да изчезнат от рафтовете в магазините.  Тогава обаче корейците внесоха промени в софтуера, за да избегнат крайната мярка. На текущото заседание обаче съдът отчете, че Samsung не може да представи убедителни доказателства, че нарушението е отстранено и постанови окончателната забрана на продажбите на нарушаващите патента продукти.

През миналия месец обаче Samsung постигна частичен успех срещу Apple. Тогава съдът в Хага постанови, че Samsung не нарушава запазени права на Apple по отношение на т. нар. Pinch-to-Zoom жест. Той е съставна част от мобилните операционни системи и дава възможност за увеличаване или намаляване на мащаба с помощта на два пръста.

Още новини за технологиите четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още по темата: Samsungapple
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Интересно как никой от претендиращите за неправомерно използване на патенти, не отбеляза неправомерното използване на няколко патента собственост на MobileMedia...
187
3
 
2
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Добре, обяснявай, аз ще слушам и каквото неразбирам ще питам. Става ли?
186
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По глупави отговори не бях чел. Това вашето самозаблуждение е безкрайно :)
185
3
 
1
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Приятелски съвет за iлаиците: намерете един гейм - тест за настолни компютри и го инсталирайте. Пуснете го на 640 × 1136(примерно);) и отчетете резултата. После, същият тест, на същия комп го пуснете с резолюция 720x1280(пак примерно) ;)и отчетете разликата в резултата. Чувствате се глупави и че сте се се изложили? Сори, да бяхте пуснали теста преди да пишете глупости ;)Аконе не знаете кое как да направите, питайте чичо си андроид(упс, гугъл) ;).
184
3
 
1
 
! Отговори
mindo преди 11 години
191, мисля че е и трите заедно. Те по отделно са по - умни ;). 190, веднага ти отговарям къде ще отиде: ще отине над 1200$ и съответно наистина ще стане бутиков ;) защото същия хардуер е 350$ от гугъл.Щом телефон за 200$ го продават за 750, представи си телефон за 350$ за колко трябва да го продават... А и ми е интересно кои са тия хора дето знаят и още ми се смеят, дай ги да ги видим??защото ако знаят биха те бъзикали докато се пукнеш, пич ;)
183
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 190Признай си, коя от тризначките си? Вяра или Надежда, или Любов?п.с. да, толкова умен си!
182
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И аз гледах клипчето и забелязах следното. Там където уж нексуса е по бърз, айфона реагира също толкова бързо. Айфона е с 2 ядра а нексуса с 4 и 2г рам, ни говорите за производителност? Алоо я се осъзнайте малко. Тупате се в гърдите а всъшност продукта е пълна скръб в това отношение, направо е смешно. И искам и аз да попитам къде ще отидат вашите самсуги разни и хтц-та ако епъл решат да сложат 4 ядра и 2г рам. Не струвате просто. Айде отговорете ако и вас не ви е срам
181
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 188Т.е. може да ги сложи, но не го прави, щото и така става?!? Хайде пусни си пак клипчето и виж, като пускаше специални приложения, кое зареди 1во (facebook, tweeter). И спри да си задаваш уникално тъпия въпрос "какво ще стане ако епъл сложат същия хардуер на айфона", при положение че отговора ти е, че и сегашния е конкурентен, понеже е лишено от логика.
180
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 187Хаха на теб защото нямаш мозък да мислиш!И сегашния е напълно конкурентен че и бие по скорост в реално време, пускане на игри и приложения последните модели на HTC И Самсунг с 4те си ядра!
179
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 185Хаха, защо Епъл не сложат същия хардуер? Коя е причината?
178
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Продължение:Не се прави че много разбираш, защото хората които знаят за какво става въпрос ти се смеят още !
177
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Миндо кого заблуждаваш незнам. Може би само себе си, особено с това че слагаш и то в скоби това че бил с по голям екран. Хайде не ни взимай всички за глупци ако обичаш. 4 ядрен процесор 2 гига рам и не е по бърз от айфон 5цата и мо го хвалиш. И аз попитах, какво ще стане ако епъл сложат същия хардуер на айфона? Тогава вашите пластмасови пръчки с грозната си и зацикляща ОС ще останете не много на зад а главоломно много назад.
176
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 183Истината е, че не всичко е изработено прецизно в аЙфона. А какво "внушава" е съвсем отделен въпрос. В крайна сметка значение има резултата, а не внушението, нали ? Това как изглежда даден продукт е изцяло субективно мнение. Все едно да ми кажеш кое изглежда по-добре - Мерцедес или БМВ. Минималистичния дизайн не се харесва на всички, да не говорим, че е леко демоде, но това е лично мое мнение и не наричам тези, които не го споделят - бедняци.
175
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе истината е, че като видиш iPhone ти става ясно, че всичко е изработено прецизно, просто внушава чувство на стабилност, супер минималистичен и изчистен дизайн и най-вече безпроблемна работа. Другите устройства може да не са лоши, но им липсва изпипаността на iPhone, или изглеждат някакви грубовати на вид, или пък интерфейса им е някаква шарения, която ги прави да стоят малко несериозно.
174
2
 
2
 
! Отговори
mindo преди 11 години
На видеото нексуса в 70% от случаите беше по - бърз(въпреки че е с по - голям дисплей), само че коментатора в 50% от тях казваше или че са еднакви или не коментираше ;)) Много сте изкривени пичове ;)..
173
2
 
0
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Гнусящия се анонимен да намери Наблюдателя(спеца по микропроцесори в лагера на епъл ;) да му обясни какво значи L0 кеш. И като го хване още по - голяма гнус да отиде да му предпишат хапчета против повръщане, че много ще го е гнус пича ;) Сравнявате роизводителност на процесори на различни ОС, различни дисплеи, различни конфигурации и т.н. Кълна се, че сред вас няма един специалист по информационни технологии. А спорите все едно сте професионалисти. Не съм погнусен, потресен съм ;)
172
2
 
1
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Първо епъл не пускат софтуер за тестове ако не е "специално оптимозиран" за техните устройства. Второ едно е да изчисляваш графика за 4 а друго за 4.7 инча. Тето само 1 ядро на процесора Krait е по - производително от 1 ядро на А6. На HTC One X процесора има предимства, за които А6 може да мечтае. При това е една година по - стар! На него дисплея му е също 4.7! Защо главното зомби не желаеше да ползва големи дисплеи? Ами защото имат нужда от повече мощност и батерия... А той купува евтини части.
171
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
" Тук ясно си личи за какво става въпрос. Прехваления от миндо нексус 4 срещу айфон 5" youtube/watch?v=MIWYp6ZXe-s "Отново срамота за нексус и компания. Просто не го могат ! "Съгласен съм !
170
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 177Сега вече ме разсмя наистина :))
169
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АнонименЯсно е, че грешката е правописна, но не е заради грешно натиснат клавиш, а защото не знаеш Български. Говориш за копиране, като споменаваш единствено марката Самсунг и не посочваш конкретен модел. Това включва и таблетите, но за тях не ти е "изгодно" да говориш. И за марулите щях да те питам, ако Епъл бяха осъдени да напишат в сайта си, че формата им си е тяхна и не нарушава патент. Смешен си с това "гнус" , колко хора да ти го кажат, за да се усетиш, че се излагаш ?!?