Картите на Google преоткриха iPhone

При новата версия на Maps за iPhone интернет компанията е подобрила редица функции
13 дек 2012 16:58, Бойчо Попов
23
Картите на Google преоткриха iPhone
Снимка: Ройтерс

Apple няма да мине без помощта на Google. Близо три месеца след като технологичната група заменя Google Maps за iPhone чрез отделно собствено приложение, Google пусна нова версия за изтегляне - за облекчение на много потребители на Apple, които подадоха оплаквания за промяната, пише днес  Wall Street Journal.

Google Maps е на разположение в App Store на Apple от късната сряда, по-малко от четири седмици, след като Wall Street Journal съобщи, че Google работи само над последните тънкости и новата версия скоро ще бъде предадена на Apple за одобрение.

През септември Apple замени при пускането на версията на операционната система IOS 6 лидера Google Maps, който идваше предварително инсталиран от 2007 г. насам на всички iPhone и iPad, със собствено приложение. С прокламираната шумно през лятото промяна в стратегията концернът с лого на ябълка в действителност искаше да увеличи независимостта си от Google. Но услугата на Apple имаше толкова много грешки, че освен приветствия компанията бе залята от жалби и подигравки. Главният изпълнителен директор Тим Кук трябваше да се извини публично, а в Apple започнаха трескава работа, за да се подобри картографската и навигационната услуга.

Замяната на Google Maps в устройствата на Apple бе предложена още преди години от основателя на концерна Стив Джобс. Компанията гледаше на картовите услуги като на ключ към бъдещето на компютъра и не искаше да бъде зависима от Google. Още повече, че устройствата с операционната система Android на Google набират популярност в световен мащаб.

Двете технологични компании не само се състезават за благоволението на всеки отделен клиент, но също така се състезават и за програмистите, които създават приложения за мобилни устройства, които са зависими от местоположението на обектите и с това – от картографския софтуер. Google Maps е лидер на пазара на цифрови картографски услуги, както в интернет, така и при приложенията.

При новата версия на Maps за iPhone интернет компанията е подобрила редица функции: приложението съдържа, както се очакваше, функция за навигация стъпка по стъпка и може да се използва като традиционен GPS уред. Тази функция не се съдържаше в предварително инсталираната версия заради спор между Google и Apple.

Освен това новото приложение съдържа информация за над 80 млн. магазина и забележителности. Дори и снимки от вътрешния изглед на някои магазини са налични, пише в постинг на корпоративния блог на Google.

Приложението Google Maps е налично за iPhone и за iPod Touch, който работи с версията iOS 5.1 в над 40 страни и на 29 езика, сред които испански, японски, френски и немски.

"Хората по целия свят питаха за Google Maps за iPhone", пише Google в блога. Версия за iPad все още не е налична обаче. Новото приложение е създадено от екипа програмисти на Google, докато предварително инсталираната версия на Apple е била планирана по картографските данни на Google.

През септември Apple премахна и предварително инсталираното видео приложение YouTube на Google. Междувременно групата одобри ново приложение YouTube, което за разлика от старата версия съдържа и възможност за видео реклама. Това вероятно ще даде на Google възможността за начисляване на допълнителни приходи от реклами.

Още новини от света на комуникациите четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: iPhoneappleGoogle Maps
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Епъл са много ограничени и тесногръди. Ако искаш клиентите ти да са доволни им давай най-доброто. Какви са тези ограничения? Те ако махнат търсачката гугъл, Ю-тюб която също е на гугъл и Гугъл Мапс направо могат да си заврът телефона там където слънце не огрява. Освен това новата гласова търсачка на Гугъл праща Сири и Ес-войс на бунището. Пробвал съм ги всичките и мога да кажа че Сири и Ес Войс грешат постоянно а на Гугъл не ми е сгрешила нито веднъж и то на Български! А я има на всички езици..
17
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Викат го такива като тебе, ПИЧ!
16
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 18"Зомбита" викат на другите, пич!
15
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Зомбираноста на андроид феновете е безгранична!
14
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В нашата фирма айфон има само шефката. Използва го както всичко друго - със затруднения. Класическа "бизнесменка".
13
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аааахахаха прецаканите айфонаджий в безсилието се хващат за това с колко много са се набутали вместо да си замълчат мъдро... пфффф хахаха лумп?ни, сигурно и минерална вода в барчето пиете щото вкъщи ви е обидно евтино- яко а?! Ей, нека се радвате и без това сте се изръсили сватбарската... пък ние андроидните ще си кретаме все така бедни и носведомени...
12
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 4SБратле, 4S е стар модел, не можеш да претендираш за "опаричване" с него. Само твърде комплексиран тип може да говори за благосъстояние.
11
20
 
13
 
! Отговори
4S преди 11 години
Имам iPhone 4S, както и Андроид с 4.3 инча IPS дисплей. Ползвам и двата апарата ежедневно. Мога спокойно да заявя, че андроида прилича на обикновена играчка в сравнение с iPhone. И още нещо. Андроида стана прилично използваем едва, след като го root-нах... Зомби? Ммм... Не мисля. Мога само да пожелая на хейтърите да се опаричат достатъчно, че да си позволят по една "огризка", че да престанат да мрънкат. Айде, останете си.
10
13
 
14
 
! Отговори
HCC преди 11 години
Ех, "МО" не съм съгласен с те. Хората, които са има ли възможност да работят и с двете фирми телефони, примерно Сасунг Галакси Нот 2 или Айфон 5.... 6...7... веднага могат да се изкажат вярно фактически, а после емоционално като теб. Към текущия момент ябълките продължават да имат съществени недостатъци по отношение на прехвърляне, споделяне, копиране, изпращане, манипулиране на файлове. Както се казва на жаргон са големи пръчки. Виж, ако трябва да демострираме, че сме модерни и гъзари е друго..
9
4
 
14
 
! Отговори
thaddeus преди 11 години
Лично мое мнение, че Apple преоткри картите на Google а не обратно...
8
17
 
9
 
! Отговори
Мо преди 11 години
Зомбитата злобари не са си изпили кафето и вече си изливат комплексите по ябълката. Ако бъдещето пред apple беше толкова черно, гугъл нямаше да се натискат и да хвърлят пари за разработка и подръжка, както направиха при мобилната версия на Уиндоус. Който съди по това, за някой какъв телефон има - не е в час.
7
10
 
20
 
! Отговори
iSiktir преди 11 години
Честито на всички, които дадоха една торба пари за iPhone... Благодарение на Google вече могат да кажат, че имат навигация на телефона.
6
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Картите на Google преоткриха iPhone"Много голем тоа iPhone на снимката бе?*** все с тия айБоклуци ли ще ни занимавате, бе! Вижте коя година сме вече и докъде стигнаха технологиите. Аман от ретро антики.
5
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Изпипаният аЙфон ...
4
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Май беше обратно, айсифона преоткри картите на гугъл колкото и да не искаше :))
3
17
 
28
 
! Отговори
12 преди 11 години
зомбитата на *** куук цъкат яко минуси :)iPrachka :D
2
4
 
4
 
! Отговори
Fr преди 11 години
Predpochitam starata versia
1
18
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Странно племе са айфонаджиите. Независимо какъв *** им набутат от фирмата-майка, винаги са готови да го купят. айДиоти!