Как и къде можете да ползвате CellumPay

Работи със Софийска вода, Евро Брокер, Виваком, Грийн такси, Хеликон, Гладен.бг, Български Червен Кръст
Обновена: 11 мар 2013 13:12 | 11 мар 2013 13:12, Бойчо Попов
24
Как и къде можете да ползвате CellumPay
източник: Reuters
CellumPay е нов продукт на българския пазар, който за първи път предлага на потребителите възможност да се разплащат и пазаруват през своя смартфон. Всички дебитни и кредитни карти могат да се съберат на едно място и да се използват за пазаруване от разстояние, през смартфона.

Мобилното приложение CellumPay може да се инсталира напълно безплатно на всеки смартфон с операционни система IOS, Android, а скоро и с Windows phone.

Крайният клиент получава възможността да комбинира начина, по който досега си е избирал стоки в сайта на даден търговец, с начина на плащане. Удобството е, че не се налага клиентът да въвежда лични данни или данни на картата, с която иска да плати. Единственото, което трябва да въведе е ID кода на Cellum Pay.

Чрез QR код може да се плащат например месечни фактури. От тази услуга в момента вече могат да се възползват клиентите на „Софийска вода“, в чиито фактури от януари насам има внедрен QR код. По същия начин клиентите на "Евро Брокер" могат да заплатят своята застраховка Гражданска отговорност и всички продукти от портфолиото на компанията. „Виваком“ също вече предлага за клиентите си с договор още един начин на плащане чрез QR кода на Cellum Pay, който се вижда върху месечната фактура.

Това е само едната разновидност от възможностите, които ни дава Cellum Pay - плащането на услуги. Друга разновидност е например плащането на сметка за такси. Софиянци и гостите на столицата, които се возят в Green Taxi, имат вариант да плащат сметката си, сканирайки QR код. При тази разновидност клиентът сам избира крайната сума, която да плати, разбира се, тя не може да е по-ниска от дължимата сума, но по лична преценка може да се закръгля или да се добавя и повече. Шофьорът на таксито ще бъде уведомен чрез смс за извършеното плащане.

Българският червен кръст също започна да интегрира QR кодове в своите кампании, като начало в кампанията „Дари топъл обяд“, където можете да направите дарение чрез приложението Cellum Pay .

Приложението не изисква никакви карти и пластики, не използва пари в брой, дори и за зареждане.

Така имате нужда само и единствено от смартфона си за плащане на сметки, услуги, покупки.

Приложението CellumPay е уникално решение за сигурност без пари в джоба.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
5
 
! Отговори
Fff преди 11 години
Въпрос до днес.бг , кой ву плаща за тази статия. Побликувахте целенасочено 2 или три статий на тези тема и то напълно бесмислени.кой го интересува тази система , когато има paypal.
2
0
 
7
 
! Отговори
до 1 преди 11 години
хаххахаххахахххахахаххаха валчер
1
1
 
8
 
! Отговори
Мартин преди 11 години
Здравейте, имам Нокиа 3310 и съм на валчер. Как мога да ползвам услугата?