Юруш на новите айфони

Цените с двугодишен договор с Mobiltel започват от 659 лв.
25 окт 2013 13:28, Бойчо Попов
54
Юруш на новите айфони
източник: Reuters

От днес и българските потребители официално може да станат собственици на последните два модела смартфони на Apple, след като iPhone 5S и iPhone 5C се предлагат в магазините на Mobiltel. Магазинът на оператора в Paradise Mall беше отворен и през нощта, като около полунощ започнаха продажбите.  

За съжаление на редица потребители обаче операторът ще предлага iPhone 5S само в двата популярни цвята черната и сребристата версия, а златна версия за момента няма да има. Това не е изненада предвид изчерпаните количества от златната версия на много места по света.

Цените с договор на iPhone 5S започват от 829 лв. с двугодишен договор за план iPhone XL с такса 54,90 лева на месец. Цената без контракт за iPhone 5S започва от 1329 лв. - нелоша цена на фона на цена от 750 евро в редица европейски страни.

По-евтиният вариант - iPhone 5C, ще се предлага за поне 659 лв. със същия тарифен план iPhone XL за две години, а цената без договор започва от 1119 лв.

Освен в България, Apple започва продажбите на устройствата си и в Австрия, Белгия, Хърватия, Чехия, Дания, Естония, Финландия, Гърция, Унгария, Ирландия, Италия, Латвия, Лихтенщайн, Френски Антили, Литва, Люксембург, Макао, Малта, Холандия, Нова Зеландия, Норвегия, Полша, Португалия, Исландия, Румъния, Русия, Словакия, Словения, Южна Корея, Испания, Швеция, Швейцария, Тайван и Тайланд.

Досега устройствата се продаваха в продължение на няколко седмици в САЩ, Канада, Австралия, Германия, Китай, Франция, Хонконг, Япония, Пуерто Рико, Сингапур и Великобритания. Поради високия интерес към златистата версия на 5S на много места той вече не се предлага.

В трета вълна от страни, сред които Саудитска Арабия, Албания, Молдова, Турция и др., продажбите ще започнат от началото на ноември.

Още технологични новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още по темата: iPhoneapple
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Един приятел "гъзар" с телефон за 1200 лева веднъж ми вика: "Ще ме набереш ли ти, че ми свърши ваучера и трябва да намеря 5лв. да заредя пак."
44
0
 
26
 
! Отговори
Елмо преди 10 години
Да и понеже днешната младеж не се занимава с нищо друго освен с комплексите си - една такава вещ им вдига много фалшивото самочувствие!
43
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Някои от коментарите, пък и самата статия, са поредното доказателство колко са изтрещели голяма част от младите хора. Човек за да даде 1200-1400 лв за телефон, трябва да получава заплата от 5000 лв нагоре. Голяма част от тази младеж получава заплата от 400 до 700 лв, а ще вземе телефон на изплащане за 1400 лв. Не се сещам за нещо по-тъпо. Аз и 10 000 да получавам предпочитам да ги вложа в далеч по-смислени неща. И четка за зъби да има, иригатор и вибратор да има си е просто телефон.
42
12
 
5
 
! Отговори
iKoko преди 10 години
пропуснал съм да отбележа, че още на 25-и си купих iPhone 5S :) sorry :)
41
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Верно света е изтрещял. Докато има *** ще има и касапи.Набиха в главите на зомбитата, че имат нужда от тия джаджи и сега ги смучат.Консуматорксата мелачка работи с пълна сила...
40
1
 
7
 
! Отговори
kk преди 10 години
Do 45 ,Pomni che Lenovo gi kupi kitaicite i imenoo kitaicite ste srinat apple ....
39
1
 
13
 
! Отговори
43 ДО 44 преди 10 години
нЕЗНАМ лично на мене вече ми харесва една световна марка НОМЕР ТРИ при умните телефони и номер едно при компютрите ЛЕНОВО...уникални неща за малко пари само въпрос на време е да срине всички по пътя си както го направи при компютрите ама тва не е за айфонисти и телеграфисти
38
0
 
8
 
! Отговори
Със Samsung E730 съм преди 10 години
До АЛОООООООООООООООООАми щото повечето народ са такива, сега нормалните нямат избор какво друго да си вземат, щото производителите се ориентират какво да произвеждат според това което се търси от хората, та ни заляха с тая простотия, и не се предлага нищо друго освен нея. Тия смартфони са такива грамадни парцали че можеш да играеш тенис на маса с тях.Оня седи пред компа по цял ден ама сакън да не остане без нет връзка като отиде до магазина и затова да е със смартфон. Идиотия до шия.
37
1
 
25
 
! Отговори
АЛООООООООООООООООО преди 10 години
Аз съм малко *** или?.какво правите с тия телефони ай сиктири и тем подобни рекламни джаджи? нещо ТЕЛЕПОРТ ли или го позвате като вибратор?.имам нокия фенерче и съм пак си аз..два лаптопа и една домашна конфигурация ... *** не било хубаво щото не било айфон? ВЕРНО ТУКА ИМА *** И ***..тая тъпотия преди да са я пуснали на пазара на бюрата има поне десет такива ако не и понови модели койта чакатза БАЛЪЦИ
36
1
 
11
 
! Отговори
VTM преди 10 години
До DiscoveryОК, прав си!Взимам най-близките телефони по цена до iPhone и излиза.........че са с почти двойно по-мощен хардуер, пък и софтуера им изглежда по-добре /особено сравнен с OS7/..Разбира се, че марката продава, но има ли друга марка в света, която да продава със 100% +, само защото е "голяма марка"
35
0
 
10
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
Смартфон като смартфон. Разликата му е че е с по-големи и красиви икони, а струва двойно. Дали си струва заради това? А и сега като го няма оригиналния разработчик Стив Джобов и като се скраха със Самсунг дето им доставяше чиповете, щото тия не могат да правят толкова сложна електроника, единственото общо между старите и нови Айфони ще е логото на фирмата!
34
0
 
16
 
! Отговори
VTM преди 10 години
Не знам колко години могат да ви пързалят с един и същи телефон за луди пари!Ама те няма да спрат докато вие не се усетите. За тия пари, спокойно можеш да си купиш ДВА телефона с такива характеристики.А 5с и 5ц са просто един маркетингов трик... Ама вие си се връзвайте! Никой не ви пречи! ;)
33
0
 
10
 
! Отговори
VTM преди 10 години
До 37Ти карал ли си 6 месеца Майбах да знаеш, че е страхотен и карал ли си 6 месеца ЗАЗ да знаеш, че е *** и да можеш да ги сравниш? Верно ли ти трябва толкова време?А за нападките срещу Самсунг от потребители на Ифон, да знаят, че почти половината от частите са правени точно от Самсунг!До 36: Чета статията, защото се говореше за "бюджетен" телефон, а се оказва, че 5ц е същия телефон с няколко екстри по-малко за няколко долара по-малко....
32
2
 
6
 
! Отговори
една преди 10 години
Аз не мога да разбера,защо като не харесвате IPhone,влизате в статия за него и го коментирате като не го познавате! Аз не гледам и не коментирам SAMSUNG /примерно/,защото не ми харесва и не ме интересува какво ново има в последният им модел! Всеки има право да избира кое за него е най-добро и съответно,ако го устройва цената да си го вземе! Успешна седмица на всички!
31
0
 
9
 
! Отговори
alcapitan преди 10 години
За 5S цената е добра, но тия са полудели по цялата глава да пускат нискобюджетния 5С за над 660лв... За тези пари ще намериш поне 2 пъти по-добър смартфон. но за съжаление в БГ монополистите не вкарват качествени китайски телефони, за да не си съсипят пазара от балъци.
30
0
 
4
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
Az sym si dovolen ot moia Nokia Lumia u tableta mi Acer Iconia w510 s windows 8... bem ti Apple glupostite
29
8
 
0
 
! Отговори
иха иха преди 10 години
АБЕ БРАТО,ще вземе да пукнеш от злоба! А ТОВА С ЕДНАТА РЪКА И ДЖОБА. ..АМИ ТИ МАЙ ЗА *** СИ ГОВОРИШ! А ПРОДЪЛЖАВАЙ,ПРОДЪЛЖАВАЙ, ЧЕ ТО "ГРОЗДЕТО Е КИСЕЛО. .."
28
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Къв е тоя телеефон беее, сее ли, оре, полива ли?
27
4
 
6
 
! Отговори
eyeless преди 10 години
16 - Кой те би в главата да си купуваш голям телефон, че и се оплакваш... определено не е телефон за женички с малки ръчички, аз си го ползвам с една ръка, в джоба ми влиза без грижи...Трудно меню? Може би за някой умствено изостанал ;) Камерите са доста добре на светло, който иска на тъмно - да си купи истински фотоапарат, това е телефон.Всеки вижда какво правиш на телефона? Организираш терористични атаки, че да се криеш? Скъп? Взех го за 1015 лева, с договор 1 година по 5 лв/месец...
26
5
 
21
 
! Отговори
eyeless преди 10 години
Продукт за балъци готови да плащат смешни пари за играчка която да им повдигне самочувствието.