Старт на продажбите на iPad Mini, но без фанфари

Проблемите с производствените капацитети помрачиха началото на продажбите
13 ное 2013 16:19, Бойчо Попов
2
Старт на продажбите на iPad Mini, но без фанфари
източник: Reuters

Не винаги е лесно да се прецени правилно славата на отминалите дни. Това се отнася още по-силно за Apple, който във вторник даде старт на продажбите на новия си iPad Mini с ретина дисплей необичайно тихо и без фанфари, отбелязва Wall Street Journal. 

Миналата година, когато първата версия на малкия таблет се появи на пазара, хората се тълпяха на дълги опашки пред магазините, за да се сдобият с малкия компютър още на първия ден. 3 милиона устройства преминаха през гишетата само през първия уикенд. Така първоначалните продажби бяха два пъти по-успешни, отколкото тези на предишния модел на iPad.

За Apple ще е трудно да повтори дори отчасти силния старт и през тази година. Фактически концернът забави във времето старта на продажбите на своя таблет. iPad Air се появи в търговията в началото на месеца, а сега тук е и Retina Mini. Ограничените производствени капацитети са направили тази стъпка необходима. Във вторник Apple потвърди още веднъж, че желаещите трябва да дадат предварителна онлайн заявка за Retina Mini, за да може след това да го купят в магазина.

Поради лимитираното предлагане едва ли може да се очаква, че първоначалните продажби ще бъдат на подобно високо ниво като предходната година, когато нямаше никакви производствени затруднения. Продажбите на Mini обаче като цяло са доста важни за Apple : според наблюдатели 60 процента от всички продажби на таблети се падат на Apple. А фактът, че продажната цена е по-висока от тази на първия iPad Mini, може да донесе на Apple по-високи маржове.

Но не трябва и да се забравя, че все още iPhone, а не таблетите, са двигателят на продажбите и печалбата на Apple. Но заради ограничените количествени доставки на Mini може да пострадат целите коледни продажби.

Още технологични новини вижте в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари