China Mobile най-сетне отвори вратите си за iPhone

Сделката дава шанс на американската компания да засили влиянието си
17 яну 2014 16:52, Елена Кирилова
2
China Mobile най-сетне отвори вратите си за iPhone
Снимка: архив Ройтерс

Днес iPhone най-сетне дебютира в магазините на China Mobile на китайския пазар. Вратата на Apple към най-големия мобилен оператор в света, който има 763 млн. потребители, вече е напълно отворена.

Сделката между двете компании ще даде възможност на Apple да надвие Samsung и други регионални производители с по-евтини продукти, които доминират на пазара на мобилни технологии в Китай.

Договорът с China Mobile позволи продуктите на американската компания да се продават на по-ниски цени, тъй като са обвързани с различни тарифни планове.

Според банкера Гао Уънчао ценитe на iPhone в Китай в момента са наистина добри.

„Телефонът, който ползвах преди, също не беше евтин - струваше 330 долара. Освен това искам нещо различно от операционната система Android”, коментира той.

През третото тримесечие на 2013 г. Samsung записа пазарен дял от 21% в Китай, а Apple остана на шеста позиция със скромните 6%. Договорът с China Mobile вдъхва надежди на компанията, че ще успее да увеличи продажбите и влиянието си в азиатската страна.

Коментар на анализатора Дейвид Кленденин вижте във видеото на Bulgaria On Air! 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: iPhoneappleChina MobileBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
5
 
! Отговори
Да дам старт преди 10 години
Първият ми смартфон беше първият iPhone. Страхотно много ми харесваше, страшна система и елементарна за употреба с много възможности. По стечение на обстоятелствата се сдобих с S3 и андроида ми се видя супер дървен, грозен и неудобен. След 6 месеца работа мога честно да кажа, че е изцяло въпрос на свикване и iOS и Android са супер операционни да се твърди, че някоя доминира друга е несериозно. Хубавото на андроид е, че има много по-голямо разнообразие от апарати, някои на много достъпни цени
1
0
 
6
 
! Отговори
Чаааакаам! преди 10 години
Ехооо!Андроидчета, I-зомбитаааа, къде сте?Почвайте да си ги мерите, заредил съм се с пуканки и кола!!!