Социалните мрежи стават неизменна част от CRM системите

По този начин системата става по-достъпна, коментира Орлин Дочев
3 апр 2014 20:55,
5
Социалните мрежи стават неизменна част от CRM системите
Снимка: Bulgaria On Air

Социалните мрежи се превръщат в неизменна част от CRM (Customer relationship management) системите, коментира в ефира на Bulgaria On Air Орлин Дочев, управляващ партньор в Next Consult. Едно от предимствата на включването на социалните мрежи е, че прави системата по взаимодействие с клиентите по-достъпна.

Дочев поясни, че чрез създаването на специални групи между служители и клиенти обсъждането на проекти става по-достъпно. Поддържането на хронология на дискусиите също е предимство, неформалното обсъждане е друг плюс и т.н., коментира експертът. 

Дочев заяви още, че предимство на внедряването на автоматизирани системи по обслужване на клиенти е регламентирането на задълженията и отговорностите на работещите. По този начин комуникацията и проследяването на изпълнението на задачите става по-лесно и достъпно.

Ползването на системата чрез облачни технологии улеснява достъпа до нея от различни места и много хора, коментира още Дочев. Той допълни, че подобни услуги добиват все по-голяма популярност сред компаниите на българския пазар. Експертът поясни, че преди да бъде внедрена подобна система, предоставящата я компания прави оценка на различните бизнес процеси и отдели. Въз основа на направената оценка се залагат и реални цели, за чието изпълнение след това се проследява.

Ключов фактор за успеха при внедряването на CRM системата е ангажираността на мениджърите, допълни още Дочев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: технологииBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тоя пор хубуу се е омрежил, сега и социален станал!?
3
0
 
3
 
! Отговори
Мартин преди 10 години
Само на мене ли този мяза на Кейн :)
2
0
 
7
 
! Отговори
Запасен преди 10 години
Браво! Продължавайте да показвате всичко във Фейсбуци разни и тям подобни. После ще се чудите откъде ви е дошло и защо някой знае повече за вас, отколкото вие самите за себе си.
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Идеята е чудесно улеснение за чичо Сам. И няма да плаща два софтуера а един!Така заедно със телефонния разгово в бъндел ще получава досието на клиента и пълното му обкръжение от познати!Ивсички накуп ще получават клеймо "терористи ".ХВАЛА НА НОВИТЕ ТЕХНОЛОГИИ ЗА СОЦИАЛНА ИНЖЕНЕРИЯ!БРАВО!