Facebook „случайно“ пусна конкурент на Snapchat

Услугата Slingshot се появи за няколко часа в App Store, след което изчезна
10 юни 2014 12:40, Бойчо Попов
0
Facebook „случайно“ пусна конкурент на Snapchat
Снимка: Ройтерс

Социалната мрежа Facebook пусна за изтегляне новата си чат услуга Slingshot в онлайн магазина за приложения за iOS - App Store. Часове по-късно обаче апликацията бе свалена от магазина. Според TechCrunch пускането на приложението в App Store е било грешка.

От Facebook обявиха, че умишлено са свалили Slingshot от App Store, без обаче да посочват причина за това.

„Днес по-рано по грешка публикувахме версия на Slingshot, приложение, по което работим в момента. Със Slingshot всеки потребител ще може да споделя моментите от ежедневието си с много хора наведнъж. Скоро ще е готов и сме нетърпеливи да го пробвате“, е заявил говорител на социалната мрежа пред TechCrunch.

Дали наистина става дума за недоглеждане или за маркетингов трик, за да се възбуди допълнително вниманието, остава неясно. Сигурно е обаче, че конкурентът на Snapchat наистина трябва да е бил завършен до голяма степен, щом приложението все пак е било вкарано в App Store на Apple.

Очаква се своеобразният конкурент на Snapchat да позволява редактиране на снимките и видеото, преди те да бъдат изпратени до другите потребители. Също така се очаква да има и опция, която да изтрива съдържанието, след като получателят му го е видял веднъж. Точно това е сред любимите опции на потребителите в Snapchat.

Според добре информирани източници Slingshot ще разполага и с допълнителна функция за стимулиране на комуникацията между потребителите. За да може един потребител да отключи съобщението на друг, той първо ще трябва да му изпрати друго съобщение. Ще има и бутон React, чрез който потребителят да може да върне още един отговор веднага след виждане на основното послание.

Припомняме, че Facebook се опита да придобие популярното приложение Snapchat, като предложи 3 млрд. долара, но офертата бе отхвърлена от компанията през миналата година. В следствие на това технологичният концерн не се отказва от тази пазарна ниша и реши да разработи собствен конкурент.

Същевременно главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг не крие, че постепенно променя мнението си за запазването на самоличността в интернет. Така например наскоро той обяви, че не смята за нужно потребителят да е с истинската си самоличност за всяко нещо в мрежата и дори не изключи вероятност Facebook да разработи подобни услуги, които да поставят акцент над анонимността.

Паралелно с това част от новата мобилна стратегия на социалната мрежа е да предлага пакет от най-различни приложения, като всяко от тях ще има различен фокус над споделянето в мрежата, например предимно за снимки, за видео или друго, писа преди две седмици Financial Times.

Още подобни новини за технологичния свят четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Facebook
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари