Samsung атакува Apple с нови таблети

Суперлеки и с издържлива батерия - новите Samsung Galaxy Tab S
Обновена: 13 юни 2014 13:25 | 13 юни 2014 12:31, Бойчо Попов
27
Samsung атакува Apple с нови таблети
източник: Getty Images News

Супертънък, суперлек и с нов дисплей с ниско потребление на енергия, който може да показва видео от Netflix или Youtube с абсолютна висока резолюция. Това са най-важните предимства на таблетите, които Samsung показа в четвъртък и с които корейците искат да натрупат точки през идващите по-късно коледни празници. Двата модела с 8,4- и 10,5-инчови екрани са пряко насочени като конкуренти на успешните модели на Apple iPad и iPad mini, предава Ройтерс.

Характерно за двете устройства е, че използват Super AMOLED дисплеи. Samsung и преди се опитваше да ги използва, но през последните години залагаше преди всичко на LCD екрани. AMOLED дисплеите, за разлика от класическите LCD екрани, не се нуждаят от осветяване отзад, а същевременно дават възможност за налагане на особено компактен дизайн. Затова и двата таблета идват с изключително тънки и леки корпуси – 6,6 мм профил и за двата и тегло от 294 и 465 грама съответно за 8,4- и 10,5-инчовия Tab S. За сравнение - iPad Mini с 7,9-инчов екран тежи 331 грама, а големият iPad Air има тегло от 469 грама.

Samsung обещава и дълъг живот на батерията, но това предстои да бъде доказано. Малкият таблет има батерия с капацитет 4900 mAh, а по-големият - 7900 mAh.

И двете устройства използват чип Exynos 5 Octa с четири процесорни ядра на 1,9 GHz и четири ядра на 1,3 GHz, имат по 3 GB RAM, 16 или 32 GB вградена памет, както и microSD слот за до 128 GB карти памет. Основната камера е 8 мегапикселова с LED светкавица, освен това апаратите имат и предни 2,1 МР камери, записващи Full HD видео.

Samsung Galaxy Tab S ще се появят на пазарите още от юли, но засега не са оповестени точните цени. Устройствата ще се предлагат във версии с Wi-Fi или с Wi-Fi + 3G и 4G, а цветовете ще са бронзов и бял. Операционната система е Android 4.4 KitKat, като таблетите ще идват и с допълни софтуерни услуги на Samsung.

С новите си флагмани корейците искат да скъсят дистанцията от лидера Apple. Пазарът на таблети е силно конкурентен. Все още моделите iPad са лидер според пазарния анализатор IDC с дял от 32,5% към първото тримесечие на 2014 г. Samsung обаче се доближава до първото място с всеки месец. Ако преди година пазарният дял на корейците възлизаше на 17%, сега той вече е 22,3 на сто.

Но и самият пазар на таблети забавя значително ръста си, тъй като проникването в индустриалните страни е вече сравнително високо. IDC очаква, че продажбите на таблети в глобален мащаб ще нараснат с едва 12% през тази година до 245,4 млн. броя. Година по-рано ръстът на продажбите бе в размер на 52%.

Вижте снимки от представянето на новите таблети на Samsung в галерията на Investor

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: Samsungпазар на таблети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Абе...пише се "Андроид" некрамотни комплексаре!
19
0
 
0
 
! Отговори
Гост преди 9 години
Samsuck може да атакува единствено останалите производители на андроидски таблети. На практика при таблетите Епъл нямат конкуренция, заради кофти портнатите телефонни приложения за таблетите с андроид.
18
0
 
1
 
! Отговори
ILOVEAPPLE преди 9 години
mcbook pro e super mashina!
17
1
 
0
 
! Отговори
YYY преди 9 години
До АнонименApple ги боли фара за тебе :)
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За патентите - последно чух, че Епъл ще плащат едни патенти със задна дата и върху всичките си продукти занапред, защото пак са крали безобразно ;). Опитали се били да се измъкнат от плащането на патенти с "иновации', но се оказало , че иновациите не били достатъчно иновативни и за това ще плащат. Епъл печелят патентни дела с САЩ само срещу неамерикански фирми. Срещу американски само губят ;)
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ааа, и да ве светна, че гнусмас (обратно прочетено) са оскъпени надбрандово доста, поради многото патентни такси, глоби и патентно тролови разходи за адвокати, а не че тия парчета пластика действително си струват парите. Трудът във Виетнам и Китай все още е евтин, слава богу.
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тея таблети отново ли ще са виетнамски, както 80% от мобилните дивайси на самсунг, или ще са китайски? Щото само крайно дрматичните фенчета смятат че самсунг мобайл дивайс се правят в Корея. Е, някой самсунг от 2010 година може и да е събран в Корея....
13
1
 
2
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Добре ,че по света има умни хора да дават насоки на човешкото развитие ,защото ако останем на нашите партийни секретари сме заникъде.
12
1
 
1
 
! Отговори
Ментаци преди 9 години
Китайските ментаци да започнат да псуват СЕГА!
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз пък си карам от години с един х200 таблет и ме боли фара за червиви ябълки жълти измишльотини.
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
do 11ами нали има интел атом.. малко по-слаби са, ама поне са х86 съвместими.
9
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хубаво е че ще има амолед, лошото е че ще струва колкото 3 китайски нонейм таблетки и то яко напомпани. Между другото и много добре работещи! Известна слабост на китайците е липсата на ъпдейт, но cyanogenmod решава тоя проблем, до колкото изобщо е такъв.
8
0
 
4
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 9 години
НАДЕЙТЕ ДА СИ МИСЛИТЕ ,ЧЕ ИМА НЯКАКЪВ КАРТЕЛ ВЪВ ВОДЕЩИТЕ КОРПОРАЦИИ В ТОЗИ КАРТЕЛ !ТОВА ,ЧЕ ЦЕНИТЕ СА ТОЛКОВА ВИСОКИ И ЗА ВАС ИМА ИЗГОДЕН ЛИЗИНГ САМО МОЖЕ ДА ВИ РАДВА!
7
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе що не ги правят с х86 процесори и с няква по-нормална ОС... че поне да може да подкарваш всичко от РС-то на тях. 3ГБ рам са достатъчни за доста офис неща и ако може да подкараш и РС софт с един изход към монитор и външна клавиатура и мишка реално може да го ползваш като супер лек лаптоп.
6
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 6Az sym igral League of Legends , Warcraft 3 seriite, Torchlight 1 i 2 na moia Acer w510 s windows 8. Ne sym probval drugi poneje ne sym go vzel za igra no tezi se dyrjat mnogo dobre
5
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хайде де?Коя игра е с хубава графика?При условие ,че тия джаджи още нямат видео карти..Игрите са на ниво 2d рисувано филмче от преди 25 години.Ако не вярваш пусни са Crysis ili Stalker за pc.После виж най доброто от андроида и ми кажи че няма разлика..
4
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Епълските хейтърчета пак се изявяват. Това, че някой не знае какви игри има всъщност за андроид не означава, че няма игри с хубава графика или, че не може да си купиш допълнително джойстик, ако си чак толкова запален геймър.
3
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И най-вече - суперскъп :/
2
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съгласен съм за андроид няма игри с хубава графика.Освен това един истински геймър просто не може да играе с пръсти по дисплея.Все едно да въртиш волан с крака.
1
57
 
10
 
! Отговори
Абе... преди 9 години
може и да става, но щом е с андройд автоматично влиза в графата: техника за ***.