Роботът - най-добрият приятел на човека?

Малко студио в предградията на Париж изложи нов вид хуманоиди
4 юли 2014 17:56,
3
Роботът - най-добрият приятел на човека?
Снимка: bgonair.bg

Могат ли роботите със свойства да разпознават емоции, да се превърнат в новия най-добър приятел на човека?

Малко студио в предградията на Париж изложи нов вид хуманоиди, които разчитат настроението на човека срещу тях, сканирайки лицето и тона на гласа му.

Студиото се опитва да представи новото поколение роботи за бита и се надяват някой ден те да станат най-верните другари на собствениците си.

Машините, разработени от френската компания Алдебаран, говорят, танцуват и спорят по интересни теми със събеседниците си.

Вижте повече във видеото:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
7
 
! Отговори
Гецата преди 9 години
Четете Клифърд Саймък и Айзък Азимов ! Там е написано всичко...Ако не сте чули - големите писатели-фантасти са истинските пророци, но за да не ги обвинят в лудост и затворят някъде, те обявяват написаното за фантастика...Само, че не е !
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Роботите все повече ще се усъвършенстват. В не далечно бъдеще по начин на мислене реагиране на околната среда и действие ще са на нивото и над нивото на човека.Човек се ражда минава детство,юношество зряла възраст, старост и смърт.Това което продължава човешкия род са децата които следват с същия възходящ ред.Всеки ден изчезват няколко животински видове.Човек също е обречен и ще изчезне един ден понеже е биологично същество.Това което ще продължи линията на живота е неговата рожба-робота
1
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Доста гнусно изглежда за сега.