Barnes & Noble и Samsung предлагат пригоден за четене таблет

Новият Nook струва 179 долара и е по-евтин от конкурентните устройства на пазара
21 авг 2014 19:50, Елена Кирилова
2
Barnes & Noble и Samsung предлагат пригоден за четене таблет
Снимка: http://www.barnesandnoble.com/

Barnes & Noble показа персонализирана версия на таблет на Samsung, служеща като заместител на Nook HD+, съобщава BBC.

Американската верига книжарници рекламира устройството като „първия по рода си пълнофункционален таблет, който е пригоден за четене“. Той включва предварително инсталирани приложения за Nook и икони за бърз достъп, разположени на началния екран.

Въпреки това екранът му е с по-ниска разделителна способност от таблета Kobo Arc 7HD, който работи с операционната система Android.

Битката за продажбата на новото устройство обаче ще бъде „тежка“, твърди Бен Ууд, анализатор в консултантската компания CCS Insight.

“Потребителската апатия към развиващия се клас евтини таблети нараства“, коментира той. По думите му, въпреки че става дума за Nook, устройството се присъединява към множеството други таблети, които ще се появят в този ценови клас до Коледа. Същевременно Ууд смята, че Amazon почти е блокирала пазара на таблети, насочени към четене.

„Единственото, което бих аплодирал тук, е фактът, че Barnes & Noble работи със Samsung”, допълва експертът.

Предимството на 17,8-инчовия Samsung Galaxy Tab 4 Nook пред таблета на Amazon – Fire, е, че дава лесен достъп до Google Play. От своя страна, устройството на Amazon използва собствен магазин за приложения, в който има по-малко предложения.

Новият Nook струва 179 долара и е по-евтин от Kindle Fire HDX и Kobo Arc 7HD.

Samsung вероятно ще се възползва от възможността да предлага устройството в книжарниците на Barnes & Noble и в уебсайта на веригата, въпреки че компанията за търговия на дребно трябва да намали разходите си, тъй като отчете 47 млн. долара нетна загуба за миналата фискална година, твърди пазарен анализатор.

"Трудно се изкарват пари от мобилни устройства“, коментира Иън Фог от IHS consultancy. “Но чрез това партньорство Barnes & Noble може да има собствено съдържание и услуги, които не само са предварително инсталирани на устройството, но и са непрестанно пред очите на потребителите“.

По думите на Фог, ако компанията иска нейните приложения да бъдат използвани на други устройства, тя трябва да убеди потребителите да ги инсталират и да ги предпочетат пред приложението на Kindle или на друг конкурент, ето защо тази видимост, която си осигурява чрез новия таблет, е изключително важна.

В момента Samsung Galaxy Tab 4 Nook се продава единствено в САЩ. Barnes & Noble твърди, че ще продължи да продава четци с електронно мастило. 

Повече новини за хардуер можете да прочетете в Investor.bg!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
1
 
! Отговори
nook преди 9 години
Не че нещо, ама на 17.8 инчов таблет няма да е много приятно четенето. ;) Гледайте малко какво пишете по тези сайтове.